Mat: Vad matlagning välja?

Mat: Vad matlagning välja?

En kokt, wok, gryta ... Nästan varje tillagningsmetod har sitt intresse. Viktigast? Följ några viktiga principer. Sammanfattning "heta" huvud skjutningar.

Ångkokning läge är kvintessensen beredning av fodret. Mat, grönsaker och fisk, inte i direkt kontakt med vatten; förlust av vitaminer och näringsämnen är minimala; smaken är helt bevarade. Ångande kräver ingen tillsatt fett. Och grönsaker är hälsosammare för nitrater och bekämpningsmedel vandrar i vatten.

Den braising

Detta är täckt saute livsmedel med lite vatten och låt sjuda på låg värme. Papillote grönsaker eller fisk från samma princip. Den braising har fördelen att bevara näringsintag. Dessutom rätter är välsmakande utan att behöva lägga en hel del fett. Det är bäst att konsumera grönsaker fortfarande fast, vänta inte för dem att omvandlas till "mash". Mer matlagning, är det viktigt att större förlust av vitaminer.

Rådet av dietist: efter Brown kött, evakuera fettet, lock, och lägg kryddor i slutet av tillagningen. Således kommer beredningen vara lättare och godare.

Den "hoppade" eller wok

Det är snabbt matlagning på hög värme. Livsmedel "caramelize" förlusten av näringsämnen är så begränsad. Detta är bara inte laga mat för långt: en skarp grönsak är ett tecken på en bevarad näringsintag.

Rådet av dietist: kom ihåg att skära grönsakerna i små bitar, kommer de att utvecklas snabbare.

Bakning

Det handlar om att grilla eller rostning livsmedel, inklusive kött. Denna teknik ger en god konserverings mineraler, i den mån de kokta pan juicer förbrukas. Ändå kontakt i den öppna, höga tider och temperaturer leder till en förlust av vitaminer.

Undvik vissa tillagningsmetoder

Om du knäcka - ibland - appellen av grillat kött, se till att först och främst att maten inte svärta. För förkolnade köttet förbinder sig att cancerframkallande ämnen.

Två andra försiktighetsåtgärder bidrar också till att begränsa skadan.
 - Marinera köttet i olivolja eller citronsaft beror, åtminstone 40 minuter innan tillagning.
 - Använd en mattermometer. Exempel på rekommenderade temperaturer runt 80 ° C för kyckling, 75 ° C för köttfärs, fläsk och lamm, och 65 ° C för stek.
 En till två dagar innan måltiden grillat, sätta på din tallrik korsblommiga grönsaker som broccoli eller kål. De kan hjälpa kroppen att eliminera skadliga föreningar.

Uppmärksamhet till matlagning stora vatten

Kontakt med kokt vatten, sade vattenlösliga vitaminer kommer att undgå mat och delta i kokvattnet. I stora mängder, är det kasseras, och mat intag av vitaminer försvinner. Så i stället för att flyta gröna bönor, ärtor, morötter ... i liter, bättre koka gryta, sauterade eller ångbåt. De kommer att vara mer välsmakande!

Fetter och matlagning: hitta rätt balans

De beteenden till feta tillsatser ofta "dåligt proportioner." Dietisten Véronique Liégeois, författare till hälsa genom frukt och grönsaker vittnar: "I samråd är det allt eller inget! Det finns de som bytte till "0% fett" när andra har en tung hand utan att ens vara medvetna om. "Vet att en balanserad kost innehåller 40 gram krydda fett per dag per person, eller ungefär en matsked per måltid. Alla tillagningsmetoder används för att "hantera" tillsats av fett, om inte steka ... bästa undvikas av denna anledning.

Föredrar vegetabiliska fetter, såsom margarin och oljor. Solros, oliv ... Var och en har näringsmässiga fördelar, är raps idealisk för att växla.

Utrusta dig bra material

Upprepa: redskap som innehåller aluminium ska förvisas från köket. Med tiden kommer de att oxidera, rost och så bildade har cancerframkallande egenskaper. Så se till att din hårdvara är antioxidant, som innehåller teflon. Dessutom är värmen fördelas bättre, kommer gräddningstiden minskas. Av samma skäl är det bättre att göra paketen med pergament papper eller silikon, och inte med aluminiumfolie.

För din ångkokning, välja ångbåten. Mycket praktiskt, det finns i handeln till helt rimliga priser.
 Tryckbärande anordningar är rätt val för matlagning gryta. Detta system medför kokning av vatten överstigande 100 grader, vilket möjliggör snabbare härdning, och optimal konservering av vitaminer och mineraler.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha