Mer om skelettet

Ett skelett eller ram består av en skalle, en ryggrad, och naturligtvis, bröstet och benen. Vad allt som finns att upptäcka om nyheten?

Skelettet

Ett skelett eller ram består av:
  • en skalle
  • en rygg
  • en kista
  • lemmarna

Skallen

Allt om skallen hittar du här min artikel om skallen

Ryggraden

Ryggraden löper genom kroppen av människor och / eller djur. Den består av kotor med tussenwervelschijfen. Dessa tussenwervelschijfen är gjorda av fibrösa brosk.
På grund av ryggraden löper ryggmärgen. Ryggmärgen är en del av nervsystemet och hjälper till att ändå porting signaler från hjärnorna till de olika delar av kroppen och vice versa.

Bröstet

Kistan eller Bröstkorgen består av bröstbenet och bröstbenet ribben.Het är en platt bit av ben, som ligger under huden, och ett flertal ribbor på framsidan med en annan. Revbenen är ihopkopplade i bröstet.
Antalet ribbor varierar mellan arter. Både hunden och katten har 13 par av ribbor, av vilka 10 par är anslutna till bröstbenet. Anslutningen till bröstbenet brosk är en förening. Brosket är mer flexibel än ribb ben och säkerställer att bröstet kan öka genom inhalation. På baksidan är de ribbor fästa vid ryggkotor

Lemmarna

Lemmarna består av flera ben. Således finns frambenet på en hund från en skuldra, ett ben och en fot.
Skulderblad
Hos djur skulderbladen inte är knutna till ben bröstet, som hos människor. Skulderbladet flyter och hålls på plats av muskler. Djuren har inte en verklig nyckelbenet, såsom en människa. När ett djurs krage består av en remsa av brosk i överarmsmuskeln att ingenstans verkligen är till för.
Den kallas också skulderblad skulderblad, och är en platt ben. Eftersom djuren inte har nyckelbenet skulderblad i hans rörelse är begränsad. För de flesta djur frambenet endast kan vara krökt framifrån och bakåt och inte, som hos människor, en sida. Eftersom axelleden är inbäddad bland många muskler är också begränsar den fria rörligheten i leden.
Framben
Frambenet på en hund vidare består av en övre arm ben eller humerus, som mynnar i axelleden och är förbunden med den nedre armen av armbågsleden.
Den nedre armen, som är förbunden med den övre armen medelst armbågsleden, består av en eker ben och en ulna. Ett annat ord för radie är Radius. Ett annat ord för det är Ulna armbågsbenet.
Radien och armbågsbenet binds samman med bindvävsmembran. I handleden, de är anslutna till två rader med handlovsbenen. Dessa ben bildar handleden dvs Karpos. Hos djur är frambenet något annorlunda där än våra armar. Efter handleden är ett djur en framfot och hindfoot, där man har en hand.
Foten hos ett djur består av långsträckta ben som är bundna tillsammans med remmar. De kallas metatarsalerna. Det finns främre och bakre metatarsal metatarsalbenen
Mängden tå och falanger skiljer sig åt mellan arter. Hunden och katten är på den främre foten fyra funktionella tår och en fingerändar. Vissa hund arter har även bakdelen en lurig, men de flesta gör det inte. En tummen på hindfoot kallas hundar en wolfsklauwtje. I vissa raser finns det två dewclaws till fots, som kallas en hubertusklauwtje. Hundar och katter är de sista två falanger.
Hos hästar, se tårna väldigt olika. När allt kommer omkring, har en häst en hov och inga tår. En häst körs på den sista falangen av den mellersta tån. Detta är mycket större än i andra arter. De övriga falanger är bara en liten present.
Idisslare med samma pengar, men de går på två tår. Istället för att ringa detta Hoefen, kallas också kallas klor.
BAKBEN
Den bakben på ett djur är mycket lik frambenet. Hon har flera komponenter sådana som bäckengördeln, lår, underben och fot. Den övre varmt i bakre låret eller lårbenet. Detta är i stort sett i flygkroppen. I stället för en armbågsled finns en knäled som förbinder femur till vadben. Underbenet består av ett skenben eller vadbenet eller ett skenben och vadben.
BÄCKENBEN
Bäckengördeln består av två höftbenen, korsbenet och svanskotan. Dessa tillsammans bildar en ring. Korsbenet kallas också korsben. Korsbenet ligger vid höftbenen sammankopplade med två orörliga leder på baksidan av djuret. Höftbenen är framtill förbundna med varandra genom brosk eller bäckenbensfogen.
Knä
I knäet brosk är en konstruktion som knäleden är lämpligt. Denna konstruktion kallas menisken. Den har formen av en halv måne. Det är stötdämpande och stabiliserande. Varje knä innefattar två av vilka tillsammans bildar en ring. I denna ring finns det två korsade ligament som förbinder femur till skenbenet. Vi kallar dessa ligament, den främre och bakre korsband. Med korsbanden förhindrar det övre benet kan glida i förhållande till underbenet. Mot sidled böjer knäet säkerheter ligament. Dessa är lårbensskenbens bandet och bandet lårbenet fibula
Singel
Fotleden är som handleden flera ben. Vid fotleden skjuter ut från hälbenet. På hälbenet är hälsenan
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Jag tycker att denna Best trevligt att veta så lärorikt :-)

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha