Meifeesten och vårfest med fertilitets symbolik

Datumet den 1 maj är mest känd som Labor Day. Den dagen är en helgdag den socialistiska och kommunistiska arbetarrörelsen. Men innan förfarandet den dagen var 1 maj har länge varit känd som firandet av meifeesten och våren festivaler som präglades av fertilitet symbolik. Fertilitet inte bara för mark, grödor och boskap, men också när det gäller giftasvuxna pojkar och flickor som hade våren i huvudet.

Walpurgisnacht med onda andar och trolldom

Första maj eller Spring Festival började århundraden sedan faktiskt redan på kvällen den 30 april till 1 maj med Walpurgisnacht. Till den populära uppfattningen på den tiden de onda andarna under Walpurgisnacht fri lek och häxor firade sabbaten. Walpurgisnacht namngavs efter helgonet Walburga eller Walburgis som i High tyska, ändrades namnet härstammar Valborg. Ursprungligen härstammar från Dorset i södra England i 710 födda helgon, reste till den tyska Württemberg där hon blev en nunna i klostret Heidenheim. Walburga var beskyddarinna mot trolldom och häxeri.

Beltane med stora bränder

En ännu äldre, något liknande valborgsmässoafton firandet är Beltane. Denna högtid var främst förknippad med stora bränder och firade av irländska och skotska Kelterna. Ursprungligen en fest för att tigga om fertilitet och skydd mot sjukdom. Det fanns två bränder tidigare byggda där de första boskapen jagades mellan och sedan folket gick igenom den.

Majstång i hjärtat av uppvaktning

De senare meifeesten eller våren firandet den 30 april och 1 maj mer eller mindre härrör från Valborgsmässoafton, fanns det olika former. Vid detta parti var oftast midsommarstången centrala och uppvakta göra en flicka av unga män. En majstång är en nyligen sågade träd som var placerad någonstans på den symboliska betydelsen av fertilitet och nytt liv.

Dans runt midsommarstången

På många platser lockade giftasvuxna pojkar från en by eller stadsdel ut tillsammans för att få en midsommarstång och bli av grenar. Sedan fick han dekorerad med färgglada band och lägga ner på ett torg. I den stora kvällen meivuren tändes och pojkar hjältar hoppade över lågorna att gå att bevisa sitt mod. Dessutom fanns det dans bort till trädet.

Bedömning på grundval av filialer arter

I en ytterligare manifestation av parterna, särskilt under medeltiden, varje hus hade en midsommarstång och många fönster meitak som gjordes av pojkar. Genom den typ av gren dom meddelades om flickan som bodde där. En bra flicka fick en fin tall mast och en flitig och trevlig tjej en berkentak. Allas älskling fick ett körsbär och stod för en taggig gren av whorish. Blev slagen tidigt på morgonen tittar på sin bedömning av flickorna och grenar som var en dålig recension betydde bort snabbt. Dagen bestod också av en hel del dans kring midsommarstången som varade fram till sent på kvällen.

Typ av skönhetstävling av kung eller räkning av guild

När meivieringen ibland kom som en tidig form av en skönhetstävling för. I vissa firandet var kung eller räkningen av en guild under ett träd med en krans i handen där flickorna dansade runt dem. Kungen eller jarlen godkänt flickorna och kastade någon gång ringen till en av flickorna tillbaka som således väljs som May Queen eller meigravin. Men andra pojkar tog sina chanser att vinna en jungfru som många äktenskap uppstod.

Majstång tradition fortfarande existerar

Denna typ meifeesten existerade fram till sextonhundratalet, i varje stad och by tills kalvinistiska ministrar att avsluta det försökte göra. Det fanns regler och vissa uttryck uttryckligen förbjudet. Det var också försökt att förbjuda utsläppande meibomen men det gjorde inte överallt. Traditionen med meibomen platser än idag finns i flera varianter. En av de mest kända är placeringen av ett träd eller en filial, även dekorerade, för att nå den högsta punkten i ett nybyggt hus där placeringen symboliserar den nya oberoende av maj månad.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha