Migrän: Allt över huvudet

För att förstå hur migrän och huvudvärk uppstår, bör du känna till några saker om struktur och funktion hos organ såsom blodkärl, muskler, bihålor, nerver och lymfkörtlar i huvudet. Denna kunskap kommer också att hjälpa dig att tolka dina symtom och för att bättre förstå den information du får från din husläkare eller medicinsk specialist.

Blodkärl

Artärer bär blod från hjärtat, vener bär blod till hjärtat. De varierar i tjocklek: de mindre artärerna kallas arterioler, venoler hänvisas till mindre artärer. Dessa två typer av blodkärlen är i förbindelse med varandra via ett imponerande system av fina grenar, som är kända som kapillärer. Detta sin kärlsystemet är huvudleverantör av blod till vår hud.
Artärer
Väggarna i artärerna är sammansatt av tre skikt.
Det inre skiktet består av celler som är föremål för nötning genom blodkroppar och andra blodkomponenter, och är ständigt förnyas.
Mellanskiktet är sammansatt av elastiskt tyg, till vilket blodkärlet hämtar sin elasticitet, så att vasodilatation kan verka för att absorbera stansarna med vilken blodet pumpas från hjärtat in i blodkärlen.
Det yttre skiktet innehåller ett antal muskelfibrer som begränsar sträckningen av det elastiska skiktet, så att trycket och flödet av blod förblir jämnt under pumpcykeln hos hjärtat. Blod strömmar genom de små artärer i artärerna till kapillärerna.
Veins
Vener är bredare än artärer, har tunnare väggar som innehåller mer muskler och mindre elastisk. Blodet strömmar från kapillärerna till små vener och vid den skyfflade i venerna, vilket sålunda minskar trycket när blodet matas tillbaka till hjärtat. Hela systemet av ledare är försedd med ventiler som hindrar blodet från att strömma tillbaka. Eftersom hjärtfrekvensen är ingen direkt press på kärlsystemet, blodet drivs av de upphandlande rörelser omgivande muskler.
Kapillärer
Kapillärerna är fina blodkärl med mycket tunna väggar, som innehåller endast ett fåtal muskelfibrer. Tillsammans bildar de ett mycket stort nätverk och skulle, om de lades i rad, med en längd på ca 96.000 km. De är mycket viktiga som en blodbehållare. Väggarna i kapillärerna är mycket tunna, vilket gör dem omgivande vävnader för att tillhandahålla näringsämnen.

Styrsystemet av blodkärl

De små artärer och artärer styrs av nerver i ryggmärgen som skickar stimuli med hjälp av adrenalin. Adrenalin stimulerar sammandragning av blodkärl. Denna typ av stimulans överföring kallas sympatisk. Stimuleringen av det sympatiska nervsystemet ökar vanligtvis, om det finns någon spänning, töjning eller ångest. På grund av den ständiga stimulering av det sympatiska nervsystemet fortfarande något förträngda blodkärl. I vasodilatation stimulans överföring hämmas, så att färre incitament som skickas.
Prostaglandiner
Prostaglandiner sitt namn från antagandet att dessa hormonliknande ämnen som härrör från hans prostata. De syntetiseras från arakidonsyra och är ibland kallas lokala hormoner. De skiljs åt av kroppsvävnad och blodceller och utövar ett direkt inflytande på kärlväggarna. Antingen de utövar direkt inflytande på vissa vävnader, antingen de gör vävnaderna mer känsliga för andra hormoner. Aspirin hämmar produktionen av vissa kemiska ämnen, inklusive prostaglandin E som är involverad i processerna för smärta och feber. Man tror att prostaglandiner som orsakar sammandragning av blodkärl, spelar en roll vid migrän och huvudvärk.
Histamin
Histamin har samma effekt som prostaglandin, även om det inte har samma kemiska struktur. Det åstadkommer utvidgning av små artärer, och kan orsaka skador i kapillärer, orsakar svullnad kan förekomma.
Bihålor
Bihålor är ihåliga utrymmen i ben i pannan över ögonen och under ögonen. Slemhinnan med vilken de är belagda, ger en slem substans som innerfoder fuktig. Bihålorna rinna in i näsan och halsen genom tunna rör som kallas ducti. Infektioner kan orsaka sträcker sig genom nämnda rör och inflammationer i käken eller av sinus hålrum.

Musklerna i huvud och hals

Ansiktet har många muskler som gör att ansiktsuttryck och rörelser ögon och mun. Den övre delen av huvudet är inte täckt med muskler, men med en stor, bred senor som står i förbindelse med musklerna i pannan och i bakhuvudet. Nackmusklerna - trapezius och sternocleidomastoidus - är fäst på baksidan av halsen till huvudet. Dessa är de muskler som reagerar på stress som orsakas av dålig hållning eller för lång innehar samma position.
Ögonmusklerna kan vara smärtsamt, när de längtar efter att vara inriktade på samma punkt, till exempel när vi tittar på TV eller läsa. Samma sak händer med ansiktsmusklerna, med smärta och kramper kan orsakas av långvarig nypa eller rynka pannan. För mycket skratt har lyckligtvis inte smärtsam effekt!

Nervlednings till huvudet

Huvudet styrs av tolv olika huvud nerver som ansvarar för ögon, näsa, öron, mun, ansikte och hals. Incentive Transmission sker både i perifera vävnader - motorimpulser riktas till musklerna - som tillbaka till hjärnan där sensoriska impulser överförs, såsom smärta, kyla, värme, etc.
Trigeminusnerven styr ögonen, käken och slemhinnorna i huvudet. Denna nerv kan bli inflammerad av en infektion i bihålorna, och kan orsaka stor smärta i dessa områden.
Detta kommer att sätta press på smärtreceptorerna i blodkärlens väggar. Den rådande uppfattningen är att producerar den omgivande vävnaden av arteriolerna i fallet med syrebrist, vissa kemikalier såsom adenosin, histamin, och mjölksyra. Detta resulterar i vasodilation, tillåta mer blod att strömma till de zuurstoileverende vävnader. Detta stimulerar tryckkänsliga receptorer i blodkärlens väggar, vilket resulterar i en ökning av trycket på den omgivande vävnaden, vilket återspeglas i smärta.
Vagusnerven tillhandahåller förbindelse från hjärnorna med magen, lungorna och hjärtat. Tryck dessa nerv eller syrebrist, kan vara ansvarig för matsmältning såsom illamående och kräkningar som ofta åtföljer migrän.
Hypotalamus består av nervceller som reglerar alla autonoma funktioner i kroppen, till exempel. Matsmältningen.
Hypofysen består av nervceller som ?? stimulerande faktorer ?? Skapa för att stimulera hormonproduktion i andra organ.

Endorfiner

Endorfin är en kemisk budbärare som sänder smärtsignaler. Det är en naturlig opiat smärtstillande som finns i stora mängder i hypotalamus och hypofysen.

Lymfkörtlar

Det finns lymfkörtlar i halsen och under hakan. När du har en förkylning eller har ont i halsen, kan du ofta känner svullna körtlar bakom öronen. Lymfkörtlar är lymfkörtlar i lymfkärlen innehåller immunocyter. Dessa celler förökar sig när infektion inträffar och det är därför de känner sig svullen och smärtsam. Lymfkärl har mycket tunna väggar och är försedda med ventiler som hindrar återflödet av vätska. De tar för mycket fukt från lokala vävnader och kapillärer, och även ta bort fett från matsmältningssystemet. Lymfvätskan drives av aktiviteten hos den omgivande muskler. När lymfkörtlarna att svälla på baksidan av huvudet, orsakar de smärta som kan sträcka sig över hela området och muskelspasm kan resultera.

Hjärnhinnorna

Mening är membran som ligger plant under skallen och skydda hjärnan. De skiljer cerebrospinalus utanför sprit, en vätska som håller dem fuktiga och som också tjänar som ett skyddande isolerande skikt.

Psyket

Eller rent psyket nämns ofta som en möjlig orsak till många sjukdomar, finns det fortfarande ingen klar definition av ge. Psyket fungerar som ett förråd för minnen, är ursprunget till analys och humor, regulatorn av känslor, generatorn av idéer och matrisen av personlighet, men ändå ingen har hittat nyckeln till att lokalisera dessa viktiga faktorer eller att förklara varför sinnet fungerar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha