Matlagning för nybörjare

Kjellvar Ekholm Februari 28, 2016 Näring 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Matlagning. Hur lär man sig att laga mat? Klassen matlagning man får hans eller hennes föräldrar, bör andra göra det genom kokböcker. En tredje experiment och lära sig det själva. Det finns dock några användbara tips när du lagar mat du behöver bara veta och som är mycket praktiskt. Denna artikel matlagning tips som många vet, men du behöver bara veta när du startar rör till exempel om du ska leva självständigt och kommer att laga mat själv.

En matlagning tips: Ångkokning

Du behöver inte koka grönsaker i vatten nödvändighet. Enklare och friskare är att köpa en järn ångbåt för exempelvis IKEA. Det är hälsosammare att förbereda grönsaker med ånga eftersom du inte kasta bort värdefulla vitaminer med kokvätskan. Du tar lite vatten till en koka i pannan. Placera ångan korgen i pannan och lägg till exempel rengöras-huvuden broccoli. Sätt på locket på pannan. Se till att det finns tillräckligt med vatten i pannan att den inte kokar torrt, men inte för mycket för att förhindra att vattnet i ångaren korgen. Prick med en gaffel efter ca 5-15 minuter i frukten. Om gaffeln passerar lätt genom frukt och grönsaker bara inte bryta sedan tillagas.

Matlagning tips 2: Matlagning

Cook grönsaker, potatis, pasta, etc. är inte alltför länge. Det är godare och hälsosammare livsmedel "al dente" att äta. Så det finns fortfarande en del styrka att sitta. Läs även ovanför spetsen med en gaffel. Detta tips ger också tidsbesparingar.
Lägg citron fukt under tillagningen i vatten gör bittra hälsningar, såsom cikoria, mindre bitter smak.

Matlagning tips 3: Salmonella

När du lagar mat, se till att kniven används inte bara används för rått kött eller kyckling till andra livsmedel. I kött och kyckling kan innehålla bakterier som kan göra dig sjuk. På så sätt kan du till exempel förhindra en salmonellainfektion.

4 matlagning tips: Koka

Om du har kokkärl fyllda under tillagningen alltid lidande. Därefter omvandlar den position av den nedre hällen och sätt på locket på glänt i stället som en helhet på lock. Med pastarätter kan du lägga lite smör eller olja kokar sedan långsammare.

Matlagning tips 5: Mängd kokande vatten

Vid tillagning ris, behöver du inte helt panorera med vatten om du bara behöver en liten mängd ris att laga mat. Tillsätt riset i grytan och tillsätt ca två fingrar bredd på här. Detta kan vara en allmän guide till hur mycket vatten du behöver göra i pannan. Men ägna uppmärksamhet att pannan inte kokar torrt; Så då och då kontrollera om det finns tillräckligt med vatten i pannan.

Matlagning tips 6: Ägg

Lägg en liter vatten med 100 g salt i en skål. Du sätter ägget i vattnet. Ett färskt ägg förblir liggande på botten. Ju äldre ägget, framträder mer trubbiga sidan. Ett ägg kommer att flyta och separerar från marken inte längre är färsk. Före matlagning, stick med ett ägg piercer ett hål i ägget, då ägget kommer att förbli helt när du lagar mat.

7 matlagning tips: baka kött

Om du är för fet kött baka det kan hjälpa till olja eller smör att göra vad är hetare innan du gör köttet i pannan. Notera väl att fettet inte bränner. Om köttet är tillräckligt brynt på båda sidor, men inuti fortfarande inte kokta korrekt; tillsätt lite vatten till den varma pannan och lägg locket på pannan diagonalt. Köttet kan vad sjuda. Du slutar bakning och ånga tillagad mat inuti.

8 matlagning tips: Matlagning utan messing

Detta tips är att skryta om någonting utan att jävlas något dropp. Slev vad du vill förmedla till sked eller skimmer och hålla den fortfarande över pannan. Ta två gånger rap rörelse i luften med full scoop på räkna tre och föra skeden till styrelsen. Gör detta med ett enkelt handgrepp. Du kommer att se att du inte droppar har spillts. Detta exempel kan du göra med te påsar.

Matlagning spets nio: Hygien

Disktrasor innehåller många bakterier. Därför använder dem under en längre tid. Ursäkta mer föredraget, 1 gånger om dagen, och hon var på en hög temperatur.

10 matlagning tips: Håll Mat

Om du äter väl lufttäta bevarar kommer att hålla följande tips. När du har gjort locket på lådan; "Wip" än bara ett hörn av locket för att släppa ut luften. Och nära vrå omedelbart. Ibland kan du även höra luften går ut.
Jag hoppas att detta nybörjare ärmar lite sätt att ha hjälpt. Lycka till och njuta av din måltid. Tack för tipsen. Jag har verkligen använda!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha