Milano - Sant 'Ambrogio

När du besöker Milano, finns det några saker du måste ha sett. Basilikan Sant'Ambrogio är en av dem. Basilikan har imponerande proportioner när det gäller inredning och en typisk Lombard-romansk stil som är värt att titta på! Museet ligger intill basilikan, innehåller intressanta delar från Sant'Ambrogio. Sant'Ambrogio är inte bara namnet på skyddshelgon i Milano, men också namnet på en vacker kyrka!

Konstruktionen av Sant'Ambrogio

Sant'Ambrogio är en basilika som ursprungligen byggdes av biskop Ambrosius i en före detta tidiga kristna kyrkogården. Kyrkan byggdes mellan åren 379 och 386. Den heliga Ambrose var en hård försvarare av ortodox kristendom och motsatte sig Arianism. När han dog, var kyrkan tillägnad honom. Han var också beskyddare av staden Milano. Idag basilikan bevarar fortfarande resterna av Saint Ambrose. Av denna anledning kyrkan är mycket speciell för Milanese, särskilt eftersom han ses som grundaren av kyrkan.
Idag, kyrkan inte längre ser ut i god tid ser att det byggdes. Den nuvarande utseende i kyrkan beror till stor del på det arbete som utförts på kyrkan i den 10: e till 12-talen. Benediktinermunkar från regionen tillämpat kyrkan i Lombard-romansk stil. Denna stil var under dessa århundraden vanligaste. Tyvärr finns det fortfarande bara kolumner och triumfbågen gömd i absiden är från 4: e århundradet.
I den 8: e och 9: e århundradena benediktinerna började redan med utbyggnaden av kyrkan. Ett atrium byggdes, det skulle byggas på 12-talet igen. I 11-talet hela kyrkan byggdes. Detta var orsaken eftersom kupolen i slutet av 11-talet hade kollapsat, och valven och predikstolen måste byggas om. 1492 Sforza familjen Bramante i uppdrag att bygga prästen hus och benediktinerkloster.
Åren kring andra världskriget, basilikan inte bra. Genom att bomba i 1943 basisliek var tungt skadad.

Märkligt

Klockstapeln, även kallad campanile, är ett fint exempel på "machismo". Sant'Ambrogio av tornet var tvungen att överträffa tornet benediktinerna i höjd och glans!
En annan trevlig historia att distrahera den så kallade Djävulens Column "; Colonna del Diavolo. Om du tittar noga kan du se två hål i kolumnen. Legenden säger att dessa är de utskrifter av horn djävulen. Trycken skulle ha lett till djävulen för Ambrose försökte vinna, vilket naturligtvis inte kunde.

Atrium


Den ursprungliga atrium byggdes i den 9: e århundradet av aartsbiscchop Anspert. 12-talet återuppbyggdes atrium fungerade innan stadsmuren i Milano byggdes som skydd. När du går över atrium mot kyrkan, vara noggrann titt på kolumnerna på weerszijden.Op huvudstäder dessa kolumner du hittar scener från Bibeln och fantasidjur som symboliserar gott och ont. Vissa kolumner går tillbaka till romartiden.
Atrium som vi nu kan se med anor från 12-talet. Optiskt har förmaket också en funktion. Kommissionen föreslår också att om det vore framsidan till baksidan, som basilikan gör ännu större. I atrium kan du se arkeologiska fynd kommer från tidigare finns där tidig kristen begravningsplats. Huvud portal kyrkan är i nartex och går från den 8: e till 10: e århundradet. Pelarna är också prydd med djurfigurer och Guds Lamm. Relief visas på dörrarna VERBEELEN Davids liv. Dessa reliefer gjordes omkring 1750.

Interiören

När du in i kyrkan är det bäst att gå igenom skeppet till det inre med all sin prakt i ditt arbete. I början av fartyget är känd som "ormen pelare", som skulle inrättas i öknen av Moses. Till vänster på denna kolumn ser du en opgravingsput visar nivån på den ursprungliga 4: e talskyrkan S: t Ambrose.
Predikstolen byggdes efter utgången av 11-talet kupolen hade kollapsat. Ändå nuvarande predikstolen är gjord av handlingar som inte bröts efter nedgången av kupolen. Predikstolen är dekorerad med en örn och en sittande man. Dessa två siffror symboliserar John och Matthew. Under predikstolen är den 4: e århundradet sarkofag dekorerade med reliefer av Stilicho. Du kan se reliefer av Kristi lag att underkasta sig Peter och reliefer som visar scener från Gamla Testamentet, Kristus bland apostlarna och offret av Isaac. Kistan har tillskrivits Stilicho
Under åttkantiga kupol av basilikan är den så kallade ciborium. Den ciborium är faktiskt kapell för det gyllene altaret. Den ciborium är från 10-talet och skyddar så att säga det gyllene altaret. Den vilar på fyra pelare romersk porfyr och är prydd med stuckatur. Altaret är från den 9: e talet och är rikt dekorerad uppdrag av ärkebiskop Angilberto efter en Volvinius. Detta altare gjordes som en helgedom för resterna av Saint Ambrose.
På baksidan av altaret, hittar du en av konstnären själv undertecknade befrielse från livet av Sant'Ambrogio. Också två små dörrar. Bakom dessa dörrar var tidigare resterna av Saint Ambrose. Framsidan av altaret är helt täckt med guld och ädla stenar och handlar om Kristi liv.
Enligt gyllene altaret själv är nu hem till relikerna av St Ambrose. Resterna av Gervasio och Protasie är i urnan under altaret.
Bakom ciborium hittar du trä kören. I mitten hittar du biskopssätet. Detta säte kröns många italienska kungar! En trappa upp i absiden kan du se en stor mosaik, det går tillbaka till den 6: e och 8: e århundradena. Scenen till vänster är också från denna tid. Den högra sidan inte är äkta och delvis rekonstruerade efter bomb skada 1943.

Museet - Museo della Basilica

Ingången till museet intill Sant'Ambrogio, ligger inbäddat i slutet av norra gången i kyrkan. Detta kallas Portico della Canonica; verandan i presbyteryen. Denna portik skulle designad av Bramante, men han avslutade aldrig arbetet. Efter andra världskriget, portiken återuppbyggdes. Kolumnerna i den centrala båge av portik liknar trädstammar. Detta är också ingången till musuem som innehåller sex rum, där föremål och konstverk är återfinns i kyrkan. Det finns mycket att se intressanta bitar i museet, men väl värt ansträngningen inkluderar:
  • Ambrose säng
  • Fragment av apsismozaiek
  • Fyra träpanel från portalen från 4: e århundradet
  • Triptyken Bernardo Zenale 15: e århundradet
  • Sigismonds Oratory, redan kända sedan 1096

Hur ta sig dit?

Sant'Ambrogio ligger på Piazza Sant'Ambrogio 15 i Milano och är öppen hela veckan. På helgdagar olika öppettider används. Museo della basilikan besöks varje dag från baksidan av kyrkan eller presbytery, men på semester museet är på morgonen stängd.
Bussar 50 och 54 tar dig till Piazza Sant'Ambrogio.
Vänligen notera! När jag ville igen Sant'Ambrogio besök denna sommar, jag fick reda på att kyrkan är stängd fram till september på grund av restaureringsarbete. Ha detta i åtanke när du besöker Milano!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha