Mental trötthet från jobbet

Alberta Ahlgren Januari 7, 2016 Hälsa 39 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Även om det är ett jobb som kräver lite fysisk ansträngning, såsom ett skrivbord jobb, så kan det vara så att du är där efter en dag att sitta hela vägen igenom. Denna mentala trötthet kan orsakas av många faktorer såsom högt tryck, stress eller dålig koncentration. Vad är mental trötthet, vad kan man göra åt det och hur man kan förhindra det?

Trötta vid dag

Det kan vara att du tillbringa hela dagen sitter vid skrivbordet, men du kanske upptäcker att du är väldigt trött efter jobbet och du känner dig irriterad. Du behöver inte hade knappast fysisk ansträngning, och ändå du är trött. Detta kallas mental trötthet eller också psykologisk eller mental trötthet. Hur kommer det sig att du är så trött efter jobbet och vad som kan göras?

Vilket innebär mental trötthet

Mental trötthet sker efter ansträngande mentala uppgifter, såsom aritmetik, fungerar om du har någon trött, köra bil eller hålla ett möte. Detta är hur allvarlig ansträngning och påverka svårighetsgraden spelar också en roll. Detta gäller även för omgivningen. Om du måste arbeta i en bullrig miljö bör du göra ditt bästa för att mer spänning i dig. Till exempel om du har personer som sitter runt omkring dig som pratar mycket, kan det kosta en hel del energi för att koncentrera dig på ditt arbete. Dessutom kan följande faktorer bidrar till utmattningsspänning, brist på sömn, sinnesrörelser, koncentration svårt eller dålig arbetsmiljö. Genom att utföra automatiserade operationer fortsätter, är det alltid mindre effektiv.

Beteendeförändring

Mentalt trötta människor inte längre tänker på det långsiktiga målet, men de är mer intresserade av det här och nu fokusera på en stunds vila. Vi arbetar för att nästa resten punkten som en paus eller i slutet av en arbetsdag. Så småningom skydda dig själv genom denna kortsiktiga åtgärder, så att om du är utvilad, du kan återigen fokusera på långsiktiga mål.

Vilka är orsakerna?

Dessa psykologiska problem har blivit allt vanligare. Detta beror på att det dagliga arbetet för människan blir mindre av en fysisk natur, medan den mentala aspekten blir allt viktigare på arbetsplatsen. Det händer också på grund av att trycket blir högre. Inte bara klockad timmar nu spåras, men också det arbete som utförs hålls tar ett större ansvar på personen själv kommer att ligga och därmed trycket ökas. Förväntad arbetsbelastning i framtiden kommer endast att vara högre.

FULT

På grund av trötthet, särskilt under loppet av arbetsdagen, chansen att göra fouter större. Ju äldre man är, desto snabbare kan du ha denna börda. Om du sitter bakom skrivbordet, sedan att förbise misstag kanske. Även om ett räknefel kan få stora konsekvenser. Men när det kommer till driften av en maskin eller kör bil, kan ett misstag ha en mycket större effekt. Om du ignorerar trötthet för lång eller har för lite, det finns en stor risk för utbrändhet i väntan.

Hur kan man förhindra psykisk utmattning?

Det är vad man ska göra om vad man ska göra mot mental trötthet. Vanligtvis, är du mer produktiv på morgonen än på eftermiddagen. Se till att du det mesta av arbetet, särskilt det arbete som de flesta av kostnaden för energi gör på morgonen. Håll tystare och mindre ansträngande arbetsuppgifter än för eftermiddagen. Tydliga svåra och lätta uppgifter pension tillsammans. Prova dig så lite som möjligt för att sätta press och undvika deadlines. Pauser mellan arbete genom är mycket viktiga. Bara några minuters vila gör din hjärna kan sedan få bättre direkt.

Tips

Här är några tips för att undvika trötthet eller om du är trött kan man göra åt det:
 • Gå till sängs i tid
 • Få massor av motion
 • Ventilera arbetsområdet väl
 • Gå mellan omgivnings
 • Upprätthålla en god hållning, särskilt i stillasittande arbete
 • Använd god andnings
 • Försök att tänka positivt
 • Planera tillräckliga viloperioder i din dagbok
 • Ta orsak till stress
 • Prata med någon om dina problem
 • Ät en hälsosam kost med mycket variation
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Roliga barnkalas
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha