Lätt fisk recept: Indiskt fisk curry - Thai fisk curry

Kjellvar Ekholm Februari 28, 2016 Näring 22 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Fisken recept indiska och thailändska fisk curry garantera en god fisk middag med hälsosamma ingredienser. Rätter är snabba att skjuta upp, med tillagningstiden du är där i 20 minuter redo. Indisk fisk curry är att äta för att smaka med naan eller ris, men en kombination av dem är naturligtvis också möjligt. Medelst Valet av milda eller kryddig currypasta är skräddarsy skålen till din smak. Den thailändska versionen är jättegott med vitt ris, kombinerat med basilika. Alla under tiden man är övertygad om att det är hälsosamt att äta en eller två gånger i veckan fisk. Fisk är lättsmält och i allmänhet innehåller mindre fett än kött. Fisk innehåller även friska omättade fettsyror och är rik på vitaminer, mineraler och proteiner. Däremot kan fisken också innehålla skadliga ämnen som tungmetaller, svampar eller dioxin. Därför har ett yttrande till två gånger i veckan fisk näring centrum. Fördelarna är mer än uppvägde nackdelarna!

Recepten

Indiska och thailändska fisk curry är lätta att tillreda fiskrätter som är hälsosamma och läckra. Med tillägget av currypasta är där för att smaka för att skapa en mild eller kryddig maträtt, koriander och basilika gör smaken komplett. Lycka till med utarbetandet av rätter!

Indisk fisk curry med ris och / eller naan

Ingredienser för 4 personer
  • 400g basmatiris
  • 400g Pangasius filé
  • ?? S två paprikor skuren i strimlor
  • 2 lökar hackad
  • Möjligen att smaka 2 klyftor färsk vitlök
  • 2 msk curry pasta, antingen milda eller kryddig
  • 2 burkar skalade tomater
  • 2 matskedar solrosolja
  • Bunch hackad koriander

Framställning
Sätt en kastrull med vatten, som behövs, såsom indikeras av förpackningen av riset. Värm ugnen till 225 grader Celsius för bränning på indisk naan bröd. Samtidigt tvätta paprikorna ?? s och skär dem i bitar, skär löken i tärningar eller strimla dem och skära Pangasius filé i bitar.
Förberedelse Indisk fisk curry
Placera riset i det kokande vattnet och koka den så länge som det är nödvändigt enligt förpackningens anvisningar. Sätt 2 msk olja till stekning i en wok eller stekpanna och värme. Stek lök och paprika ?? s för 1 minut och lägg om du också hålla de krossade vitlöksklyftor här. Nu scoop currypasta i blandningen och koka den i 1 minut.
Tillsätt skalade tomater och tryck tomaterna och skiva ta med till en sjuda. Tillsätt visblokjes till såsen och låt sjuda tills kokta med lock på pannan i 5 minuter. Strö koriander över så småningom fisk curry och rör eventuellt genom.

Thai fisk curry med ris

Ingredienser för 4 personer:
400 gr vitt ris
400 gr Pollock filé
250g morötter
1 pack extra fina trädgård ärter
1 burk kokosmjölk till 400 ml
Två paket av grönt currypasta och 70 gram.
2 msk olja
Förberedelser:
Sätt en kastrull med vatten och koka upp och skär morötter och fisken i bitar / styck
Förberedelser:
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Värme i en wok eller stekpanna oljan och tillsätt currypastan. Grädda i 3 minuter på låg värme. Sedan lägga till kokosmjölk, koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt tärnade morötter och ärtor till såsen och föra tillbaka det koka upp. Slutligen, de visstukjes lägga till och koka i 5 minuter försiktigt tills gjort.
Servera med ris och strö över hackad basilika slits.
Bon appetit!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha