Malaysia tur del 2: Taman Negara

Asdis Lundholm Februari 28, 2016 Underhållning 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vi fortsätter vår resa genom Malaysia. Den här gången handlar det om Taman Negara, väster om den största djungeln Malaysia som flyter genom tre stater. Där man fortfarande kan hitta elefanter i naturen, de insekter som sjunger för dig i stort antal och apor eller din hydda promenad och på natten råttor.

Dag 4 Taman Negara

Vi avgår från Kuala Lumpur till Taman Negara. Efter frukost, lämnar vi klockan halv nio till Kuala Tembling, utgångspunkten för longtail båtar till vår vistelse på Taman Negara.
Vänsterstyrd
För första gången vi går på engelska, körning vänster och sedan höger i livliga Kuala Lumpur. De riktningar vi fått från resebyrån är inte helt sant. På känsla som vi kör på en viss riktning och vi beslutar att fråga efter vägen till en man på en moped. Han följer oss lite, vi visade den rätta vägen att gå. Resten av vägen förändringar längs utmärkta motorvägar och motortrafikleder amid den vackra naturen.
Kuala Tembeling och Longtail båtar
4 timmar senare, vi anländer till Kuala Tembeling. Vid ombordstigning punkt är det fullt av holländska turister. Vi har fortfarande att låta oss registrera för besöket i Taman Negara och tillståndsansökningar för kameran ?? s. Vi bestämmer oss bara för att vidta nödvändiga bagage och lämna resten kvar i bilen på bevakad parkeringsplats. Korsningen vid floden, med longtail båt visar ganska lite i djungeln, vi upptäcka bland annat en graciös paradisfågel. Det var en lång resa på 2,5 timmar.
Mutiara Ressort
Med en ny duk och en melon drink vi sjunga välkomnas av personalen på Mutiara resort. Anläggningen består av små träblock hyddor. När vi checka in vårt bagage till vår stuga och vi utforska området redan. I komplexet kommer vi till olika herrelösa djur, inklusive apor, vildsvin, påfåglar, ödlor, med mera.
The Night Walk
Den middag som vi äter i restaurangen på komplexet, är maten här ganska motsatsen. leds av en guide tar vi en kvällspromenad, som kallas Night Walk. Folket är indelade i grupper. Vandringen sker på ett litet område av djungeln. Vi ser särskilt spindlar, insekter och lysande svampar.
Uninvited Guest House
Efter en lång dag vi är redo för en god natts sömn. Under dagen fanns apor på orten som någonsin har kommit på taket av stugorna. Detta gav huset vissa buller. Igen vi hörde oväsen igen. Min rumskamrat tänker tillbaka till aporna, men jag visste bättre, men jag lämnar det upp i mitten. Ljuden är helt annorlunda och något för fyra timmar ?? natten ljudet är närmare. I min perifera seendet ser jag, även om det är mörkt, flytta min ryggsäck. Jag snabbt göra ljus och stå en meter från en stor råtta. Vi ganska rädd och jag försöker jaga bort honom, eftersom han inte kommer att samarbeta direkt.
Till slut går han genom ett hål i väggen banan, som jag sedan stänger i jämnhöjd med en flaska. Vi går till receptionen för ett nytt rum, men det fanns ingen i sikte. Vi försöker att sova, och misslyckades fullständigt. Vid 5:00 min fru ser en ekorre, men det är önsketänkande ?? ??, men råttan fortfarande så vackert på bakbenen. Denna gång han flydde genom ett annat hål, som jag stänger också spola igen, denna gång med en kalender på orten. Vi hör honom fortfarande ibland under taket, men vi vill inte se honom igen.
Det är bättre att inte ta mat in i rummet med det, för att locka ohyra. Men vad vi glömde var en bit papper från en cookie i en sidoficka på ryggsäcken. I detta papper var fortfarande smält choklad. Eftersom råttan gjorde det ner.

Dag 5 Taman Negara

Efter en dålig natts sömn vi börjar kl 08.00 med vår frukost. Nästa vi kommer att göra djungeln färden på egen hand. Det finns flera vägar som du kan gå. Många människor går i grupper med en guide på vägen, men det är en bra förberedelse inte nödvändigt. Vi hade oss vissa sträckor mappade med hjälp av vägkartor.
Canopy Walk
Först ska vi göra resan som går längs Canopy Walk. Dessa är smala gångar hängande 40 till 50 meter över marken, mellan trädtopparna. Detta är mycket roligt att göra, du kan njuta av de vackra skogar och natur.
Teresik Hill
Från Canopy Walk väg vi få på vägen till Teresik Hill, som är en stor klättra utflykt är att den högsta punkten i omgivningen, har kullen två synpunkter. Det är anmärkningsvärt att ett antal små barn i Österrike och ett äldre par från Philadelphia USA deltog i denna väg. De är i mycket gott skick, vilket är nödvändigt eftersom de fortfarande är starkt tveksam rutter tack vare det tropiska klimatet. Anländer till första synpunkt vi vilat lite och tittar på vår lätthet miljön. Vi fortsätter uppåt för andra synpunkt där utsikten i vår åsikt, vad är trevligare.
Lubok Simpon
Efter dessa två linjer hakas nästan alla av. Detta ger oss möjlighet fred att ta en utväg som kallas rutten Lubok Simpon. Detta verkar vara den mest oberäkneliga vägen av de tre, med en hel del leriga vägar, hinder, bäckar och fram till dess osedda blodiglar. På den sista sträckan passerar vi en vacker pjäs av flodbädden. Vi hör en hel del imponerande djurläten på denna väg, men i slutändan ser mycket lite. Vi har gjort ett totalt ca 4,5 timmar på åkattraktioner. Vilket innebär avstånd av ca 7 km. Så du ser att du gör mycket mer än detta avstånd i djungeln.
Genom vår extra resa vi bara kom tillbaka sent för eftermiddagsverksamhet, så vi bestämmer bara ta en lugn eftermiddag. Vi hade i morse bad om ett nytt rum på grund av råtta. Vi kunde nu plocka upp nyckeln och gå till vårt nya hem. Vi gör det alls. Överraskande är att efter att ha gjort av mina skor och strumpor är fortfarande en igel på min fotled har upphört. Vi tillbringar resten av eftermiddagen på vår terrass och avslutade kvällen med en middag.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha