Mineralolja i kosmetika

Mineralolja är en biprodukt från oljeindustrin, och är en vanlig ingrediens i kosmetika. Men det är också ett av de ämnen i kosmetika där en hel del diskussion är över. Det vore illa för hud och hår, kan hudproblem förvärras och även hälsoarbetet i handen. Men är detta sant?

Vad är mineralolja

Mineralolja är ett samlingsnamn för produkter som härrör från petroleum. Tvärtemot vad många tror, ​​dessa substanser är därför helt naturligt. Mineralolja fungerar ocklusiv, vilket innebär att avstängnings huden. Härmed bildas ett lager av hud och hår.

Olika typer av mineralolja

De två vanligaste mineraloljor i den kosmetiska industrin, paraffin och vaselin. Dessa två oljor är också veta olika derivat, som också används inom den kosmetiska industrin.

Effekt på hud och hår

Den tillslutande effekten av mineralolja har effekten att fukt för närvarande inte kan avdunsta; På grund av denna hydratiseringen av huden främjas. Förutom detta skikt skyddar mot skadlig påverkan från omgivningen. Utanför denna tillslutande förmåga, dock mineralolja ingen aktiv funktion. Den innehåller inte ämnen som har en gynnsam effekt på hud och hår, och igen, inte absorberas genom huden.
Fördelar med mineraloljor är också att vara säkra för huden och inte orsaka irritation. Inom den medicinska industrin är mineralolja, också en populär produkt eftersom det stärker barriärfunktion i huden utan risk för allergiska reaktioner och irritation.
Motståndarna till mineraloljor hävdar att mycket ocklusiva effekterna är skadliga, eftersom smuts inte längre kunde gå ut och aktiva ingredienser kan inte registreras på rätt sätt. Detta skulle hudproblem såsom akne kan förvärras, eller huden kan torka ut med tiden. I många och frekvent användning av ren mineralolja, kan dessa effekter faktiskt inträffar. Det bör sägas att mekanismen för huden kan återhämta sig helt inom cirka två veckor.
Men det är också sant att de flesta kosmetika inte enbart är består av mineralolja genom att lägga till andra ämnen och därmed de inte helt tillslutande, är helt enkelt möjligt att tillåta utbyte av ämnen. Gnid ansiktet dagligen med ett tjockt lager av vaselin är inte så ?? s bra idé, men användningen av krämer och annan kosmetika med mineralolja som ingrediens behöver inte omedelbart skapa problem.
Vi kan konstatera att långvarigt bruk av ren mineralolja rekommenderas generellt inte, men användningen av produkter som innehåller mineraloljor är inte direkt dåligt, De har bara en mycket god effekt. Det är naturligtvis också personligen hur en person svarar på mineralolja. Om du ändå vill undvika mineraloljor, kan du vända dig till växtbaserade alternativ som bivax, olivolja, mandel eller kokosolja.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha