Milan Jovanovic vann den belgiska Golden Shoe 2010

Victorie Wikström Februari 29, 2016 Sport 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Till allas förvåning, Golden Shoe 2009 vanns av Milan Jovanovic. Det är inte första gången att det finns en överraskande vinnare kommer ut ur hörnet. Hans prestation standard i Champions League och det faktum att i slutet av denna säsong kommer att spela fotboll utomlands, förmodligen har varit avgörande.

Vad är Golden Boot?

Varje år i Belgien en Golden sko för bästa fotbollsspelare tilldelas i den belgiska ligan. Det är den viktigaste tilldelning som en fotbollsspelare kan vinna. Denna trofé skapades 1954 och arrangeras av tidningen Het Laatste Nieuws. Ceremonin äger rum på ?? Golden Boot Gala ?? som sänds direkt av den kommersiella tv-stationen VTM.

Vem väljer vinnaren?

Eftersom detta är en utmärkelse som tilldelas efter ett kalenderår tillhandahålles två valomgångarna. Den första handlar om perioden januari-juni. Den andra de senaste sex månaderna. Sportjournalister, utbildare, bestuurslui av den belgiska fotbollsförbundet, några tjänstemän och tidigare vinnare av Golden Boot och några framträdande ?? ?? kan sedan ange på sin valsedel någon fotbollsspelare de föredrar. Konstigt är att det oftast fler röster för den andra omgången av omröstningen. Ofta ökar skillnaden till 25%.

Tidigare vinnare

Förr i tiden, vann nästan alla armaturer av den belgiska fotbollens Golden Boot. Registrera alla fall, Paul Van Himst som vann trofén fyra gånger. Wilfried Van Moer kunde ta honom tre gånger i receptionen. Holländaren Johan Boskamp var den första utlänningen som fick stoltsera de gyllene skorna.

Best of 2009

I år, den serbiska anfallaren av mästare Standard pristagare. Inte alla kunde enas om att eftersom spelarna delas i sjukdomskänsla i Liege klubb i den första delen av tävlingen och bara lyste i Champions League medan Anderlecht spelare Mbark Boussafa både nationellt och internationellt utvecklades starkt, med andra plats nöje var tvungen att ta. Sexton-årige Romelu Lukaku uppenbarelse var utmärkt tredjedel för hans första säsong i A-laget i Anderlecht. För första gången priset kommer att presenteras live på tv pristagaren var inte närvarande. Standard och klubben var i själva verket inte var närvarande vid en protest mot det faktum att Alex Witsel för en stund var iscensatt i omröstningen som ?? Crazy av året ??.

De fem

1. Milan Jovanovic 218 röster
2. mbark boussoufa 174 röster
3. Romelu Lukaku 167 röster
4. Steven Defour 146 röster
5. Dieumerci Mbokani 136 röster
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Husvagn i garaget
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha