Mat & hud - 4 livsmedel som tar hand om din hud

Din hud speglar din hälsa och skönhet. Det finns också många kosmetikatillverkare som svarar med dagkrämer, natt krämer, salvor, sprayer, salvor och pulver. Det roliga är att många av de unika "ingredienser i kosmetiska produkter förekommer naturligt i livsmedel. En sund, varierad och balanserad kost är mycket bättre för din hud än dyra kosmetiska produkter. Här är en lista över de bästa livsmedel för din hud!

Näring för vacker hy - Tips 1: Grönsaker och frukt

Frukt och grönsaker innehåller massor av ämnen som bidrar till frisk hud. Några exempel vitaminer, mineraler, spårämnen, antioxidanter, enzymer, co-enzymer, aminosyror, fytokemikalier och så vidare. I många frukter och grönsaker är ämnet kiseldioxid. Detta material håller huden smidig och elastisk och hjälper till att förhindra rynkor.

Näring för vacker hy - Tips 2: Vatten

Vatten förhindrar uttorkning; inte bara från dina inre organ, men också din hud. Om du dricker tillräckligt med vatten, fukten i huden förblir optimal och håller din hud så mjuk och smidig. Dricka tillräckligt med vatten är därför ett viktigt steg mot en vacker, frisk hud.

Näring för vacker hy - Tips 3: Fullkorns

Fullkornsprodukter innehåller mycket fiber. Kostfibrer säkerställa optimal matsmältning och indirekt för en vacker hud. Fullkorn innehåller många antioxidanter som befria huden från gifter och därmed bromsa åldrandeprocessen.

Näring för vacker hy - Tips 4: Fish

Transfett och stora mängder mättat fett är dåligt för din hud. Bra fetter, såsom fleromättade fettsyrakedjor, å andra sidan mycket bra för din hud. Omega 3-fettsyror och omega-6 fettsyror är viktiga för en vacker, frisk hud. Speciellt fet fisk innehåller en hel del av dessa bra fetter.

(0)
(0)

Taggar

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha