Miley Cyrus: världsberömda teen

Hon är bara 15 år, super populära i USA och på god väg att bli en ny global företeelse. Vi pratar om Miley Cyrus, en amerikansk skådespelerska och sångerska som är för närvarande den ledande roll i den populära Disney-serien Hannah Montana.

Enskilt

Miley Ray Cyrus föddes i Tennessee den 23 november 1992 och fick det officiella namnet Destiny Hope Cyrus. Hon är dotter till countrystjärnan Billy Ray Cyrus och Leticia "Tish" Cyrus. Billy Ray är mest känd för sin hit "Achy Breaky Heart." Miley är faktiskt ett smeknamn hon fick av sin far att hon alltid log och barn. Han kallade henne alltid Smiley men detta var snart förkortas till Miley. År 2008, hon officiellt ändrade sitt namn till Miley Ray Cyrus. Hon har två äldre halvbröder, Christopher Cody och Trace, en äldre halvsyster, Brandi, en yngre bror, Braison, och en yngre syster, Noah.

Tillförordnad karriär

Miley började sin skådespelarkarriär 2003 när hon hade en cameo i ett avsnitt av sin fars serie Doc. De hade också en liten roll i Tim Burton film Big Fish. År 2006 blev hon valt att spela huvudrollen i Disney-serien Hannah Montana. Hon hade gjort ursprungligen provspelade för stödjande roll för Lilly, men skaparna tänkte att det mer lämpligt för huvudrollen. Serien blev en populär barnprogram på amerikansk TV-kanalen Disney Channel. Miley spelar rollen som Miley Stewart, en vanlig tonåring som också i hemlighet går genom livet som popstjärna Hannah Montana. Bara hennes familj och vänner är medvetna om detta och det gör varje episod igen för vissa problem. Från och med maj 2008 kommer att starta i Tennessee med inspelningen av Hannah Montana film.
År 2007, Miley hade också en liten roll i TV-filmen High School Musical 2 där hon sågs som en flicka vid poolen.

Sångkarriär

Genom sin TV roll som popstjärna Miley blev också känd som sångare. I oktober 2006 den första Hannah Montana soundtrack släpptes. Miley sjöng den åtta låtar från serien. År 2007, hennes andra album, ett dubbelalbum med titeln Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus. År 2007 började hon sin första konsert i USA: det bästa av två världar Tour. Det var den mest framgångsrika turnén 2007 i USA I juli 2008 förväntas det nya albumet.

Inkomst

Enligt Parade Magazine Miley intjänats under 2007 uppgående till 18,2 miljoner dollar och det är därför en av de högsta tjänar tonåringar i världen.

Roliga fakta

  • Miley pappa Billy Ray spelar också rollen som hennes far i serien Hannah Montana.
  • Miley dricker som ketchup ur flaskan.
  • Under 2007 ryktades att Miley var gravid. Detta var bara ett påhitt av tabloidpressen.
Vackert skriven! :-)
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha