Metoder för att överskugga damm

En damm kork i den kallare period av året kan göras genom att använda sig av olika material. De flesta sätten att göra för att täcka i en damm kan enkelt själva. Billigare lösningar som bubbelplast eller frigolit plattor är allmänt tillgängliga och kommer att uppvisa alla betydande resultat jämfört med en damm som inte omfattas. Det kommer säkert att finnas någon is på en damm som utnyttjar en damm tak. Koi kommer lätt utan problem genom vintern. Och våren går i bättre skick.

Metoder

Det finns flera sätt och metoder för att täcka i dammen i kallare period av året, nedan är en översikt av de vanligaste sätten att täcka i dammen för kallare perioder av året.

Bubbelplast

Bubbelplast är på många ställen, såsom byggmarknader, tillgängliga. Ofta presenteras i rullar 25 meter till ett överkomligt pris. Dubbarna har stillastående luft som kommer att tillhandahålla ett isolerande lager.
Den bästa ramen kan tillverkas av, till exempel, en timmer på vilken bubbelplast kan sträckas. Se till att vatten som faller på bubbelplast kan gå rakt till botten längs bubbelplast. Se till att inget vatten kan dröja i bubbelplast. När det finns en hel del vatten på filmen pressen kommer att flytta det eftersom det snabbt.
En billig, effektiv lösning som säkert kommer att leda till att sjön fortfarande isfritt under vintern. Nackdelar med denna form av tak är att när vinden är mycket stark, det är kraftigt regn eller snöfall, kan taket att kollapsa.

Flytande isolering

En annan lösning är att använda en form av flytande isolering. Detta kan användas, till exempel, isolering bollar som finns på marknaden. Du kan också vara kreativ genom att använda glas. De bollar eller flaskor som innehåller luft och flyter på vattenytan. Detta kommer att ge ett isolerande skikt. En fördel med flytande isolering är att det kan ta någon form av vattenytan. Anta att du har en naturligt formad damm med runda former, denna isoleringsmaterial mycket lätt använda.
På grund av PVC-rör för att göra en kvadratisk form genom användning av fyra 90 graders krökar, och att flyta i denna isolering, som flyter på vattenytan. Detta kommer att ge ett "fönster" i det flytande isoleringen. Fisken under den kalla perioden kan vara så hela tiden övervakas.

Styrofoam plattor

En annan lösning är Styrofoam plattor. Dessa plattor är i de flesta byggnadsmärken finns i tjocklekar av ca 5 cm. De vanligaste plattorna har 50 till 100 cm. De kan lätt över en liten konstruktion av träbjälkar placeras över dammen. Se alltid till att det finns någon form av försämringen på plattorna. Plattorna väger nästan ingenting och är mycket känsliga för vind. En nackdel med de Styrofoam plattorna är att de inte överför ljus i dammen.

Polykarbonat vijverkap

Ett dyrare metod, men förmodligen den bästa metoden är att täcka i dammen genom att utnyttja polykarbonatskivor. Arken kan enkelt monteras på en struktur gjord av trä, aluminium eller stål.
Vård i konstruktionen Se alltid till att det inte finns någon regnvatten eller smältande snö till panelerna polykarbonat kan kvarstå. Ge tillräcklig slutförande av plattorna så att den släpps omedelbart. Håll också alltid i åtanke att det finns tillräckligt stöd bland plattorna om det finns snö. Snön kommer att ge upphov till en stor vikt vid de plattor som kollaps av vijverkap.
Polykarbonatskivor ge bästa isoleringen av dammen. Det är verkligen inte den billigaste lösningen, men det mest effektiva. Speciellt om du har värmt upp damm i den kallare period av året är det ett måste. De kostnader som du ådrar att värma dammen kommer du snabbt ta igen värmen längre tag i dammen.
(0)
(0)
Tidigare artikel Tips för ett skuldfritt liv
Nästa artikel Anatomi vår immunitet

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha