Mince Alors: Åh nej, ännu en clichéfilm om feta människor - Kolumn Marielle de Vries

Jag var sjuk. Jag hade nått botten. Jag kunde inte göra något annat än umgås på soffan och nonchalant vad man zappa med huvudet fullt av bomull, halsont och min stora maginfluensa. Jag bosatte sig på betal-TV-kanalen HBO. Det stötte vissa fatties av bilden och det första jag tänkte var "Åh nej, ännu en clichéfilm om feta människor.

Ändå fastnade jag med Köttfärs Alors, en film som får de mest skiftande kritikerna på Internet. Enligt vissa kritiker, de vinjetter är inte trovärdigt. Nonsens. De förstoras. Kliché? Kanske. Men de kommentarer som har översvämmat huvudpersonerna komma in i deras huvuden, för de flesta överviktiga kvinnor mycket igenkännbara. Även om kritiker hävdar att det inte är så.

Viktminskning

Tre olika kvinnor träffas på en utväg som specialiserat sig på viktminskning. Emilie är superslimmad, men tror att hon är fet. Sedan finns den vackra hela Sophie som har varit under hennes nuvarande make, så han kan gå leka med sin älskarinna. Och sedan finns det Nina. Kvinnan med sjuklig fetma. Den stereotypa bilden av en fet kvinna. Tillsammans går de in i strid mot kilo och stödja varandra i sina kärleksäventyr.

Dum

Jag fick från början till slutet av filmen. De igenkännbara situationer, perspektiv och humor. Vanligtvis feta kvinnor lägger ner i sådana filmer som dum. Nina var trots sin morbid övervikt och hennes osäkerhet om hennes utseende, en stark kvinna med självironi. Köttfärs Alors ger betraktaren en underhållande titt bakom kulisserna på fördomar mot feta människor. En känns bra film som ansträngningen är värt att titta på.

Se trailern färs Alors:

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha