Malaysia Tour Del 7: Langkawi

Gitten Brodd December 27, 2015 Underhållning 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Idag upp tidigt för att få vissa att äta frukost innan en förare oss på 07:30 på hotellet har val för att gå till Langkawi med färja. Langkawi är i grunden en grupp öar, varav de flesta är obebodda. Vi gick till den största och därför huvudön Langkawi.

Dag 17 till Langkawi

Det var en lång resa av tre timmar på båten, här spelade de Superman film men du såg från vår position på en liten TV med ingenting. Så jag kan bättre säga att vi har hört filmen Superman där i stället sett.
Irriterande turister
Det måste sägas en gång, men mycket irriterande för många holländare ombord som är mycket högt och irriterande. Det börjar faktiskt när du går ombord på båten, som verkar för att penetrera ett krav? Det finns många turister i Malaysia på världen. Två grupper är ibland tråkiga, i enlighet med reaktionen av ett antal malaysier. Nämligen flytta några araber från Mellanöstern och det nederländska folket genom gruppresor i grupp. Den förstnämnda har en missriktad känsla av arrogans och göra för minsta uppståndelse och är också mycket bullriga. Genom sin rikedom de anser sig, verkar det regera. De är inte heller mycket populär bland malajer. Den andra gruppen är också mycket irriterande, de verkar sällskaplig och flytta på det sättet. De kommer någonstans och vill som ett slags holländsk enklav det. Anpassning till det land de besöker tar långt.
Holliday Villa Beach Resort & Spa
Anländer till Langkawi möts vi av nästa överföring till oss den enda staden på ön, Kuah, på Holiday Villa Beach Resort & Spa, tillbringade. Återigen verkar det som om vi inte får en dubbelsäng. Hotellet kommer inte att samarbeta igen. Vår lokala resebyrå krävs för att få den andra dagen, ett rum med en dubbelsäng.
Pantai Cenang
Vi går till fots för att utforska vad området kring orten. Jag ville besöka frisören och för det måste vi gå till den närbelägna stranden Pantai Cenang som är mycket populär. Vi tar en promenad på stranden i Pantai Cenang och vi går igenom shoppinggatan, på stranden, tillbaka. Där finner vi en mycket trevlig spa som också kapas. Vi gör en avtalad tid och min reskamrat insisterar på att jag måste förnyad behandling på spa och jag också inte emot, efter detta ansträngande veckor. Så vi boka tid för i kväll klockan 22:00, vi kommer att plockas upp på vårt hotell och sjönk igen.
Durian
Vi går vidare nedan igen och jag ville prova Durian frukt. Denna frukt är i själva verket mycket berömd eller ökänd i Malaysia. Han kan till exempel ingå i hotell eftersom det verkar mycket tydligt att stinka. Men det skulle vara mycket trevligt. Vi går i en grönsakshandlare och be Durian. Vi får en stol och tvätta händerna. Jag gör säljaren klart att det är vår första gången och vi vill prova denna frukt, sökte han två stycken för oss. Min reskamrat smakar en liten bit och sedan spurta ut ur butiken för att spotta ut. För att få säljaren inte generad, sa jag till honom att smaka lite för stark för henne. Jag äter frukt har alla men sätta på säljaren ändå, att jag frukten också några finner stark. Jag ger honom den andra delen, eftersom jag verkligen inte kan komma in. Människor som tycker att detta är en god frukt, finner det förmodligen inte har något emot att äta lök sorg. Detta beror på att eftersmak som sitter på denna frukt. Om du är det minsta frukten kan ringa?
Spa
På hotellet åker vi till speciellt skapade italiensk restaurang. Vi tar lite pizza, som går ned väl, och sedan får vi redo för Spa. Först kommer jag att skära av en kinesisk gentleman som alla mycket exakta snitt och trimmern endast för kanterna. Det tar tre minuter, men det ser snyggt. Sen fick jag min traditionell malaysisk massage och min reskamrat fick damerna avdelningen en het olja kroppsmassage. Efter så ?? n massera dig att sova bättre ändå.

Dag 18 Langkawi 10 aug 2008

I morse vi sova i en bit. Klockan halv tio har vi frukost. Vad som slår oss på detta hotell är att det finns relativt många araber.
Idag vill vi Langkawi Cable Car och vattenfallet vid sju brunnar. Mittemot resort är en hyra för mountainbikes, motorcyklar och bilar ?? s. Vi hyr en bil här, Proton Kancil, till denna dag, förbrukar det en dag för 60 ringgit. 60 ringgit du betalar nästan som om du tillgripa en taxi till sju brunnar går och tillbaka. Så de närmaste dagarna för att utforska ön en bil är anställa de bästa. Vi väljer att inte hyra en moped / skoter av praktiska skäl. Vissa uthyrningsföretag företag, för övrigt, de frågar för att hyra en skoter ett motorcykelkörkort men inte i andra igen, det beror på var du vandrar inuti.
Linbanan
Vi kör till norra delen av ön där de två ovanstående aktiviteter finns. Först går vi till linbanan. Detta finns på en stor plats med många butiker, restaurang, liten djurpark och ett hotell. Alla bar namnet Oriental Village. Ingången till linbanan är 25 ringit per person. Vi får in en bil och gå rakt brant till den första platån. Höjderna är lite annorlunda än de vanliga linbanor, till exempel, bör du ha ingen rädsla för höjder. På vägen upp ser vi mellan träden en del av de sju brunnar. I den första platån, vi komma ut och gå runt för att njuta av den vackra utsikten över Langkawi. Sedan går vi in ​​i en vagn som leder oss till den andra och högsta utsiktsplattform. Återigen, det var mycket trevligt. Mycket speciell är den gångväg som byggdes mellan bergen där du kan gå lugnt och titta runt. Det hela ser mycket trevligt!
Sju Brunnar
Efter linbanan och en rundtur i Oriental Village vi går Telagah Tujuh. Vi hade en hel del trappor att gå upp. Det är en ganska tuff klättring upp. Det varma vädret gör det ganska svårt promenad. På vägen upp kan du också utmattad många människor som är på paus på en bänk eller något. Du kommer bokstavligen blöt av svett topp. När övervåningen är trevligt uppfriskande. Svalna vi går igenom vattnet och blöta fötter badade från en klippa området. Det finns också människor som väljer att ta ett dopp.
Halvvägs genom klättra, är en avstängning som leder till ett vattenfall, där vi slutar också stoppas. När vi anlände tjänstefolk ser vi att många människor faktiskt inte inser vad de klättrar väntar. Vi ser människor i smarta kläder och inkluderar höga klackar gå på övervåningen. Huruvida detta någonsin kommer att komma upp?
Vid ungefär 04:00 kör vi tillbaka till hotellet. Det vilade vi några och sedan gå ner till stranden. I början av kvällen är det trevligt att sitta på stranden eftersom solen inte är så varmt, även om det naturligtvis fortfarande vara mycket varmt. Tillsammans hade vi fortfarande solen. Hotellet är ett avgränsat område för simmare i havet, havet är här lugnt. Lite längre är havet men vad mer mobil med några större vågor. Jag bestämmer det vad jag ska bada och njuta av dem. När det blir mörkt vi fortfarande simma i samma hav.
Vi beslutar att beställa mat för rummet. Efter middagen går jag till biluthyrningsföretaget att förlänga bilen med två extra dagar eftersom det tidigare inte egentligen bestämt ännu men bilen går ned väl.

Dag 19 Langkawi

Vi börjar denna dag för att ytterligare utforska ön. Vårt första mål är stranden Datai. Längs vägen passerar vi Krokodile Farm. Här stannar vi för att titta, liket jag skulle vara trevligt att se denna stora och exceptionella reptiler. Men eftersom den viktigaste delen, krokodil show, senare under dagen kommer att äga rum, vi beslutar att gå vidare.
Vi gör en annan stopp vid en liten strand men Datai strand, vi inte riktigt, men vi anländer på resort, The Datai. Vi kommer att tillgripa för att ta en titt och kanske en drink. Orten är mycket avlägsna och det finns en fridfull atmosfär. För någon som kommer till vila, är på plats här. Denna resort verkade lite på Aryani Resort där vi stannade i Merang. Det såg mycket trevligt och lyx. Vi ber här på Datai stranden, visar det sig att du kan ställas inför, men du behöver vara en gäst. Den allmänna stranden ligger en bit tillbaka, så vi redan passerat.
Vattenfall
Vi kör tillbaka och komma till ett vattenfall! Början delen är helt öde. Men om vi klättra upp, det verkar i slutet fortfarande vissa människor är. Vattenfallet är mycket hög, men inte lika mycket vatten runnit ner. Det är en vacker del av naturen, där det verkar som om det var ett tag sedan en populär attraktion men av någon anledning är det inte mer.
En mycket längre på vägen kom vi till ett vattenfall som kallas Durian vattenfall. Denna ökända frukt växer på träd här. Vid detta vattenfall inte flöda mer vatten som flödade även på en del av gångväg. Väl trevlig uppfriskande! Vattenfallet är också vackra och har en vacker flora och fauna. Vi filmade här några och tog några bilder ?? s. Vid foten av vattenfallet vi köpte i en affär någon malaysisk tiger balsam för ett erbjudande om fyra flaskor för 20 ringgit.
Mangrove
Vi kör till mangroveskogar. Vi hyr en båt i en timme för att låta oss segla runt den. Denna resa var bokat via hotellet, men vi skulle ha gått i uppfyllelse mycket dyrare och vi hade en hel dag att spendera. Först seglar vi till en fladdermus grotta. Du ser bokstavligen fladdermöss bara hängande över huvudet, du undrar om ni nu ska ta en bild eller inte, på grund av blixten. För det andra, vi segla till fiskodlingen som ligger på ett antal båtar sammanbundna. Här en pojke leder oss runt flera fiskar som lever i mangrove. Vad vi velat var tuff fiske. De tuff bokstavligen maten torka av vattnet. I praktiken skulle detta, exempelvis flugorna kan vara på en gren.
Det fanns också mangrove strålar, som inte är dödliga, till skillnad från zeerog. De kan vara lugnt stroke. Med tittade flera fisk vi gick till en öppen plats där det finns många örnar. Dessa örnar är en symbol för Langkawi. Det verkar som om örnarna här matas av organisationen, för att locka dem till denna plats, motståndare klagar på att eftersom örnen på detta sätt dras ut av det ekologiska systemet. Men eftersom det inte finns något alternativ till att besöka dessa örnar kommer att besöka turist de förblir detta sätt. Slutligen seglar vi för det öppna havet. Här ser vi vissa baby delfiner simma.
Bird Park
Efter mangrove besöker vi en fågelpark, där det finns många olika färgglada fåglar och vissa andra vilda djur såsom apor, krokodiler, etc. Det finns så ?? n 5000 olika fågelarter. Fåglarna är främst från Malaysia själv och gå för en del fritt. Parken är omgiven av en stor nät för att hindra fåglarna flyga iväg. Det finns också några butiker, en restaurang och naturligtvis den nästan enbart i Malaysia gemensamma Kancil. Den Kancil är ett slags dvärg rådjur.
Kuah
Det sista stoppet för den här dagen besöker vi staden Kuah, Langkawi därför känd. är att du kan handla vi kommer att se ännu skattefritt. Detta är mycket nedslående priserna är inte gynnsammare än i resten av Malaysia, tvärtom. Dessutom finns det inte mycket speciellt att fånga, utom förmodligen de människor som känner att det är nödvändigt att lagra i rökning eller alkohol. Vi går i Kuah. Vi får också dit med en stor bild av örnen Langkawi. Detta händer också precis tagit bilder ?? s en nygift par. Som avslutning på kvällen äter vi på KFC enhet och vi har ätit på användarvänlighet till hotellet efter en italiensk glass.

