Meditation: elixir för ungdomar i våra nervceller

Kjellvar Ekholm Februari 26, 2016 Hälsa 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Meditation: elixir för ungdomar i våra nervceller

En ny vetenskaplig studie lägger bromsa effekterna av åldrande på hjärnan i den långa listan av fördelar som är förknippade med meditation.

När du tänker på "meditation", ser du munkarna i orange klänning sitter med benen i kors halvslutna ögon på toppen av ett berg? Tänk igen, är denna teknik inte är nästan lika mystisk eller mystisk hon ser. Även än importerade från Asien, blir allt vanligare i västvärlden. Och eftersom många av dess fördelar är godkända av det vetenskapliga samfundet.

Senast den 21 januari journal Frontiers in Psychology publicerade en studie i detta ämne, som utförs av ett team av UCLA Brain Mapping Center, USA. Enligt deras forskning skulle praxis meditation fördröja åldrandets effekter på hjärnan och skulle vara ett effektivt sätt att förhindra neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons.

Närvaro, koncentration, släppa taget

Om dessa resultat kräver ytterligare forskning för att kontrollera graden av inflytande livsstilen hos dem som deltog i studien, övriga förmåner inte längre någon tvekan. Den tomt sinne meditation, som hjälper till att bekämpa stress och ångest, förbättra sömnen och bekämpa smärta. Bland de effekter som nämns som möjligt, men ännu inte är certifierade: en minskning av högt blodtryck, för att förebygga kardiovaskulära sjukdomar och storlek hjälp att sluta röka.

Meditation kan praktiseras på många sätt, men den gemensamma inslag i alla dessa metoder är fortfarande närvaro, koncentration och släppa taget. De mest populära tekniken för att bekämpa idéer som invaderar våra huvuden när det gäller andning. Genom att bli medveten om luften som går in och ut ur våra kroppar medan våra tankar rulla, märker en förändring omedelbart uppmärksamhet. Det återstår bara att luta sig tillbaka på soffan, sängen eller skrivbordsstol, blunda och låt dig ...

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha