McGregor och Gaastra

Victorie Wikström Februari 29, 2016 Hälsa 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
McGregor och Gaastra tillhör samma koncern. Båda modemärken har en lång historia. De är mycket populära i Nederländerna. Vad är bakgrunden till dessa modemärken? Det började med en hattmakare i Skottland och en segelmakare i Sneek. Idag varumärkena McGregor och Gaastra inte föreställa sig den holländska modescenen.

McGregor Fashion Group

McGregor Fashion Group grundades 1993. Det är ett modehus som har blivit allt populärare under de senaste decennierna. Varumärkena i denna grupp finns i fastigheterna segmentet. Detta innebär att dessa är lyxprodukter är där en något högre prislapp. Inom McGregor Fashion Group sysselsätter mer än 1200 anställda. De varumärken som marknadsförs är nästa McGregor Gaastra och ADAM herr formel. McGregor Fashion Group har en årlig omsättning på 261 miljoner euro. Både Gaastra och McGregor har sina egna butiker där endast ett visst varumärke säljs i butiker och andra formler såsom Bijenkorf.

McGregor

Det hela började i Skottland. David Doniger var hattmakare, men ännu fler företagare i Skottland. Han lämnade i början av förra seklet till Amerika för att göra sin förmögenhet där. Doniger var en del av den så kallade McGregor klanen. I Skottland, hade varje klan kallade sin egen rutmönster, tartan. McGregor tartan visade tillverkning Doniger hattar. Han hade en känsla av stil och affärssinne, en kombination som erbjuds många möjligheter i USA under det senaste århundradet. Han emigrerade sedan till USA där han grundade 1921 i New York McGregor, en samling av sportkläder för män. McGregor mode som nu har en kvinno- och ungdomslinje, bygger på vad McGregor kallar sig "anglo-amerikanska college-liknande kultur. Förutom kläder McGregor säljer även skor. Genom att sälja hållbara produkter och förbud mot päls ur sortimentet McGregor försöker också idealistiskt konsumenten att ge den nödvändiga.

Gaastra

Förutom McGregor varumärke är det holländska märket Gaastra ägandet av McGregor Fashion Group. Historien om Gaastra tar oss tillbaka mer än ett århundrade. År 1897 började då 22-årige Douwe Gaastra Sneek en segelmakare. Han var en man av vattnet och hade satt upp målet att göra segling snabbare och mer effektivt. Som efterträdde honom och han fick stort anseende i seglingsvärlden. Med allt modern teknik och funktionella produkter Gaastra förde seglingsutrustning fortsätter att gå framåt. Samtidigt är varumärket Gaastra kända för sin sportiga kläder som verkligen är baserad på vattensporter lång men inte begränsad därtill. Ändå kopplingen mellan Gaastra och vattnet förblir levande. Som Gaastra är en officiell partner till Sjöhistoriska museet i Amsterdam. Det är också sponsorer och segling evenemang såsom den viktigaste italienska seglingsteam: Team Azzura. Under namnet Gaastra Pro, säljer företaget professionell seglarställ kvalitet som tillverkas med moderna material baserade på avancerad teknik. Den årliga omsättningen för Gaastra är cirka 100 miljoner euro.

ADAM herrkläder

Adam herrkläder är en formel från butiker som säljer ett antal mäns modemärken i den exklusiva segmentet. Varumärkena McGregor och Gaastra finns i dessa butiker. Dessutom märken som Boss, Gant och Napapijri finner man. Utom i butikerna varumärkena finns även i nätbutiken. ADAM herrbutiker hör till McGregor Fashion Group.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha