Madrid; Kungliga slottet med 2800 rum, del 3

Detta palats, som egentligen bara lite över 250 år i sin nuvarande form, tillsammans med Versailles är en av de största palats i Europa. Den 2800-rums-komplexet är fortfarande den officiella residens för den kungliga familjen, har kungaparet bott här längre. Väl här officiella ceremonier plats, till exempel undertecknandet av fördrag som Spanien blev EU-medlem.

Allmänt

När år 1734 trä palatset var helt brann ner, byggdes på order av kung Filip V Palacio Real, den nuvarande slottet i den västra delen av Madrid. Slottet byggdes från kalksten och granit från Colmenar de Guadarrama Siena. Den har 2800 rum, varav 16 är öppna för allmänheten.
Officiellt är detta det kungliga residenset, men kung Juan Carlos och drottning Sofia bo på Palacio de la Zarzuela i utkanten av Madrid.

Visning av slottet

Stradivarius Hall
Kung Filip V gav berömda fiolbyggare Antonio Stradivari i uppdrag att göra en cello, en viola och två violiner. Dessa värdefulla instrument är inrymt i det här rummet, en av höjdpunkterna i palatset.
Verklig Armeria
Insamlingen av vapen som kan ses här ses som en av de viktigaste i sitt slag. Samlingen omfattar vapen och rustningar från 13-talet som en gång kungar och medlemmar som tillhörde det kungliga huset tillhörde. Fann också att det finns medeltida tortyrredskap.
Mer än hundra befintliga stycken kommer från samlingen av Kung Karl V Hans naturlig storlek statyer av El Cid och hans häst i full rustning inte se. De brokad banners och koger fångas i slaget vid Lepanto mot turkarna på 7 oktober 1571.
Efter en lång period av restaurering denna sal öppnades i juni 2000 med en samling av medeltida vapen och rustningar av kung Carlos V och Felipe II. Också hänga målningar av Goya, Velázquez och Caravaggio.
Capilla Real
Detta kapell genomfördes av Ventura Rodriguez i neo-klassisk stil. Det finns runt fartyget svarta pelare. ?? S fresk målades av Corrado Giaquinto.
Farmacia Real
Detta apotek med anor från 1594. I detta utrymme är att hitta ett destilleri och en alkemisk laboratorium. På displayen inkluderar pressar för att utvinna blomma och ört juicer. Lerkrukor från Talavera och granatkastare med pestles avsluta det. Här läkemedlen gjordes enbart för kungen och hans familj. De kokböcker beskriver verksamheten i de olika kungliga medlemmar mellan den gamla burkar och flaskor är fortfarande en bit av kinabark från 1807 från Peru.
Silvret saloon
När Napoleon var vid makten, Spanien stått för år under franska administrationen. Under denna period har Joseph Bonaparte haft en hel del silver smälts ned. Men det finns flera silver bitar överlevde. I denna samling hör bland annat silver punch skål med drottning Eugenie från England. Tyvärr drottning Eugenie kunde engelska vana att dricka punsch egentligen inte införa i Spanien. Spanjorerna drack föredrar sina sangria.

Värt att veta

En rundtur i slottet tar cirka två timmar. Det är uppenbarligen inte tillräckligt för att beundra alla rum, men det som kommer att vara öppna för allmänheten är ganska imponerande.
Kungliga biblioteket är i besittning av den 1: a kopian av Don Quijote, mannen som kämpade mot väderkvarnar.
Bland de kungliga samlingarna ingår utsmyckade klockor, på uppdrag av kung Karl IV. En bra tur är framgångsrika när publiken kommer precis vid den tidpunkt då alla klockor slår timmen.
Detta palats finns också rundabords där kung Juan Carlos 1986 undertecknade fördrag som Spanien anslöt sig till Europeiska unionen.
I slottet finns det viktiga statsceremonier äger rum. Protokollen kräver att slottet är den officiella platsen för att ta emot, bland annat statschefer och nya ambassadörer. De områden som omger slottet används bland annat för den årliga San Isidro Festivals.

Se även

Madrid; Kungliga slottet med 2800 rum, del 1
Madrid; Kungliga slottet med 2800 rum, del 2
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha