Medicinering ofta under Ramadan problem

Dietmar Svärd Februari 27, 2016 Hälsa 28 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Om du inte är en muslimsk du stannar vid tanken, men muslimer under Ramadan bör inte bara anpassa sitt ätande och kön mönster, utan också deras medication. Det kan dock leda till hälsoskador när du hanterar inte klokt med det. Speciellt om det är en kronisk medicinering. Och även på grund av Ramadan flyttar varje år till 21 juni, så dagarna är längre.

Ramadan

Den 20 juli, 2012 börjar Ramadan. Detta innebär att så ?? n 700 000 muslimer i Nederländerna under fyra veckor mellan soluppgång och solnedgång göra följande: dricka, äta, att älska och inte svälja läkemedel. För människor som har kroniska läkemedel, som kan vara skadliga för hälsan.
Daabij är att Ramadan varje år 11 dagar glidande framåt vilket innebär att situationen sedan omkring 2013 några år för många människor är ganska tufft. Och du bör inte ha oturen att du bor i norra Europa där solen går knappt ner.

Medicinering under Ramadan

Muslimer passar medicineringen under Ramadan ofta på egen hand. För läkemedel som intas en gång om dagen, det spelar ingen roll att det är anpassat regim. Men det finns också läkemedel som måste tas på bestämda tider. Till exempel, efter varje måltid, eller varannan timme. Om du sedan ta flera doser på en gång eller kommer de att hoppa som kan orsaka skadliga effekter:
  • Om du inte tar medicinen kan ge skador på hälsan.
  • När upprepade doser, fördelade normalt över dagen, samtidigt tagande kan också orsaka hälsoskador.
  • Genom ett starkt modifierad diet för att hålla vad fastan är naturligtvis kroppen kan reagera helt olika på läkemedel.
  • Flera läkemedel som intas samtidigt kan störa varandra.
  • Om du äter även sent, kan störa effekten av läkemedlet kommer att tas vid sänggåendet.
  • Läkemedel som tas på fastande mage, kan orsaka allvarliga och negativa effekter kan vara större.

Få tips från apotek

Du kan naturligtvis fråga din läkare vad du ska göra med din medicinering som Ramadan står för dörren, men alla apotek kan ge dig uppenbarligen för mycket information. Så om du har ordinerats en kronisk medicinering och du behöver snabb, vänd dig till din farmaceut. Han kommer då, om nödvändigt i samråd med din läkare, titta på vad som finns i ditt fall den bästa lösningen.

Möjliga lösningar

Vissa läkemedel kan utan hinder, i lämpliga mängder, att endast mellan solnedgång och soluppgång ??. Det finns också för att erhålla läkemedel som långsamt frisätter de aktiva komponenterna till kroppen. Ofta är det möjligt att använda ett läkemedel i form av ett plåster. Då du göra något för att svälja och inte används för matsmältningen. Gå inte på din egen del tror, ​​men ändra de läkemedel som används endast i samråd med en farmaceut eller läkare. Och om du går till apoteket för att få råd, ta med alla mediciner du tar. Så inte bara de mediciner som du tar med en läkares ordination, men också de resurser som du kan använda i tillägg, såsom antacida, smärtstillande medel, etc.

Diabetes

Koranen kräver inte att du sjuk för fort. Men i praktiken, många diabetespatienter delta fullt ut i den snabba. Det finns muslimer som inte äter och dricker, dock använda sin medicin, men det finns också en grupp som också sluta använda droger. Sedan finns det inga läkemedel som används för att sänka sockerhalten som kan orsaka hyper. Men det omvända, det vill säga kan använda läkemedel efter timmar av fasta kan leda till en låg sockerhalt. En muslim som äter och / eller drog mönster kommer att förändras bör alltid göra detta i samråd med läkare.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha