Mindre kända gudar grekisk mytologi

Göran Mörner Februari 28, 2016 Miscellanea 386 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det finns otaliga gudar i den grekiska mytologin. Alla vet Zeus, men hur gudarna att även de flesta människor aldrig har hört talas om. De mindre kända gudar vi kennnen nu, var mycket viktigt i det förflutna. I den här artikeln beskrivs sex där.

Fortune

Fortuna var den romerska gudinnan av lycka och olycka, var detta gudinna också dyrkas av grekerna. I Grekland var Fortuna främst på grund av de lägre klasserna helt hedrad, särskilt eftersom den lägre klassen att brottas med mycket olycka. Många Necromancers dyrkade Fortuna. Det var även i Praeneste, en stor tempel tillägnat henne. Dessutom lite är känt om denna gudinna, men hon spelade en viktig roll i livet för vissa medborgare.

Faunus

Faunus var en mycket viktig gud. Hans roll som Gud skyddade boskapen, och som Fortuna, Faunus hade förmågan att förutsäga framtiden. Faunus var mycket lik panorera, som han så småningom upprättelse. Efter en kamp mot etruskerna, där etruskerna en man hade förlorat mer än romarna, romerska soldater tydligen Faunus hörde skogen. Även denna gud några tempel är dedikerade.

Bore

Boreas var gud nordanvinden. Han var son till Eos, gudinnan av gryningen, och titan Astraeus. Det fanns ett speciellt band mellan Boreas och staden Aten, där årliga högtiderna ägnades åt honom. Boreas hade någonsin Orithyia en affär med dottern till kungen av Aten. Hon födde honom två döttrar och två söner.

Chloris

Chloris var gudinna våren och blommor. Med grekerna, var hon föga känd, men hon dyrkades av romarna under namnet Flora. Årligen firades i slutet av april för att hedra hennes våren festligheter. Under de sex dagar festligheter, romarna smyckat sig med blommor och de var översvallande festligheter.

Nemesis

Nemesis var en dotter av natten gudinnan Nyx. Hon var en personifikation av den hämndlysten rättvisa och förbittring. Hon var också gudinna hämnd. Nemesis var med grip, den mytiska djur som såg ut som ett bevingat lejon med en örn huvud. I antikens Grekland trodde man att Nemesis vänds mot folk som är rika inte var gudar att vara tacksam, eller var villiga att låta andra ta del av sin förmögenhet.

Hypnos

Hypnos var en personifikation av sömn. Hypnos var son till natten gudinnan Nyx, och bror till Thanatos, guden av död. Hypnos bodde i en stor en på ön Lemnos, nära havet. Hypnos hade många söner: drömmen. Hera kallas ibland ha hjälp av denna gud, Zeus att sova, så att Hera kunde genomföra sina ondskefulla planer.
De olympiska gudarna i Grekland
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Örtmedicin: gurkört
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha