Madoff pyramidsystemet

Cyrus Magnuson Februari 26, 2016 Miscellanea 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den finansiella världen vänds upp och ned genom praxis Bernie Madoff. Ingen förväntar sig att denna mycket kompetenta och mycket tillförlitlig börsmäklare ledde den största finansiella svindeln i historien. Det beräknas att han har säkrat vissa $ 50000000000 med sin praxis. Även i Nederländerna är offer för bedrägeri, som Fortis förväntar sig en förlust på upp till $ 1 miljard dollar. Pensionsfonden Shell verkar ha investerat $ 32.000.000.

Drift pyramid systemet

En pyramid systemet faktiskt ett mycket enkelt koncept. Det börjar med sökandet efter investerare som vill investera pengar i en fond. Madoff gjorde för att säkerställa detta genom att 6-11% årlig ränta. Eftersom människor som sätter sina pengar i fonden Madoff investerade denna avkastning var också faktiskt ökat förtroende och därför mängden av investerare. Fler och fler människor investerat sina pengar med Madoff. Det var oklart exakt vad Madoff gjorde med dessa pengar, men folket inte särskilt stor roll eftersom de fått sina månatliga anständig avkastning. Initialt Madoff investerade pengar på aktiemarknaden, vilket gör den totala summa pengar värda mer eller mindre var. Men skillnaderna var i proportion till den totala mängden pengar inte så stor, så Madoff hade tillräckligt med pengar för att betala investerarnas intresse.

Varför var det fel?

Det är förståeligt att när människor får sina fasta avkastning varje år, de gör sina pengar bara stå där och så det är inget att oroa sig för. Tyvärr, börsen föll i vart och ett av kreditkrisen, ett resultat folk förlorat förtroendet, vilket innebär att de inte pengar som investeras i aktiefonder, inte ens i Madoff fonden. Dessutom har många investerare gått över att avvara, vilket lämnar mindre pengar var tillgängliga. Även om Madoff gjorde sig en tid stora förluster på aktiemarknaden, som han normalt kompenseras med pengar från nya investerare, vilket han betalade investerare som hade sina pengar har sedan länge etablerad. Detta system fungerar bara bra när nya investerare fortsätter att få det gamla investerare kan ge sitt intresse, och det inte längre hände så att hela systemet som ett korthus kollapsar.

Varför ingen tvivlade tidigare Madoff?

En viktig punkt i bedrägerifall är förtroende för människor i Madoff. Han är ett stort namn på Wall Street, var det en ära att få investera pengar med honom. Alla hade höga tankar om honom och detta bekräftades att han betalat de utlovade avkastningen och folk som klev ut alltid betalas omedelbart.
Ett annat skäl är att Madoff alltid arbetat med stora och pålitliga partners. Fairfield Sentry är ett sådant företag som har byggt ett häck fons på sina investeringar. Banker från olika länder att göra affärer med honom.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha