Materialism och konsumism: Effekterna av teknik

Timan Hagerstrom Februari 27, 2016 Miscellanea 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Materialism och konsumism starkt uppmuntras av ankomsten av ny och bättre teknik i tekniken marknaden. Företagen är där för att specialisera sig på ett sådant spel på denna nya behov genom att föra alla sorters personligt, högteknologiska produkter på marknaden som kan göra våra liv enklare. Vi som individer och som samhälle definieras av de produkter vi köper oss. IPhone som du nyligen köpt tillåter marknadsförare att bedöma dina personliga behov bättre så att de kan rikta sina annonser och så övertala dig att köpa fler produkter och tjänster av samma märke.

Du är vad du köper

För många människor det verkar omöjligt att leva även utan en mobiltelefon, GPS, bärbar dator, surfplatta och med digital-TV. Konsumenterna slukar om det var nya produkter som förs inom flera timmar efter det att produkten har effektivt lanseras på teknikmarknaden.
Teknik i sig är naturligtvis inte varit en dålig uppfinning eftersom det har en betydande positiv inverkan på våra liv. Denna teknik ger oss exempel, snabbare och enklare tillgång till information och gör det möjligt för oss att hålla kontakten med familj och vänner över hela världen.
Erbjudandet är för marknadsföraren mycket svårt att hålla konsumenterna lojala mot ett visst märke på grund av den stora tillgången på olika andra märken som har liknande produkter. Apple är bättre än Microsoft? Jag väljer bäst för en iPhone eller en Samsung mobil, eller HTC verkar fortfarande ett bättre alternativ? Jag väljer en bärbar eller stationär dator? Listan över frågor verkar bli längre och längre som leverans av olika märken på marknaden ökar. Dessa är de märken som definierar marknadssegmentet och konsumenter kommer att köpa ett visst märke nästan uteslutande som en statussymbol i stället för dess funktionalitet.
Apple har denna typ av marknadsföring som infördes av hans ?? i-produkter ?? såsom iPhone, iPad, iPod, iTouch och så vidare. Andra märken har följt Apple i detta, tänk bara på Samsung att dess andel av tabletten marknaden har ökat kraftigt de mobiltelefoner HTC.

Teknik efter ålder

Tonåringar
Teknik, särskilt mobil telefoni, har blivit en viktig del av livet för en tonåring. Ungdomar anser att en mobiltelefon som en del av sig själva och kan inte tänka mig att folk inte har varit tvungna att leva så länge sedan utan den här enheten. En tonåring kommer sällan lämna huset utan en mobiltelefon, och om detta händer kommer det att leda till känslor av rädsla och total isolering från vänner eftersom de är just nu inte längre vara tillgängliga och vice versa. Kort sagt, den mardröm varje tonåring.
Vuxna mellan 25 och 40
När dessa tonåringar visas på arbetsmarknaden och deras surt förvärvade lön kommer att spendera på teknik är bara några vistelse med varumärket de ursprungligen använts eller varumärket de redan har ärvt från föräldrar. Den stora delen av denna åldersgrupp kommer att fråga något mer och klokare gå vidare med köpet av ett visst märke. De grundar sina inköp på populariteten av vissa enheter inom den egna åldersgruppen. Detta är därför en faktor som strategiska marknadsavdelningar teknikjättar som Apple, Samsung och Microsoft att hänga på. När ett visst märke köps av denna ålder det kommer förmodligen också köpas av andra.
40-somethings
Många människor i denna åldersgrupp kommer att hålla snarare en viss produkt eller varumärke än att byta till en annan. De kommer att välja snabbare för en produkt som de redan vet än att genomgå en stress läroprocess för att få en annan anknytning under knäet. Användarvänlighet och funktionalitet är de viktigaste egenskaperna att tekniken måste uppfylla.

Effekterna av teknik

Som nämnts tidigare, de unga människor inte så stor roll om viss teknik passar in i deras budget och köpa en produkt inte för att de verkligen behöver det, utan snarare eftersom det ger en viss status.
Tekniken har blivit en integrerad del av vårt moderna samhälle och växer snabbare och snabbare. Det är för långsam och inte tillåter oss att uppmuntra oss mentalt för att gå lika snabbt här i det. Vi kan inte längre att tänka på något djupgående om det och ta all information genom bergen av information vi bombarderas med. Effekterna av detta på vårt sinne och inlärning som skall fastställas, men det pågår forskning om effekterna av denna snabba tekniska utvecklingen på våra liv och på lång sikt hjärnor.
Ett annat problem som konsumenterna möter när man köper ett visst varumärke är den tid som måste investeras för att få användning av enheten under knäet. Detta är en av de främsta anledningarna till att konsumenterna hålla sig till en känd varumärke eftersom de vet metoden redan och några nya funktioner att bli upptäckta.
Marknadsförare inser att när deras produkt köps av konsumenten, kommer detta vanligen också under lång tid förbli lojal mot detta märke. Detta är också anledningen till att statusavsnittet på marknadsföring är så viktigt. Om en person är bra och trendig känsla med en viss produkt, kommer han definitivt att hålla sig till detta varumärke i senare inköp.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha