Lyme-sjukdom

En bit av en fästing är ofta utan konsekvenser, men ibland inte liknar symptom som starkt Lyme. Vilka är symptomen, diagnos och behandling av borrelia. Borrelia: typiskt med förlamande och ibland dödliga. Sjukdomen orsakas av bakterien Borrelia burgdorferi, och överförs huvudsakligen av fästingen. Också kontakt med vissa djur som smittats med denna bakterie kan bakterierna överföras, men kommer i mindre utsträckning.

Sjukdomens ursprung

Från USA sjukdomen upptäcktes på 70-talet och studerade. Detta hände i staden Old Lyme. Sjukdomen fick sitt namn efter staden.

Symptom

När ett fästingbett visas efter några dagar till veckor, en röd ring runt bettet tillbaka: det är oftast en bra diagnos för borrelia. Endast hälften av fallen kan ses, den röda ringen, förblir den andra hälften i uppkomsten av denna typ av inriktning ring. Efter en viss tid, kan det finnas influensaliknande symtom kan uppstå såsom huvudvärk, illamående, muskelvärk, etc. Dessa symtom försvinner ofta igen, som ofta tros vara en vanlig influensa. Om bakterien sprider sig i kroppen, plötsligt, ofta flera problem samtidigt. Dessa kan bland annat är:
 • buksmärta; magbesvär, aptitlöshet, förstoppning eller diarré.
 • halsont, luftvägsinfektioner, andnöd, hosta.
 • stark vikt förändras på kort tid.
 • håravfall och utslag på andra platser än vid fästingbett platser.
 • Plötslig temperatur, feber och / eller frossa.
 • tinnitus, överkänslighet för ljud, klåda eller smärta i örat.
 • smärta i muskler, senor eller leder, svullnad i lederna.
 • hjärtklappning, hoppa hjärta.
 • glömska, förvirring, koncentrationssvårigheter, över trött.
 • irriterad, aggressiva, ängslig, depression, humörsvängningar.
 • muskelryckningar, muskelkramper.
 • yrsel, yrsel, obalans.
 • stamning, tala fula ord kan inte hittas.

Diagnosen Lyme sjukdomen bestäms på grundval av historien för sjukdomen och symptomen. Dessutom är det ofta genomförs ett blodtest: Detta test är dock inte alltid tillförlitliga. Om testet är negativt, betyder det inte att patienten inte har borrelia. Infektionen är ganska svårt att avgöra.

Behandling

Behandlingen bör ske så snart som möjligt. En kurs av antibiotika ges upp till 30 dagar. Men det kan hända att efter trettio dagar, har symptomen inte försvunnit eller returnera: detta kallas kronisk Lyme. Lyme bakterien är svårt att få små: han är mycket stark och tränger djupt in i kroppen. Han kan sätta sig i ett skyddslock som skyddar honom mot immunsystemet hos människan, och till antibiotika. Vidare finns också en variant av den bakterie som saknar cellvägg och är därför inte igen av immunsystemet. Också, antibiotika, som verkar vinkelrätt mot cellväggen och därigenom inte har någon effekt.

Förebyggande är bättre än att bota

Du är biten av en fästing, ta bort den inom 24 timmar! Fästingen behöver lite tid att fästa sig på huden, sedan börjar han att utsöndra saliv och utbyte av alla bakterier. Lämningar efter att ta bort fästingen huden noga.
En röd ring runt bettet eller en röd fläck, ofta redan ger Lyme diagnos. I ungefär hälften av fallen verkar denna fläck eller ring, den andra hälften gör ofta influensaliknande symtom. Spela alltid dagen för bettet: detta är av betydelse för fastställandet av sjukdomen.
(0)
(0)
Tidigare artikel Crafts: fartyg

Kommentarer - 3

Efter åtta månader har jag haft klagomål av trötthet är borrelia identifieras av läkare genom blod. Den läkare har ordinerat mig tre veckor av antibiotika. Lyme eftersom jag bara visste namnet jag gå och se detta. Jag är på många ställen på att om Lyme är bortom det skede av utslag som tre veckor av antibiotika är inte tillräckligt. Jag läste olika saker. Infusionsterapi / 1 till 4 års behandling / ?? På jobbet Jag hörde bara att behandlingen av lyme mer än ett år varar så sjuksköterskor här på jobbet. Vad sägs om det här? Vad gör jag nu? Är tre veckor tillräckligt antibiotika?

Varifrån buksmärtor i Lyme ifrån? Vad är orsaken och du kan läka fullt om du får först efter två år av antibiotika.

Ju längre det är väntade med behandling, desto mindre är sannolikheten för genezeing. Detta kan sedan förvandlas till en livslång sjukdom. Läkare Lyme diagnos kan inte alltid vara bra när vaststellen.Buikpijn Lyme sjukdomen ibland orsakas av en co-infektion, en infektion, så samtidigt har uppstått med borrelia.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också