Dag 20 Langkawi

Detta är redan vår sista dag i Malaysia. Vi checkar ut efter frukost och bagaget vi har säkrat kvar på hotellet. Eftersom vi har fram till 08:00 i kväll innan en överföring hämtar och tar oss till Langkawi flygplatsen för att flyga till Kuala Lumpur och därifrån till Amsterdam.
Vi packar vår bil och köra först till Kuah. I själva verket, det finns även ett köpcentrum, den största i Kuah, som vi inte har besökt ännu och vi ville se om några trevliga saker där ändå att vi kan vidta skattefria. Tyvärr är detta köpcentrum mycket nedslående, men det bör inte förvänta sig att Langkawi, du kommer hit för den naturliga stranden och slappna av.
Tanjung Rhu
Vi kör sedan till förmodligen den vackraste stranden i Langkawi, Tanjung Rhu. Vi ser också en annan organisation som också organiserar mangrove turer, det ser lite mindre organiserat av. Vi parkera och gå till stranden i Tanjung Rhu. Det är tyst här och vyn är trevligt som omfattar de små öarna i sikte. Vi är fortfarande ett antal timmar för att vara lika läckra och ibland igen för att ta ett dopp. Ibland ser vi en kanot eller en surfare passerar i fjärran.
Gunung Raya
Om vi ​​står väl rustade, kör vi mot det högsta berget på Langkawi Gunung Raya. Om vi ​​tar avfarten mot toppen rider vi genom hinder, det är därför ett mer eller mindre, skyddad av berg. Från barriären är det 13 km till toppen. Detta är en vacker enhet där det verkar som om du bara stil fortsätter att stiga. Mellan trädtopparna kan du se miljön blir bättre och längre. Vi kommer upp någon bil och det är konstigt att det är så öde. Vi ser ibland några apor och vackra fåglar. Väl på toppen är lite av en besvikelse är det ganska öde, ser vi en byggnadsarbetare och det verkar en sak att byggas. Det finns också en plattform inklusive en restaurang men allt är stängt och passagerna är stängda med röda och vita band. Vi är fortfarande på platån för att se även området därifrån. Du kan se härifrån hela ön. Det är trevligt att det är tyst, men det ger en konstig känsla av att detta var en gång en turistattraktion och nu helt övergiven och stängd.
Underwater World Langkawi
Vår sista attraktion i detta vackra land att besöka Underwater World Langkawi. Du hittar alla typer av vacker fisk Nemo till en enorm stingray och många fiskar som jag aldrig hade sett fram till dess. Sötvatten och saltvatten fiske är här representerar starka men också olika typer av pingviner. Korall älskande också komma till sin rätt. Det finns också en 3D-bio. Vi räknar med att en halv timme skådespel. När vi äntligen inne kan starta en film av en fisk som simmar igenom olika tider, har jag sett filmen någon annanstans, men var? Om den här filmen efter några minuter är över, räknar vi med att huvudfilmen. Tyvärr, det var det. Akvariet har en fin samling trots en hel del fisk här har förgiftats i 2007 allegedly petroleum.
End resa ..
Vi flyger i en timme från Langkawi till Kuala Lumpur. I klia, flygplatsen Kuala Lumpur, vi gör vår sista malaysiska pengar, med presenter för Nederländerna. Här slutar resan till den vackra och mångsidiga Malaysia ...
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha