Mat Slagsmål Stress


Som vanligt, efter lunchrasten, känner du trött och vill ta en tupplur. Det botemedel till en kollaps av energi som behandlar varje dag kan vara ett smart kost. Här är några tips.

Grönsaker

Ät varje dag sallad, spenat, broccoli, och du kommer att ge din kropp tillräckligt med magnesium - en mineral viktigt för hälsan hos muskler, nervsystem och minne.

Citrus

C-vitamin från citrus tillför kroppen de resurser som krävs för att förbli starkt och bidrar också till att inte krångel lätt och håller ditt blodtryck till normala nivåer.

Mjölk

Om du inte gillar att dricka mjölk i allmänhet, se till att dricka minst under menstruationen, ett par glas om dagen, eftersom det innehåller kalcium som hjälper kroppen att bättre motstå smärtor i äggstockarna och stress.

Fisk

Äta minst en gång i veckan, tonfisk och lax, med tiden, kan du minska nivån av ångest i kroppen känner dig mer förberedd för ett viktigt prov, en ansträngande session eller en svår uppgift som har i uppdrag att arbeta. Fisken rik på omega 3-fettsyror hjälper kroppen bibehålla låga nivåer av kortisol när du är i stressade situationer.

Grönt te

Med en rik halt av vitaminer och mineraler, har grönt te antioxiderande egenskaper och innehåller en aminosyra som kallas protein, som minskar ångest och inducerar sömn. Men låt inte plantan mer än tre minuter att brygga, eftersom proteinet kan vara tillräckligt stark för vissa människor. Lika användbar är svart te: en studie för några år sedan avslöjade han att människor som föredrog det i allmänhet var mindre stressade än de som drack andra typer av te.

Ren choklad

Du kan äta 2-3 små fyrkanter av mörk choklad med en kakaohalt på 82% på eftermiddagen! Såsom te innehåller mörk choklad antioxidanter med avslappnande egenskaper. Enligt en studie utförd av CNN, äta choklad när hjärnan släpper kemikalier positiv, vilket ger ett gott humör, men också minska nivån av kortisol, ett stresshormon.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha