Matrix filmrecension

Matrix är en av de bästa och mest sedda filmer från förra århundradet, känd för sina innovativa specialeffekter. Det handlar om idén att datorer har tagit över vår värld genom sin artificiell intelligens. Rebellerna tror att Neo är den utvalde att befria alla från matrisen. Det är en av de mest kända film trilogies. Här är en del som beskrivits.

Story

Thomas A. Anderson arbetar som programmerare på en programutvecklare, där han har en sidlinjen under alias Neo. Man har funnit av en grupp rebeller under ledning av Morpheus som ger honom möjlighet att fly från gruppen, är arrayen en datorsimulering som gjordes för att ta människor under tummen eller okunnig att stanna kvar och återgå till Matrix.
I den 21: a århundradet, var artificiell intelligens uppfanns, det så småningom tog på mänskligheten i enlighet med filmen. Folk var alltså förnybara energikällor från datorer. Matrix ser till att människor förblir lugna och okunniga.
Neo är utstött av kraften i Matrix och togs av Nebukadnessar vissa transporter av rebellerna, är Neo renoveras och utbildas. I Matrix är nämligen några buggar som försöker manipulera rebellerna och utnyttja. Matrix vaktas av agenter, intelligenta program som kan dyka upp var som helst.
Morpheus anser att Neo är den utvalde. Den valda en är den vars prognos förutspås att det skulle kunna få ett slut på kriget mellan maskinerna och mänskligheten. För att kontrollera om Neo är detta verkligen Oracle måste konsulteras. Oraklet är en äldre kvinna som bor i Matrix och vet nästan allt.
Cypher någonsin frigörs genom Morpheus, men han vill inte leva i den verkliga världen. Han förråder rebellerna till agenter som Morpheus fångas. De enda som återvänder levande efter attacken av medlen i Matrix är Neo och Trinity. De satte en nästan omöjlig räddningsuppdrag.

Den röda pillret

Neo har valet att stanna kvar i Matrix eller för att ange den verkliga världen. Om han vill stanna i den simulerade världen, måste han svälja det blå pillret, på grund av detta att han skulle glömma mötet med Morpheus, om han vill, han måste svälja det röda pillret i The Matrix. Idag, även i västvärlden "röda pillret" ses som något att vakna upp ur en illusion.

De visuella effekter

Matrix är mycket känt för sina visuella effekter, och i synnerhet effekt som kallas "bullet time". Här kan betraktaren se filmen ögonblick i slow motion när det ser ut som om kameran i normal hastighet går runt scenen. Ibland används i filmen när tecknen stannar och kameran rör sig. På grund av detta kan du se bra och du kan bättre se området hur scenen fungerar.

Neo "The One"

Neo tror att leva ett normalt liv som programmerare. Han bor ensam, sover lite och har en tomt liv. Det är bara något inte helt rätt, men han vet inte vad. Detta är tills han kommer i kontakt med Trinity. "Det är den fråga som berör oss." Som han svarar: "Vad är Matrix?". Denna fråga har sysselsatt honom under hela hans liv. Genom att uttala denna fråga han så småningom förvandlas till den valda en. Morpheus Trinity skickas till kontakta Neo.
Neo är en anagram för "The One" vad en, den enda, eller de medel som valts i en vidare bemärkelse.

En värld där vi inte gör något själva

När du lever du inte riktigt i Matrix, men du tror att du gör det. Du styrs av datorer. Detta kan tyckas mycket märkligt och otänkbart. För vissa människor denna idé är mycket spännande. Vi vet inte om vi faktiskt styra oss själva eller att vi styrs av datorer. Kommer detta att vara en framtid om vi fortsätter med utvecklingen av artificiell intelligens, eller redan finns en sådan värld? Kommer vi någonsin att ta reda på?
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha