Marisol Touraine gynnsamma för "class actions" i hälsoområdet

Marisol Touraine gynnsamma för

De grupptalan är föremål för ett lagförslag om den undersökta förbrukningen från och med idag till församlingen. Hälsoministern uttryckte sitt stöd för en utvidgning av dessa förfaranden inom hälsoområdet.

Den hälsominister Marisol Touraine, intervjuade i morse på Canal +, har stött införandet av grupp handlingsplaner på hälsoområdet. Det bör lägga fram ett lagförslag med denna innebörd från januari 2014 som en del av en särskild proposition till hälsa.

Snart grupptalan inom konsumtions?

Dessa uttalanden kom som kommer att diskuteras denna vecka i kammaren ett lagförslag om bemyndigande grupptalan i konsumentsektorn.

Specifikt "grupptalan" bör ge konsumenterna möjlighet att omgruppera bakom en sammanslutning för att representera dem kollektivt för samma klagomål. Alla åtgärder i domstol måste därför ledas av en av de sexton erkända sammanslutningar för konsumentskydd, för att förhindra spridning av förfarandena.

För öppnandet av ett överklagande, kommer inget minsta antal käranden krävas.

Undvik överskott av den amerikanska modellen

Efterlängtade av konsumentgrupper, kommer dessa grupp handlingsplaner därför att diskutera hela veckan. Debatterna kommer att vara noga med att undvika överdrifter den amerikanska modellen.

Den nuvarande Propositionen innehåller för att stärka handlings av DGCCRF och straff för "vilseledande" eller "grov bedrägeri".

"Hälsa och miljö är inte en del av de åtgärder som presenteras i omröstningen. Hälsa är inte en konsumentprodukt som alla andra ", sade ministern.

Den specifika förslag meddelade i morse av Marisol Touraine representerar, i hans ord, "ett stort demokratiskt steg framåt."

(0)
(0)
Tidigare artikel Ta bort Nation Zoom

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha