Martial: Singer Songwriter

Martial, även känd som Mart van den Bighelaar, är en framväxande singer songwriter. Han föddes i Breda, Noord-Brabant och spelar solo eller åtföljs av ett band. Samtidigt, redan har han några spelningar, bland annat ett framträdande i Mezz, en populär musik pub i Breda. Hans önskan var senare förtjäna sitt uppehälle som låtskrivare.

Biografi

Martial grundades för ett år sedan av Mart van den Bighelaar. Mart kommer från Breda, Noord-Brabant. Sedan barndomen har han varit involverad i musik. Han sjunger, spelar gitarr och planer inkluderar piano att lägga till sin arsenal. Hans repertoar består av både engelska och holländska sånger. De är alla skrivna av honom själv och delvis självbiografisk. Han genomför dem solo eller med ackompanjemang av ett band.
Mart söker fler partners att fungera om samverkar. Partners kan vara vad som helst: ett band tränare, manager, grafisk formgivare, etc. Bandmedlemmar tjänar främst för att stödja Mart och är inte nödvändigtvis en integrerad del av The Martial. För närvarande sitter Mart van den Bighelaar fortfarande i gymnasiet; Men, planerar han att lyckas så snabbt som möjligt och till audition på Rock Academy i Tilburg.

Influenser

Marts favoritband 3 Doors Down. Han blir också en hel del inspiration och påverka sin musik och ser bandet som ett gott exempel. Han påverkas vidare av band som The Calling, Hunter Hayes och Blof. Hans stil kan beskrivas så här långt som rock och pop med en liten påverkan av landet. Mart röst jämförs med röst Paskal Jakobsen, sångare Blof; en varm, distinkt röst. Låtskrivaren har åtagit sig att förbättra sig själva och lära sig så mycket som möjligt från hans erfarenhet.

Utseenden

Mart van den Bighelaar varit involverad med musik och arrangerar hans framträdanden själv. Han har uppträtt flera gånger i platser såsom Mezz Café och Brown Pij. Utanför Martial han gillar musik med vänner; som han har bland annat förekommit under en talangjakt på sin high school. Martial närvarande upptagen ordna föreställningar. Hans nästa steg är att delta i tävlingar och han hoppas att uppträda på evenemang och festivaler som Breda Barst.

Demo

Sedan en tid sedan, den första demo av The Martial på Internet. Detta professionellt inspelade på Studio Arti Choque, Oisterwijk. Han kan höras på webbplatsen för The Martial och gratis nedladdning på themartial.bandcamp.com.
Alla låtar på demo är själv skrivit. Här är en lista över fyra siffror:
  • Saker kommer att bli högra
  • Du och jag
  • Aldrig En dag
  • Stopptid

Nuvarande bandmedlemmar
  • Fayan Pertijs - Guitar
  • Remy Noordzijs - Bas
  • Stijn van Vucht - Trummor

Martial är också på Facebook.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha