Miljö: 5 Smart sätt att tillbringa Earth Day


Hjälpa planeten betyder inte att bojkotta tekniken av 21-talet och att leva i en trädkoja. Små steg varje dag kommer att få oss att känna närmare naturen.

Jorddagen är varje dag ...!

En dag om året världen förenar att hjälpa omsorg om miljön. Vem säger att varje dag är en Earth Day? Dessa fem aktiviteter, som ingår i din dagliga rutin, kan göra det möjligt.

1. Gör volontär på en gemenskap trädgård

Michelle Obama har grundat en på South Lawn i Vita huset och en annan har grodda på Vancouver Stadshuset. Drivs delvis av en boom i intresse för de positiva hälsoeffekterna av lokalt producerade livsmedel, de gemenskapträdgårdar poppar upp över hela landet. "Den kombinerar vitamin D och sport", förklarar Sylvia Holland, trädgårdsmästare och chef för programmet "Gröna vägar" Vancouver, som har dragit stor i hela kroppen från sin trädgård, inklusive förbättrad styrka och god hälsa. "Men samhället trädgårdsarbete skapar också ett sunt samhälle, en frisk planet."
Carolyn Bailey, samordnare för gemenskapträdgårdar i Mississauga Valley Park, bekräftar: "Trädgården förmåner från ekosystemet i området, få fler blommande växter i parken, uppmuntra pollinatörer som bin, men det finns också mindre påtagliga hälsofördelar som de vänskapsband som trädgårdsmästare skaka varandra, eller som pensionärer som delar sina kunskaper med unga familjer, eller nya medborgare som bokstavligen lägga ner rötter i sina nya samhällen. "

2. Lämna bilen hemma och ta cykeln

Fler och fler människor återupptäcker glädjen att cykla, om du vill gå med i en grupp av vänner att gå på lokala vandringsleder, eller genom spinning, eller bara vandra runt kvarteret för att springa ärenden eller en familjeutflykt. På detta sätt minskar kostnaderna för hela bensin- och gasutsläpp. "Cykeln bidrar till att utveckla extra styrka i underkroppen: quadriceps, hamstrings och glutes", säger Jenny Brown, tränare och coach för kvinnors cykling i St. Catharines, Ontario. "De utvecklar tonas muskler utan massa och du också gå till att stärka andra muskler, som används för att hålla balansen." Cykling är ofta bra för den anda som det är för kroppen. Forskning som publiceras i 2008 i British Journal of Sports Medicine fann att studiedeltagare med depressiva och ångest som cyklat i 20 minuter om dagen, har rapporterat minskade nivåer av ångest och, i allmänhet, en ökning i den meningen välfärd.

3. Gör inköp från lokala bönder

Inte bara färska livsmedel är bättre för dig och miljön, men i genomsnitt, resor mat över 2500 kilometer och detta innebär en hög konsumtion av bränsle för att komma till ditt bord, så är det troligt att du kommer att äta mer frukt och grönsaker om du har köpt dem lokalt. Forskare vid Saint Louis University har undersökt mer än 1.600 familjer som bor på landsbygden och fann att de som gillar hemlagad eller köpt direkt från en bonde eller lokal marknad, var tre gånger större risk att äta minst fem portioner frukt och grönsaker per dag, även barn! "De äter också ett bredare utbud och kunde välja sina barn frukt och grönsaker du föredrar", säger Dr Susie Nanney, dietist och medförfattare till studien. Om du undrar var du ska börja, inte du kommer vara svårt att välja, beroende på förmånen att tas emot. Till exempel: du vill skydda din vision? Köp produkter fulla av lutein och zeaxantin-karotenoider, såsom röd och gul paprika, spenat, zucchini och romansallad. Studier har visat att personer som äter mer karotenoider är mindre benägna att utveckla åldersrelaterad makuladegeneration, ett tillstånd som så småningom kan leda till blindhet och drabbar två miljoner människor över 50 års ålder.

4. Byt ut dina rengöringsprodukter med miljövänliga sådana

De flesta tvättmedel "gröna" använder inte ingredienser som kan orsaka skada fortplantningen eller som kan leda till hälsoproblem såsom astma. Dessutom naturliga rengöringsmedel erbjuder naturliga ingredienser i stället för syntetiska och mer koncentrerade formler. De kan också vara fri från petroleumdestillat och fosfater, som kan skada vattenekosystem, och förpackas i återvunna eller återvinningsbara material. Branschen är lite regleras och tillverkare kan göra vaga uttalanden om produkterna som "alla naturliga", eftersom de inte är skyldiga att offentliggöra ingredienser. Ett sätt att vara säker på att köpa en "grön" är att välja produkter med en stämpel från en tredjepartscertifieringsorganet, med hjälp av en revisionsbyrå för att kontrollera vad som finns i en produkt och intygar endast de som uppfyller miljökriterier .

5. Hjälp miljön förblir i direkt kontakt med marken

Forskare har länge utropat de fysiska fördelarna med promenader, en högre intag av syre, optimal cirkulation, ett friskt hjärta och kalorier som de lämnar. Men promenader kan också minska stress och öka energi som håller lugn. "Tänk på promenad innebär att du lever för tillfället", säger Dr Laura Farres, psykologi konsult i Vancouver. Så istället för att gå på trottoaren med huvudet ner och hörlurar, njut av aktiv meditation och ta lite tid att åter energizzarvi och tänka. "Tänk på varje aspekt av din fot rörelse: häl hiss, i mitten av foten och sedan fingrarna", säger JoAnne Hunter, en sjuksköterska på Toronto Western Hospital som undervisar bruket av meditation "på vägen", där deltagarna promenad mycket långsamt, inandning och utandning med ett steg med nästa en. "Detta bidrar till att tänka på sambandet med jorden", säger Hunter. "Du känner fredliga och i kontakt med kroppen, vilket minskar stress."

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha