Major Bosshardt, tillhör du ingen

Den 25 juni är 2007 en underbar kvinna avliden. Major Bosshardt ansiktet av Frälsningsarmén, som kände henne medfödda konst för att ta itu med varje person på rätt sätt. Placeras högt eller hemlösa, lämnade hon alla i deras värde och alla var så kär henne. Från 1932 fram till sin död var hon i armén, i tjänst hos andra, har varit ansluten.

Vem är Major Bosshardt

Den 8 juni var 1913 född i Utrecht Alida Margaretha Bosshardt. Hon växte upp i en familj med sin far som var romersk-katolska, var hennes mor Presbyterian. Hon besökte offentliga Regentesse Skolan i Utrecht. Hon var en besvärlig tonåring, lämnade tidigt från skolan och från 1927 arbetade på hennes farbror i strumpor butiken.

Vad är Frälsningsarmén

År 1865, Frälsningsarmén och hälsovården som grundades av William Booth, började som en armé av kristna som kämpar mot både fysisk och andlig hunger och fattigdom, och motsätter sociala missförhållanden. Eftersom enligt en hungrig mage Booth har inga öron att lyssna på evangeliet.
Det finns nu 215 platser, hundratals anställda och frivilliga som ger stöd till cirka 35.000 människor i nöd. Armén är aktiv i mer än 95 länder, inklusive utvecklingsländer som Afrika och Asien, där sjukhus och mödravårdscentraler.
Sedan 1990 är det återigen aktiv i Östeuropa som Ryssland, Tjeckien, Lettland och Ungern. Det var armén av principen, och är fortfarande, att människor får hjälp i nöd, oavsett ursprung, bakgrund, religion eller orientering.

Major Bosshardt och Frälsningsarmén

Efter att hon hade deltagit i ett möte i Frälsningsarmén, Alida Bosshardt kände att det var hennes kallelse, att detta var vad Gud ville från henne. Det arbete som armén genom vädjade till henne väldigt mycket. Hennes föräldrar var inte helt överens med sitt val, men den 19 Jun 1932 hon ansluter sig till armén och gick till dagis för Frälsningsarmén i Amstelveen.
Två år senare började hon arbeta som en officer i Amsterdam barnhem ?? The Zonnehoek ?? på Rapenburg. Ändå var hon redan arbetar snarare bland de hemlösa.
Under andra världskriget, tyskarna förbjöd Frälsningsarmén, men Mrs. Bosshardt brydde sig inte till. I hemlighet fortsatte hon att fortsätta sitt arbete, hjälpt bland andra många judiska barn gömda adresser. Under hunger vintern samlas mat till barnen i barnhemmet. Som med många motståndsmän förråddes Major Bosshardt och arresterade. Hon lyckades fly eftersom hennes förhörsledare har glömt dörrarna att stänga.

Efter kriget

Fram till 1945 arbetade Major Bosshardt i barnhem ?? The Zonnehoek ??. Efter att hon har mycket används för prostituerade i red light district, hade deras förtroende och fjärde jul med dem. Även efter sin pensionering fortsatte hon att hålla kontakt via besök, föreläsningar och predikningar.
Eftersom Major Bosshardt sprang så mycket genom gatorna i Red Light District, hon var förvånad över att armén inte var inblandad i en sådan stadsdel där prostituerade var inte bara effektiv, men också hållit många hemlösa. År 1948 fick hon armén fl 100, - en flagga och välsignelse av ledarskap. Detta var början att inrätta ett centrum i det distrikt där Major Bosshardt funnit det om det behövs. Dock hade de själva söka arbetsplats och en plats att leva.
Hon började Goodwill center eller center i Amsterdam med några volontärer. Samtidigt samarbetar med de många frivilliga många anställda. Under perioden 1948 till 1958, besökte hon prostituerade. Goodwill Centre har nu tre centra och har blivit en lättnad och vårdcentralen i vid bemärkelse.
Major Bosshardt aldrig gifte sig, hittade aldrig den rätta enda man, alltid har aldrig förklarats ha haft en sexuell liv. Den senare spelade spratt henne ibland när hon hjälpte prostituerade med sina problem.
För Major Bosshardt var evangelisera alltid viktigt. ?? Som en följd av detta kommer människor accepterar olika standarder i deras liv och göra olika val ??, säger Frälsningssoldat. En ståndpunkt var att evangelisera inte kan spendera utan socialt arbete, ett meddelande och tillhandahålla tjänster. Det bara går hand i hand.
År 1959, visas Major Bosshardt i tv ?? Till skillnad från andra ?? och från den stunden hon är en välkänd och älskad holländska.

Berömda vänner i Major

Major Bosshardt förstod konsten, eller snarare hade medfödda konst, både kändisar, kändisar, hemlösa och behövande att gå. På väg till henne var så typisk, lugn och ro som ger alla en känsla av att alla är viktigt i livet.
Så de hade förutom de många okända människor i nöd även några kända vänner, som omfattar Herman Brood. Hon träffade honom under TV-programmet Villa Felderhof, satt hon med honom i en episod. Har funnits i hennes vänskap med drottningen. År 1965 då prinsessan Beatrix, förklädd med en peruk och glasögon, med henne att besöka mig genom red light district. Tyvärr detta besök läckt ut till media, men hade lagt grunden för vänskap.

Majoren i pension

År 1978 är det nu överstelöjtnant Bosshardt pension men kommer att kvarstå som en frivillig kopplad till Frälsningsarmén. Populärt hon bara håller Major Bosshardt, och hitta denna fina.
Major Bosshardt återhämtat sig från en hjärnblödning, eller tvinga henne att sluta distribuera tidningen ?? The War Cry ??. Fram till 2005, men fortsatte hon att vara sjuka besök, föreläsa och talar på konferenser och gudstjänster. Hon dök regelbundet på tv, så på 11 AUG 2005 visar ett citat från Major ?? Jag tror att det är alltid klokt att föra budskapet om Gud att vara chef för ett fyrverkeri ??. Hon blev sedan alltför sjuk för att fortsätta sitt arbete och var bundna till hemmet.

Major Bosshardt skilja

  • 1966 får hon den högsta utmärkelsen av Frälsningsarmén, utsågs hon en riddare av beställa av Nassau Oranja
  • År 1975 fick hon silvermedalj i staden Amsterdam
  • År 1977 fick hon Prix d'Humanité
  • Under 2004 slutar på 16: e plats i valet av den mest stora holländaren genom tiderna
  • År 2004 fick hon Yad Vashem tilldelning på grund av sitt bistånd till judiska barn under andra världskriget
  • I 3005 får hon Oeuvre Award av föreningens Awards
  • På grund av sin popularitet som heter Air Holland en Boeing 757 till dess

Större Bosshardt Pris

År 2006, Major Bosshardt Pris ange ett pris för någon som har gjort meriterande för välgörenhet eller samhället. Detta är en staty av Major Bosshardt med ena handen i slaget Cry, i den andra uppsamlaren. I Amsterdam tilldelades detta för första gången hälsa psykolog Anton van der Geld. Priset är uppkallat efter henne med en showbiz underhållning journalisten Christian Houkes som Bosshardt sa: ?? Jag har inget speciellt med showbiz ??

Döden av de mest kända räddning soldat

På måndag 25 juni, är 2007 Större Bosshardt vid en ålder av 94 i sitt hem i Amsterdam avliden. Hon kommer att begravas den 30 juni på De Nieuwe Ooster kyrkogården i Amsterdam.

Major Bosshardt Dag

Hädanefter den 8 juni, den "Stora Bosshardt Day" är. Detta födelsedag hålls en minnesstund för henne. Major Bosshardt Priset kommer att fortsätta att tilldelas denna dag.

Major Bosshardt Museum

Den 14 maj 2008 i "Metro" meddelade att den blygsamma huset där Major har alltid bott, förvandlas till ett museum. Den planerade öppningen är den 8 juni 2008 på födelsedagen av de stora. Vid tiden för hennes liv Major Bosshardt samlat många viktiga dokument och arkiveras. Nedan mycket om sitt arbete, men också personliga saker och alla böcker som någonsin skrivits om henne.
Avsikten är att i museet, bredvid hennes personliga saker, föreläsningar kommer också att hållas. Det kan också startas från denna stuga med Bosshardt Wander Route. Jag kommer definitivt göra.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

DVD som släpptes efter döden av Alida Bosshardt är en värdehandling. Den fullständiga begravning insisterar plus ett antal program som huvudämne samarbetat. Begravningen Tjänsten är en rörlig grund av en händelse som lämnar djupa intryck på godhjärtade människor. En av de allra finaste områdena i min mening, när blåsorkester spelar en instrumentalt stycke, som är baserad på den underbara låten "Det prasslar genom molnen en härlig namn." Det namnet är Jesus. Tack så mycket, major!

Tack för din artikel. Jag är mycket intresserad gelezen.Wist du nyligen "Major Bosshardt Day" skapas? Dagen hålls på födelsedagen av den tidigare galjonsfigur av Frälsningsarmén: 8 juni. Den dagen är nu Major Bosshardt Priset. Kanske kan du lägga till den artikeln. Hälsningar.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha