Membranbrotts kan orsaka smärta bröstben och matstrupen!

Är du över femtio år gammal och har ordnat en brännande känsla i bröstbenet kan det vara en hiatusbråck. Dessutom kommer muskeln inte stänga ordentligt till matstrupen, vilket gör magen kan ta av. Vilka är symptomen på detta tillstånd och varför det kan vara orsaken till matstrupscancer?

Membran Bristning

  • Funktion av membranet
  • Inverkan av det tillstånd
  • Medfödda bråck
  • Symptomen
  • Hur kan det behandlas?

Funktion av membranet

Mellan bröstet och bukhålan är en fysikalisk separation i form av en stor bågformad muskel kallas membranet. Den ser till att det finns en barriär mellan de andra än lungor och hjärta med resten av kroppen mest vitala organ. Där med stöd sitter nämligen levern, tarmarna, njurarna, mjälten, magsäcken och så vidare. Muskeln orsakar med varje andetag för att rymden realiseras i brösthålan från bukhålan för tryck. Det betyder att när andas magen bula eller något kommer upp. Således stöder muskeln andning och är därför viktigt för driften av kroppen. Det finns endast öppningar i förmån av matstrupen och aortan. Vad betyder det om ett brott förekommer i denna muskel?

Inverkan av det tillstånd

Om personen blir äldre ökar sannolikheten för att en ?? diafragmabråck ?? få. Cirka fyrtio procent av befolkningen äldre än sextio har det, eftersom diafragmamuskeln med ålder inte kommer att fungera på rätt sätt eller mattas. Det innebär att omkring matstrupen sphincter är inte längre en bra tätning, varvid öppningen blir större. Detta villkor kan således vara större under åren. Problemet med detta är att den kan röra sig en del av magen genom denna öppning. Detta kallas också ?? glidande bråck ?? nämns. Magen är i brösthålan och kontakt kommer att placeras under tryck. Dessutom är det ett ovanligt läge, så att magsafterna kan strömma tillbaka in i matstrupen. Är åldersrelaterade problem än det ?? ?? diafragmabråck, men det kan också orsakas av en olycka.

Medfödda bråck

Detta är den medfödda varianten av frakturen. Membranet är inte eller inte tillräckligt vuxit, så att organ, strängt taget kunna ströva genom kroppen. Det är ett livshotande störning i vilken akut kirurgi skall utföras. Separationen mellan lungorna och hjärtat till andra organ är nödvändigt för att det ska fungera korrekt.

Symptomen

Inledningsvis, de inte lider av det och det är oftast upptäcktes av en slump. Öppningen förorsakar magen stiger. Eftersom detta är en ovanlig position och magen genom diafragmat och lungor under tryck sätts kan vara strukturellt magsyra från att komma in i matstrupen. Det säkerställer att personen har ofta uppstötningar, vilket resulterar i en brännande känsla uppstår. Magslemhinnan är genom väl resistent mot verkan av syran, är emellertid att matstrupen, naturligtvis, är det inte. Den brännande känsla innebär att syran brinner i vävnaden hos matstrupen, så att slemhinnan försvinner. Om ansökan upprepas därefter kan detta tilltagande smärta. Smärtan kan stråla ut till baksidan. Kontinuerlig skada på vävnaden kan leda till Barrett esofagus, där patienten har en ökad risk för matstrupscancer.

Hur kan det behandlas?

För det första är effekterna av sjukdomen behandlas med läkemedel. Intag av halsbränna lösa organ säkerställer att det kan hamna mindre eller ingen magsyra i matstrupen. Om det finns ett sår eller inflammerad matstrupe, då det kan återhämta sig från en reducerad mängd magsyra väl. I händelse inträffar som skador mer än en kirurgisk procedur kan krävas. Den genomförs den så kallade antirefluxoperation, vid vilken magen är lindat runt delvis undersida matstrupen. Sålunda förhindras att magen stiger.
Du har ofta en brännande känsla i matstrupen eller smärta i bröstbenet, så kan det finnas en glid bråck. För att minska risken för matstrupscancer, är det viktigt att ta hänsyn direkta antacida, bredvid som du måste ytterligare läkarundersökas.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha