Maria Eva Duarte Perón 1919 - 1952

Luci Åhlund Februari 27, 2016 Miscellanea 181 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Evita Peron föddes Eva Maria Ibarguren i en liten by i Argentina. Liksom många barn i en ung ålder Eva hade en stor dröm, ville hon bli skådespelerska. Så snart hon var gammal nog att hon lämnade den lilla byn där hon bodde och lämnade för den argentinska huvudstaden Buenos Aires. Efter långa och hårda arbete Eva slutligen bröt igenom som en radio och film skådespelerska. Hennes stjärna stiger när hon träffade sin blivande man Juan Perón på en välgörenhets boll. Efter deras äktenskap, Eva liv förändrats dramatiskt. Juan lyckades sparka president Argentina och detta gjorde Eva automatiskt till First Lady. Men tyvärr, den politik som hennes man genomfört kontroversiella och även på några av Eva ?? s rättsakter kan ifrågasättas. Men hur långt exakt Eve var medveten om de åtgärder som hennes make var inte klart.

Kapitlen

  • Familj Ibarguren
  • Från ingenting till något
  • Eva och politik
  • Regeringen av presidenten Perón
  • Evita ?? s senaste åren
  • Evita sista resa

Familj Ibarguren

Evas historia började i en liten by som heter Los Toldos, som ligger i Argentina. I byn bodde en kvinna vid namn Juana Ibarguren tillsammans med sina fyra barn; Blanca, Elisa, Erminda och Juan Jr. Också hon var gravid med sitt femte barn. Fadern av barnen var Juana älskare Juan Duarte. Juana och hennes barn fick lite prestige i byn eftersom hon inte var gift.
Juana Ibarguren, mor Mary evaeva Ibarguren
Den 17 Maj 1919 * partiet var i huset Ibarguren, nämligen Juana födde sin femte barn. En frisk flicka hette Eva Maria Ibarguren. Även Eva hade samma far som hennes bror och systrar erkände Juan Duarte Eva henne okända skäl. Som ett resultat Eva var inte bara dotter till en ogift kvinna, men också ett oäkta barn. Juana mamma försökte hålla huvudet ovanför vattenytan genom att arbeta som kock i en rik familj och hon var mer beroende av ekonomiskt stöd från sin älskare Juan. Juan i sin tur arbetade i Los Toldos, men han bodde med sin egen familj cirka 30 kilometer bort i sin hemby Chivilcoy. Skilsmässa var runt år 1900 inte uppstår särskilt i katolska Argentina så chansen att Juan någonsin skulle välja sin älskarinna var liten. Det var en klen tröst att Juan Duarte var rimlig medierade och därför också haft möjlighet att stödja båda familjerna.
* Den exakta födelsedatum Eva Maria Ibarguren är okänd. Eva vid tiden för andra världskriget, nämligen själv förstörde hennes födelseattest.
Eve komm 1926 Eva växer
De första sju åren av Evas liv var relativt lugn. Familjen var inte rik, men kunde hålla huvudet ovanför vattenytan och de åtminstone hade mat på bordet varje dag. Socialt, familjen var Ibarguren / Duarte rösterna. Inverkan av den katolska kyrkan i Argentina var stor och familjen sågs som en hörnsten i samhället. En ogift mor med fem barn inte passar in i den bilden. De flesta av invånarna i byn ignoreras familjen Ibarguren / Duarte därför helt. Särskilt de unga Eva drog denna enorma, delvis på grund av de ofta föremål för förlöjligande var ett utomäktenskapligt barn. När Eva var ungefär åtta år gammal Juana mottog nyheten att hennes älskade älskare Juan Duarte dödades i en bilolycka. Omedelbart staplade på problemen. Juana nu haft fem munnar att se sig själv utfodras och utan stöd av hennes älskare var gemenskap av Los Toldos rent fientlig mot henne och hennes familj. Två månader efter döden av Juan Juana kastade in handduken i ringen. De bestämde tillsammans att flytta med sina barn till en annan stad i hopp om att en bättre framtid.
Junín
Juana och hennes barn bosatte sig i byn Junin, 100 kilometer från Buenos Aires och, ännu viktigare, långt från Los Toldos. Med ursäkten att Juana s änka hon snart införlivas i samhället i Junín. Familjen hade en lång tid att njuta av deras liv plötsligt kom sanningen till ytan. Juana lögn var motbevisade och familj vände tillbaka till avskum. Eva upplevde i tidig ålder att det främst är människor från de högre samhällsklasserna var som gjorde det fulaste mot henne och hennes familj. Som ett resultat, utvecklade hon från barndomen att avsky dem, och detta äckel hon innehade fram till sin död. Eva vet hur man hålla ut tills hennes femtonde i Junin, men då var hon allt skvaller och mobbning. Hon bestämde att det var dags att uppfylla sin dröm!
Komma igång
Eve kunde tänka på bara en stad där hennes dröm att bli en skådespelerska som skulle kunna göra, nämligen Buenos Aires. Huvudstaden i Argentina. Eva ville ha en nystart i Buenos Aires och beslutade att byta hennes efternamn Ibarguren för namnet på sin far Duarte. Hon kunde inte göra detta officiellt, men risken för att någon någonsin skulle hitta var liten. Hur Eva reste till Buenos Aires exakt är oklart, eftersom det finns två berättelser. Enligt den första berättelsen Eva reste med konstnären Augustin Magaldi längs vilken också var på väg till huvudstaden och kom Junín. I den andra berättelsen var Evas egen mor Juana, som hade hjälpt henne med resan till Buenos Aires. Hur som helst, det faktum att Eva var huvudstad nås snart. Hon fann en levande och var på gott humör som söker ett jobb som skådespelerska, men det var inte lätt. Jobb för skådespelerskor utan utbildning eller arbetslivserfarenhet var inte precis upp i luften och Eva hade sitt yttersta för att hålla huvudet ovanför vattenytan. Vid tidpunkten Eva situation började bli riktigt hemsk, fann hon arbete som en radio skådespelare.

Från ingenting till något

Eva hade en liten roll som i en radio såpopera. Och hon gjorde det bra, mycket bra. Hon var ständigt erbjuds nya roller och fortfarande dess bidrag till såpoperan var lite större. Radio såpoperor var mycket populär i Argentina och skådespelare ofta vördas som hjältar. Och Eva stjärna var stigande. Äntligen främlingen föreslagna Eva någon något.
Genombrott
Av Evas skyhöga popularitet erbjöds hon ett antal små roller i B-filmer de ivrigt hanteras. Evas berömmelse, och, viktigare, börjat öka sina inkomster. År 1939, Eva var 20 år gammal, hon kände en stor del av aktierna i radiostationen där hon arbetat för att lägga vantarna på. Genom att äga aktierna och kapitalet vad detta innebar Eve kunde etablera sitt eget företag. Eva hade då kanske outbildade, dum att hon inte var. Hon grundade ?? Bolaget Teater eller Air ?? och skickas främst från radio såpoperor. Eva själv alltid huvudrollen i hennes producerade såpoperor. År 1943 Eva genombrott var där, hon erbjöds en filmkontrakt. Vissa filmproducenter ville göra en rad viktiga kvinnor i historien och de ville huvudrollen Eva tog över. Eva tvekade inte och undertecknat avtalet. Hon medverkade i serien kvinnliga kändisar såsom; Drottning Elizabeth I av England, den sista Tsarina Ryssland; Alexandra av Hessen, den berömda skådespelerskan Sarah Bernhardt.
Kärlek
Efter filmserien Evas berömmelse är etablerad och i hela Argentina visste att hennes namn. När 1944 den argentinska staden San Juan blev påkörd av en kraftig jordbävning Eva tvekade inte och bestämde sig för att använda sin berömmelse för att organisera en välgörenhetsorganisation boll. Medan Eva bollen var upptagen att samla in pengar till offren när hon introducerades till mannen som skulle förändra hennes liv. Eva introducerades till den älskade militären och Vice President Juan Perón. Eva och Juan fick prata och det visade för snabbt högerklicka mellan de två efter att bollen hon daterade regelbundet för att lära känna varandra bättre. Eva kom på detta sätt blir också mer medvetna om händelserika liv av hennes älskade Juan.
Juan Peron, Evas man och senare president i Argentina Juan Peron
Juan hade en stor karriär för en man i hans ålder. Hans utbildning började vid 15 års ålder, då han anställdes vid militärakademin. Här han snabbt visade sig vara mycket framgångsrik och lyckades klättra upp snabbt i den militära hierarkin. På 30-talet var Juan som militär observatör skickades till det fascistiska Italien, där han fortsatte att utvecklas väl. År 1943 var Juan en överste i den argentinska armén, och han spelade en viktig roll i den militärkupp som året begicks av regeringen i Ramón Castillo. Juan och hans kupp medlemmar var övertygade om att kuppen var nödvändig eftersom Ramón Castillo var allvarligt sjuk och vägrade att lämna över sin makt. Juan vunnit mycket framträdande plats kuppen, men det var inte bara ära drabbade honom. I den nya regeringen, var Juan utsetts till krigsminister, men så snart han fått ett nytt jobb som arbetsminister och socialminister. När Juan träffade Eva 1944 hade han blivit befordrad till vice vd och igen krigsminister.
Fängelse och äktenskap
Eva insåg snart att leva med Juan var inte bara rosor. Som vice ordförande och minister Juan visste många motståndare och det politiska klimatet i Argentina efter kuppen fanns inte förbättrats. Spänningar inom regeringen var högre på dagen och var tvungna att vänta tills bomben skulle explodera. Den 9 oktober 1945 dagen. Juan Perón avsattes som Vice President och sekreterare of War och några dagar efter hans avgång som han fångades. Den officiella förklaringen till Juan gripande var att han skulle vara ett hot mot den argentinska staten. Men insiders kunde berätta att den verkliga anledningen till Juan gripande att han skulle vara populär bland de arbetande klasserna och hade blivit alltför stort hot mot den nuvarande presidenten Edelmiro Julián Farrell.
Juan var verkligen mycket populär bland arbetarklassen var uppenbart från det faktum att de kom en masse i uppror mot hans gripande. Snart fanns berättelser om vän Juan, Eva Duarte, hade arbetarna kallade att gå på gatan, men i själva verket var fackföreningarna som hade krävt protesten. Den sittande regeringen hade sådan massiv protest aldrig upplevt och visste inte vad hon var tvungen att ta. Till slut dukade hon under trycket av arbetarna och 17 Oktober 1945 Juan Peron gick fri man från fängelset. Alla arbetare i Argentina gick tillbaka ut på gatorna, men den här gången för att fira. Den 17 oktober, från det ögonblick i historien som semester "Dia de la Lealtad" - "dag av lojalitet". Eva och Juan var överlycklig att se varandra igen och lindar några slag. Den 21 oktober 1945 gav de vigas. Juan var andra gången han gifte, hans första fru hade han tyvärr förlorade år tidigare livmoderhalscancer.

Eva och politik

Från delade ögonblick gifta Juan och Eva glädjeämnen och sorger med varandra och Eva älskat sin man. Juan vänstersväng Eva fortsätter att öka sitt politiska arbete och liv. De delade sina idéer om hur man kan förbättra levnadsvillkoren för den argentinska arbetarklassen och var både politiskt och privat två ärtor i en pod. År 1946 beslutade Juan att lämna ett anbud för ordförandeskapet och anmält sig till presidentvalet. När han vann även detta, förändrat livet för Eva och Juan för gott.
Eva på kampanjen
Eve var lika glada som Juan om sin plan att delta i presidentvalet och de vände snabbt till sin hårdaste och mest aktiva kampanjchef. Eva Detta inte tveka att använda sin berömmelse där det passade henne och det öppnade många dörrar för henne. Hon använde också sin vecko radioprogram att vinna röster för Juan och lade det understryka att hon själv kom från en fattig bakgrund. Juan och Eva också reste tillsammans till varje hörn av Argentina till kampanjen och vinna röster. Deras taktik fungerade. Deras popularitet växte snabbt under de argentinska arbetarna och Perons motståndare insåg att de inte bara striden kämpade mot Juan i framtiden, men också till sin hustru Eva. När Eva och Juan var mycket populär bland de argentinska arbetarna de var snubbed av de rika i landet. Eve var låg födelsevikt och det ändrade det faktum att de kanske första dam var ingenting. Han var också den militära ledarskapet våldsamt mot paret, de var särskilt irriterad med det faktum att Eva störde som en kvinna i politiken, och att Juan skulle tillåta.
Den yttre förändring av skådespelerskan Eva First Lady Evita är EvitaEva
Änden 1945 visade det hårda arbetet med Juan och Eva har lönat sig. Juan valdes med 54% av rösterna för president i Argentina. Juan i täten och Eva som hans högra hand Argentina in i en helt ny era möts. Men inte bara för argentinarna mycket förändrats, bland annat Eva själv. Som First Lady ansågs inte passar att spela i filmer och alla filmer med Eva däri var förbjudna från och med då. Eva hade också att sluta spela roller i hennes berömda radio såpoperor. Eva i sin tur arbetat hårt för att perfekt med den nya bilden av henne som första dam. Eva var en skådespelerska mest känd för sina speciella frisyrer och extravaganta kläder, som First Lady hon var mycket blygsamt klädd, företrädesvis i ett stycke kostym. Hon hade nu håret i en stram knut och slutligen Eva uppmuntrade användningen av namnet Evita bland argentinarna. Alla utför under kampanjen duvan som heter Evita på uppgång. Evita kan grovt översättas som Evaatje och det var ett smeknamn av det argentinska folket för deras första dam. Eva förstod betydelsen av denna smeknamn och använde det subtilt, men tillräckligt ofta för att leverera på sin slutliga namnbyte.
Eva och fascistiska Argentina
När Argentina 1945 var under inflytande av presidentvalet, Europa var i klorna på den annalkande fred. Andra världskriget började äntligen gå på sitt slut och återhämtningen kunde börja. Argentina hade absolut inte haft någon roll i det europeiska kriget, men under denna period idén bland de europeiska ledarna att Argentina var en fascistisk sydamerikanskt land. Juan hade precis blivit president 1945 men hade tidigare år redan lämnat sin prägel på landet vet hur man ska uttrycka. Han hade bestämda idéer om hur han ville styra Argentina och han kallade sin ideologi Peronismen. Brist på förtroende hade Juan i alla fall. Peronismen var en blandning av olika befintliga föreställningar blandat med fascistiska idéer, men den hade också en stark religiös och socialistiska sidan. Europa Argentina detta som en fascistisk land såg var en nagel i ögat på Evita. Evita beslutade efter godkännande av Juan, att gå på charmoffensiv i Europa till EU: s ledare att ändra sig.
Eva säger adjö ItaliëEva resa genom Europa
Planeringen av Evita var Spanien, Italien, Frankrike och England att besöka och 1947 fick hon på planet. Hon reste till Spanien och hade där träffade Francisco Franco. Som en hyllning till bandet mellan Spanien och Argentina förde dem tillsammans med Franco besökte gravar Ferdinand II av Aragonien och hans fru Isabella I av Kastilien. Evita välkomnades varmt i Spanien av både regeringen och befolkningen, men om det var alla äkta kärlek Evita och Argentina sjönk till fråga. Spanien var fortfarande upptagen 1947 återhämta sig från inbördeskriget som ägde rum 1936-1939. Politiskt, landet var under överinseende av FN: s och det fanns stor fattigdom och hunger i landet. Argentina hjälpte Spanien år genom livsmedelsbistånd.
Efter Spanien Evita gick till Italien och här besökte påven Pius XII. Men reaktionen av påvens besök i Evita var en mycket mindre trevliga. Han var en mycket mindre entusiastisk över Argentina och det förblev en kort konversation. Desillusionerad Evita avgick mot Frankrike, men också en kall dusch väntade henne. Ingen av regeringen ville få henne. Samtidigt, den brittiska kungafamiljen fick nys om det planerade besöket av Evita och kastade en käppar i hjulet. Evita hade planerat ett informellt besök, men den kungliga familjen vägrade att ta emot henne eftersom hon inte hade bad om tillåtelse att besöka henne. Till besvikelse för Evita ännu större gav den kungliga familjen som ett skäl för att vägra vara Evita behövde inte att föreställa sig Eleanor Roosevelt. Hon hade år tidigare oanmälda besökte den kungliga familjen, men var välkomnas med öppna armar. Evita var enormt besviken över denna trubbig vägran utan att förlora ansiktet i Argentina, blåste hon besök i Storbritannien på grund av att hon var trött.

Regeringen av presidenten Perón

Vädret tillbaka i Evita Argentina greps efter en kort paus, arbete på sin man igen. Regeringstid Juan Perón tog både bra och dåliga saker för argentinarna. De fascistiska idéer som fanns i Peronismen, Juan meedogenloos för sina motståndare, och han hade inga betänkligheter om att censurera pressen, men å andra sidan tog han sjukskriven och löneförhöjning för militären. Vad var Evita exakta roll i de åtgärder som hennes man är okänd. Det är dock svårt att tro att någon som gjorde så nära med sin make levde tillsammans som Evita, med ingen av hans missgärningar informerade.
Divinity
Juan var tur att han var gift med hans största och mest lojala anhängare. Som nämnts tidigare Evita avgudade hennes man och hon korsade den inte dölja. Det var Evita som slutligen lyckats skapa en så kallad kulten av Juan. Men om hon gjorde detta medvetet för att främja sin politiska karriär eller rent av kärlek bara visste Evita själv. I många av hennes tal emblazoned på Juan Evita gudomlig höjd och jämförde dem många av hans gärningar med gärningar Jesus Kristus. Hon förklarade också att peronisterna var de enda sanna argentinare. Ett bra exempel på kulten dyrkan av sin man fann i ett tal av Evita som hon gav 1951. De talade i detta tal de karaktäristiska orden ?? Perón är hjärtat, själen, känslan och verkligheten av det argentinska folket . Alla vet att i vår rörelse, men en man är med sin egen ljuskälla som vi alla lever på oss. Det är Perón! ??.
Juan president karriär
Juan var inte en dum man framgick av det faktum att han hade en stor karriär i en kort tid. Han insåg snart att han var starkare med stöd av en majoritet, och så det var att han tog det tidigt i sin karriär för militären. Dessa avrättades efter de åtgärder som vidtagits omedelbart med Perón bort. Tillsammans med Juan Evita sedan kastade sig på arbetarna. En grupp som hade absolut ingen säga i styrs av de rika Argentina. Juan Evita grundade flera organisationer som arbetar för att förbättra deras levnads- och arbetsvillkor. Det fungerade, arbetarna samlades en masse bakom Perón och än en gång det var kraften av massorna som gav honom en vinst och popularitet. Slutligen gjorde Juan något revolutionerande; han gav argentinska kvinnor rösta! Men i bakgrunden fumlade igen i regeringskretsar i Peron. Det politiska klimatet var fortfarande mycket rastlös och Perón hade många motståndare som gav honom hans kupp hade ännu inte förlåtit.
Många ledare motsatte sig starkt de planer Peron och hans hustru Evita beskäftig och därför, gjorde allt för att omintetgöra sina planer där så är möjligt. Men Juan Däremot var fina åtnjuter själv som premiärminister och ville ha en andra mandatperiod än. Han insåg att det skulle vara mycket svårt att omval i denna politiskt klimat som skall avgöras och hans motståndare att tysta. Juan här var långt, mycket långt. Han började flera politiska motståndare fortsätter att ta bort mer från det offentliga livet. Först censurerade han medierna, kunde de inte lägga längre av Perons motståndare och Juan gick snabbt ett steg längre och media fick också inte posta längre negativt för honom, Evita eller ideologi; Peronismens. Om detta inte visar sig vara tillräckliga, lämnade sedan hans politiska motståndare Juan bara tystas ... Många människor har försvunnit under regim Juan Peron och tyvärr aldrig återhämtat sig. Som en droppe i havet Juan erbjöd också skydd åt flera nazistledarna. Vad gjorde honom igen inte mycket populär bland de europeiska ledarna.
Och Evita?
Som tidigare nämnts var det inte klart hur långt Evita var medveten om missgärningar av sin man, inte heller vad dess roll var i detta. Hon tillbringade sammanlagt sex år i regeringskretsar av med Juan och trots allt hon gick igenom när hon fortsatte att Juan helt stödja. Evita skrev i sin biografi en bit som präglat hennes förhållande med Juan Perón:
?? Peron har böjde mig och lärde mig vad det är som att flyga på ett annat sätt. Därför del av mitt liv, eller mitt hjärta eller något av mina är för mig. Allt jag har allt jag gör och allt jag känner, tillhör Perón. ??
Så vi kan inte bara synpunkter på beteendet hos Peron platser, men också vissa handlingar Evita. Från barndomen till Evita hade ett hat för människorna i de högre klasserna och nu som First Lady, blev hon ständigt omgiven av dessa människor. De ogillade att många regeringsmedlemmar hade köpt sin plats och hade inte varit sedan de var lämpliga för tjänsten. Där det är möjligt Evita använde sin makt för att få i hennes ögon, dysfunktionella regeringsmedlemmar från sin position. Och det var inte nog, Evita använde också sin makt för att ta bort personen helt ur regeringskretsar. En sida som Perón emellertid mycket uppskattat av sin fru. Frågan var om Evita var medvetna om det faktum att de hjälpte Juan på det här sättet.
Trots att Evita hade hatade rika, gjorde hon det bästa för de mindre lyckligt lottade av argentinska samhället. När inrättandet av fackföreningar för arbetarna visade sig vara en succé Evita tog den tunga uppgiften att inkludera organisationer för de fattiga grundat. Dessa organisationer har åtagit sig att de behövande och gav kläder, medicinsk hjälp, köksredskap och erbjuds olika utbildningsmöjligheter. De hemlösa försökte hjälpa dem att hitta ett hem. Evita talade också ofta på fackliga möten och kallade sig bifogat "skugga" av sin man Juan. Hon hade ingen officiell ställning i hans regering, men ofta tog flera uppgifter på sin make. På grund av de många tal Evita hela landet gav dem hade mycket kontakt med arbetarna. Hon var alltid väl informerade om vad som hände bland denna population. En fördel som Evita var hustru var att hon kunde övertyga kvinnorna i Argentina för att ge sin röst till sin man Juan. När allt kommer omkring var det Juan som hade gett dem rätt att rösta och Evita ansåg att kvinnorna hade också använda rösten för Peron. Evita tog sig an uppgiften med entusiasm i sig och återigen planen bar frukt. Delvis på grund av det stora antalet kvinnliga röster Juan Peron valdes för andra gången som president.

Evita ?? s senaste åren

När Evita och Juan hade beslutat kampen för att gå till Juan för att få en andra mandatperiod, blev Evita hälsa plötsligt hoppar bakåt. Evita ville verkligen spendera tid och uppmärksamhet, och lät sig också övertalas att lägga ett bud på vice-president. Men i slutändan gick fel och Evita dog vid en alldeles för ung ålder.
Presidentval
Evita och Juan hade flera gånger talat med Evita en officiell funktion i Juan regering, men på grund av omständigheterna var det fortfarande inte hänt. När Juan för sin andra mandatperiod slåss rop av folket var ökar till Evita vicepresident. Evita kände på ett tag inte känner väl och kunde kämpa för vice ordförande i fråga om hälsa är faktiskt inte, men hon överraskade alla när de går officiellt tillkännagavs i 1951 i valet. Gott humör Evita gick till jobbet, hon kände sig hedrad att folket ville ha henne på en sådan viktig position och hon gjorde ingen besviken dem. Dessutom Evita visste också att om hon skulle ta detta steg skulle bana väg för andra kvinnor som är intresserade av politik. När nyheten nådde arbetarna, de var yra med glädje. De organiserade ett massmöte för att visa sitt stöd för Evita. Antalet deltagare vid mötet var så stor att mötet gick in i böckerna som Cabildo Abierto: den största demonstrationen någonsin hållits för en kvinnlig politiker.
Opposition
Valet för vice ordförande verkade fait accompli och vinst för Evita var så gott som inne. Men bakom kulisserna tvivel av Evita slog i full kraft. Oppositionen hade nu göra sig hörda och alla diverse hot mot Peron paret uttryckt. Speciellt militärkommandot inte kunde bära det faktum att en kvinna är officiellt berättigad introduceras och kan vara deras chef. De beslutade därför att stoppa planen för Evita. De frågade Juan till val; eller Evita drog som en kandidat om de skulle iscensätta en kupp. Evita valde att gå i pension på grund av hennes dåliga hälsa. Som en förklaring till folket Evita gav anledningen till att hon insett att hennes plats var bredvid sin man och inte som en medlem i hans regering. Folket är besvikna men förblev Evita helt stöd. År 1952, Evita var fortfarande en officiell funktion begåvad långt, blev de andliga ledare för nationen, men detta var bara en liten tröstpris.
Diagnos
Som tidigare nämnts gick Evita hälsa med stormsteg bakåt. Strax innan Juan beslutat att stå till förfogande för omval för en andra mandatperiod Evita fick läkaren att höra den fruktansvärda nyheten att hon hade livmoderhalscancer. Hon opererades omedelbart, men under operationen visade cancern redan har spridit sig över hela hennes mage. Efter operationen fick Evita berättade hon inte hade lång tid att leva. Strax efter Evita beslutat att dra tillbaka som en kandidat för vald vice ordförande Juan var andra gången som ordförande i Argentina. För att hedra hans omval hölls en stor invigning paraden på 4 juni 1952. Evita var då så sjuk att hon verkligen inte kunde vara närvarande, men de verkligen ville på sidan av sin man Juan visas. Tanken var att Evita och Juan skulle vara i en öppen bil och kört runt skulle vara, så att folk kunde se paret väl. Men Evita hälsa var så dålig att dagen som det skulle misslyckas henne att stå hela paraden. På hennes initiativ var en korsett av gips och tråd pusslas ihop att hon bar under paraden och gav sitt stöd. Allmänheten hade inte lagt märke till den breda päls Evita beslöjad hennes korsett. Evita gav en topprestanda på eftermiddagen. Hon var ganska paraden rakt bredvid sin man och uppenbarligen vinkade entusiastiskt till folket.
Död Evita
En stram månad senare Evita förlorade kampen mot sin sjukdom. Den 26 Juli 1952 blåste Evita, vid en ålder av 33 år, hennes sista andetag. Alla radioprogram avbröts med följande meddelande: "Det är min sorgliga plikt att informera er om att klockan 20:25 Eva Perón, andlig ledare av nationen, är odödlighet in ?? Så snart nyheten om Evita död spred sig över hela. Argentina landet ryckte till ett stopp. Restauranger slutade som betjänar, biografer avbröt sina shower och butiker stängt sina dörrar. Särskilt var att tidpunktenp Evita död avsiktligt ges till fel personer. Hon faktiskt dog på 20:27, men trodde Juan 20:25 timmar skulle vara lättare att komma ihåg. Och så hände det.
Eva ?? s embalmer, Dr. Ara, poserar med kroppen av Eva. LANDSSORG
Juan beslutat att låta Evita balsamerade kropp och sedan födde henne i presidentpalatset, så att allmänheten hade möjlighet att säga adjö till henne. Totalt fanns det omkring en miljon argentinarna Evita betala sina sista avseenden. När alla hade sagt adjö till sin älskade Evita gav den till Juan hederstatsbegravning. Ett privilegium som faktiskt var reserverad för "folkvalda" politiker. Som en del av statsbegravning hölls en procession och medan Evita kropp bars genom de smala gatorna i Buenos Aires på väg till kyrkan, har hundratals argentinare skadades i trängseln för att fånga en glimt av kistan. Så småningom, efter processionen vände 17 argentinare ha dödats av lidande. Detta gör dagen var ännu tråkigare än det redan var. Strax efter Evita procession gick med de argentinska fackföreningar styrkorna och lämnade in en begäran till Vatikanen att förklara heligt Evita. Men för att ha denna dag Vatikanen denna begäran inte besvaras positivt.

Evita sista resa

Efter Evita död var Juan Perón ensam. Och snart visade sig vara en svår uppgift för honom. Trots att Evita hade någon officiell ställning, hon alltid hade Juan en hel del arbete från dina händer. Tack vare hennes insatser för att inrätta fackföreningarna de hade byggt upp en bra relation med folket. Juan gjorde sitt bästa för att vidta alla Evita uppgifter, men utan växande stöd för sin populära hustru Juan igång snabbt över huvudet.
Flop president Perón
Juan arbetat hårt för att ta över alla de uppgifter som välgörenhet hans hustru, men snart hade en stor del av dessa uppgifter för att outsourca. Han var så upptagen med sina övriga arbetsuppgifter han snabbt förlorade all kontakt med folket. Folket förlorade sin tur i rasande fart förtroende för sin president och politiskt spänningar var hög igen. I slutändan är det pressen som först öppet uppror mot Juan Perón. De bestämde sig för att ignorera sitt styre till censur och publicerade en mycket oroande artikel om att Juan skulle ha våldtagit en fjortonårig flicka. Hela landet är i kaos och i september 1955 armén iscensatte en militärkupp och tog Juan Perón fångas. Armén kommandot beslutade att Juan Perón i exil till Paraguay och vrid den förbjöds någonsin satt sin fot på argentinsk mark och / eller störa de argentinska politiken. Men Juan frågade efter tre veckor alla tillstånd att lämna Paraguay och i stället för att bo i Spanien. Detta gjorde Juan och bosatte sig i Spanien. Här träffade han snart sin tredje hustru, Nattklubben sångerskan Isabel Martínez. Ganska snart efter deras första möte beslutat att flytta paret gifte sig.
Start av resan
Historien om Evita är efter hennes död och efter att släppa ut hennes man ännu inte avslutade. När Juan avsattes som president han förberedde sig för ett monument över Evita. Monumentet, en arbetare på en piedestal, var en hyllning till hans avlidna hustru. Evita själv skulle vara skägg i botten så att allmänheten kan besöka henne alltid. Juan hade denna idé tas direkt från ryska ledare Lenin låg i tillståndet på Röda torget i Moskva. Balsamering utfördes av Dr Ara och var redo att Evita monument skulle stanna i hans bårhus. Men när Juan avsattes, hade han inte tid att ta Evita säkerhet. Resultatet blev att den nya regeringen, som kallar sig Revolucion Libertadora nämnde, med sat liket av Evita i magen. De inte begrava henne eftersom de var rädda att hennes grav skulle bli en vallfartsort för peronisterna som fortfarande var rikligt i Argentina, men vad gjorde de? De bestämde Evita kropp ändå att stjäla från bårhuset Dr. Ara och sedan släpade henne i två år i hela Argentina. Hon fördes till hemlig plats hemlig plats men efter två år Revolucion Libertadora var som var bra.
Maria Maggi
Den Revolución Libertadora ännu beslutade en sista gång för att sitta ner för att göra en plan. Så småningom, en ledamot föreslog Evita fartyg under antaget namn i Italien. Hennes anhängare kunde inte hitta henne och de bli av med problemet. Den Revolución Libertadora såg något i planen och under falskt namn Maria Maggi Evita skeppades till Italien. Väl där var de transporterades till Milano och begravde henne under ett falskt namn. Fram till 1971 var Evita ligger i fred, men sedan kom General Alejandro Lanusse till makten i Argentina, och han hade satt upp som mål att ta hennes kropp hem.
Alejandro Lanusse Allmänt Lanusse
År 1971 kom General Alejandro Lanusse till makten och blev presidenten av Argentina. Lanusse ville rensa upp och återställa demokratin i Argentina. Han började också förhandlingar med Revolucion Libertadora om överföring av kroppen av Evita. Lanusse hade mycket kontakt med Juan Perón inkluderar återlämnande av kroppen av Evita. Juan skulle också vilja att återvända till Argentina och försökte under sina samtal med Lanusse att få tillstånd för detta. Men det såg genom planer Juan och vägrade. Den 11 mars 1973 Lanusse första seger verklighet. Argentina var första gången på flera år, redo att hålla fria val. Kort därefter var han också kom till en överenskommelse med Revolucion Libertadora och kropp Juan Peron i Evita överföras till Spanien. Juan lämnade sitt hem i Spanien, ett särskilt rum för Evita bygga där de kunde bo i fred tills de kunde återvända till Argentina.
Juans sista striden
Juan från Spanien följt den politiska situationen i Argentina i foten och han var sedan snabbt information om det kommande presidentvalet. Han ville bli president en sista gång och utarbetat en plan för att göra indirekt. Juan användas för detta ändamål kallas en halm man vid namn Héctor Campora. Héctor deltog i presidentvalet på uppdrag av Juan och han proklamerade under sin kampanj Juan planer och idéer. Dessa planer tydligen mottogs väl av människor eftersom Héctor vann valet. Hans första åtgärd som president var att lyfta exil Juan Perón och engagera honom i det politiska livet. Den andra åtgärden bar mer sensation eftersom han avgick hans ställning som president var tillbaka i juli 1973. På detta sätt Juan har ingenting i vägen för en chans att göra för ordförandeskapet igen.
De argentinska folket hade bestämt sig för att ta sig an Juan Peron i nåd och de fick sina gamla president och nya fru sedan med öppna armar när du kommer tillbaka. Juan omedelbart gick till arbete, och i oktober 1973 lade han presidenteden för tredje gången. Efter sin utnämning, bestämde han sig för att namnge sin hustru Isabel direkt till vice ordförande som de problem som han hade haft år tidigare med Evita byggas. Men Juan var när han tillträdde redan 78 år gammal och hade inga större befogenheter att leda landet. Landet föll igen snabbt i ett stort kaos. Lyckligtvis för Argentina tog ledning av Juan inte för länge eftersom den 1 Juli 1974 dog han. Hans fru och vice ordförande Isabel Perón efterträdde honom. Isabel gjorde henne göra henne enorma ansträngningar att få ordning på kaoset, men hon fick praktiskt taget ingen chans. I mars 1976 var hon återigen störtades den unge diktatorn Jorge Videla.
Evas sista viloplats hemma
I Juan korta tid som president han ännu inte hade fått runt för att föra Evita tillbaka hem. Lyckligtvis tog Isabel över denna uppgift efter hans död från honom. När Evita kropp var hemma i Argentina Isabel organiserade en minnesstund där Juan och Evita tillsammans bier var i presidentpalatset. Efter den sista farväl av de två för att ha tagit överfördes Evita kropp till hennes familj. Evita hon bestämde sig för att ge sin sista viloplats i familjegraven på kyrkogården i La Recoleta. Juan i sin tur placerades i familjegraven i familjen Perón i La Chacarita kyrkogården.
Evita hade äntligen hittat sin sista viloplats, men tyvärr är detta inte sant. När diktator Jorge Videla Isabel hade störtat tog han Evita sista viloplats tydligen inte lämplig. Han beordrade att lämna hennes kropp i mitt i natten gräva och höll kroppen totalt sex månader i sin ägo. Efter långa förhandlingar var Evita familj hennes kropp äntligen andas igen. Men i dag, ingen vet var Evita var under denna period. Familjen gör arrangemanget med Videla som Evita åter begravd i familjen grav i familjen Duarte, men den här gången under en stålplatta. Detta var vanhelgandet i framtiden, i vilket syfte, kan förhindras.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha