Låt ditt barn sova på ett säkert sätt

Ditt barn är din heliga! Du vill ha det bästa för ditt barn, och så du se till att ditt barn får en god natts sömn. Ta sedan hänsyn till några tips och råd som hjälper dig att ditt barn inte bara bra, utan också säkra sömn. Det finns åtgärder av föräldrar som barn i fara, ibland till och med få dödsfall. Hur väl dessa åtgärder är också avsedda. Låt ditt barn sova säkert! Barnen kan i den miljö där de förväntas ta sin sömn, ibland befinner sig i farliga situationer. Barn kan kväva eller allvarligt skadad av fallande ur sängen. De omständigheter som leder till detta kommer att skapas i vissa fall av föräldrarna själva. Det finns ingen foul play, men ofta okunskap. Det är välmenande, men orsaka problem. I denna artikel beskrivs dessa situationer. Dessa är tips och råd; Vissa ger precis vad du verkligen kan göra bättre, och andra precis vad du bättre kan undvika.
 • Låt ditt barn sova på ryggen
 • Använd inte quilt
 • Låt ditt barn sova i en babykorg eller spjälsäng
 • Använd en baby sovsäck
 • Se till att barnet inte är för varmt
 • Undvik kontakt med rök
 • Tillhandahålla en säker miljö och säker säng
 • Sörj för god ventilation
 • Gör ditt barn aldrig fast
 • Ge inte mediciner som ditt barn är sömnig
 • Säkerställa fred och korrekthet i sömnen beteende
 • Ge amning och använda en napp

Låt ditt barn sova på ryggen

När ditt barn sover på baksidan, kan det andas fritt och väl. När ditt barn sover på magen är en risk för att han eller hon kommer att vila mot madrassen med näsa och mun. Detta kan leda till kvävning. Speciellt med barn som är så små att de inte kan rulla över oberoende, är det råd att sova på ryggen. Det finns, bland madrasser som är tillverkade av ett material med en lätt struktur. Du kan bara andas genom den. Sådana enligt madrassen minskar risken, men är bättre att förebygga, så sover på ryggen!
Ligg på magen är inte farligt per definition! Du kan ha ditt barn lämna magen när han eller hon är vaken. Barnet kan utveckla nackmuskler, lära sig att röra huvudet och senare att rulla. Stanna där alltid presentera!
Om ditt barn är på ryggen, ser du oftast huvudet vänt åt sidan. Det är tänkt att huvud och hals växa skev av denna attityd. Detta är delvis sant. Det kommer inte att köra ?? hastighet, men det är en anledning till att hjälpa ditt barn att ändra riktningen på huvudet regelbundet. Du kan också öka detta med en säker leksak eller en bild på insidan av spjälsängen.

Använd inte quilt


En quilt verkar trygg och varm. Ändå är det råd definitivt att använda de två första åren inte Hjälparen. För det första, eftersom det kan vara för varmt, och andra eftersom barnet en gång helt under täcket, kommer i andnöd. Vad kan du bättre använda en sovsäck! Observera, det finns också farliga sovsäckar. Om väskan är för stor, kan barnet helt glida och även vara i riskzonen. Ta en sovsäck med ett bälte runt midjan, så sovsäcken snyggt sitta kvar för kroppen.
Inga fler sovsäck? Då är du bättre använda en filt eller ark. Eller sätta en filt i ett påslakan, men bara om filten är storleken på hylsan. Undvik att gå vika filten så att det passar för omslaget; detta kan vara, eller att vara kompakt så att barnet för varmt, om det hamnar längst ner, kan inte längre andas. Också se till att ditt barn kan komma in i locket.
Andra tips är att stoppa i filt eller ark både på foten och på sidorna. Lösa filtar ökar risken för att barnet kommer att ligga längst ner, till exempel genom gungade. Bädda sängen på ett sådant sätt att ditt barn ligger med fötterna mot foten. Så låg som möjligt i sängen. Filten eller arket är som mest tillräckligt lång för att ligga under kroppen, och inte med huvudet. Så ditt barn kan inte riktigt komma under täcket. Och det är så säker!
 • Visste du att en handfull barn varje år dör av kvävning i sängen? De inte andas, eftersom de kan ha hamnat under täcket, eller för att de sover på mage och ansikte kvar i madrassen eller kudden.
 • Visste du att presentera sig varje år mer än tusen barn upp till 4 år på sjukhuset eftersom de har fallit ur sängen?

Låt ditt barn sova i en babykorg eller spjälsäng

Låt ditt barn sova i sin egen spjälsäng eller barnsäng. Särskilt under de första månaderna, de första sex månaderna, innebär att du är på barnsäng eller placera spjälsängen bredvid din säng. Hur frestande, inte sova med ditt barn i din egen säng. Du tar alltså några stora risker ?? s, kan ditt barn få varm med filtar, en av din kroppsvärme. Du kan omedvetet dra täcket över dig bra, och därmed om ditt barn. Du har en chans för kvävning. Ditt barn kan falla mellan madrasser eller falla ur sängen. Du kan även ligga ner genom att kasta av misstag på ditt barn. Kort sagt, bättre att sätta ditt barn i sin egen säng!

Använd en baby sovsäck

Det säkraste sättet att göra ditt barn sova i en sovsäck. Detta är alltid runt kroppen, så att ditt barn är alltid trevlig och varm. Se till att du har rätt storlek. Detta kan vara den bästa åtgärden att armen och halsöppningarna. Detta bör inte vara för stor, för då ditt barn kommer att gå på sovsäcken. Öppningarna bör naturligtvis inte vara för liten, eftersom det inte är bekväm. Ditt barn måste vara fria att sträcka på benen. Om ni bara, med benen undangömt i sovsäcken att ligga ner, är sovsäcken för liten! För de små finns också sovsäckar som du sätter genom olika flikar sitta vid ett romper. Kardborre dra sovsäck ?? ?? som en skräddarsydd kostym. Mindre sovsäckar är också där med ett tyg bälte runt midjan, för att göra för att säkerställa att sovsäcken snyggt förbli sittande i kroppen. Det finns också sovsäckar där du kan zip ner armarna så att du omfattas mindre på sommaren.

Se till att barnet inte är för varmt

Ditt barn kommer att vara så täckt medan du sover, att han eller hon inte är för varmt och inte för kallt. En nyfödd baby rekommenderas att bära en hatt eftersom huvudet och därmed hela kroppen kyls snabbt. Efter den första veckan, bör ditt barn inte sova med en hatt på. Detta är för varmt. Medeltemperaturen för sovrummet bör vara mellan 16 och 18 grader Celsius. Oavsett om ditt barn är för varmt eller för kallt, kan du känna det i nacken. Detta känns mycket varmt, det är för varmt. Och naturligtvis med kylan, kan du använda samma måttstock.

Undvik kontakt med rök

Detta råd gäller inte bara för miljön utan faktiskt sover alltid och överallt, är rök dåligt för barn. Röka cigarrer, cigaretter eller rör, det spelar ingen roll. Ditt barn kan alltid fortsätta att uppleva. Var medveten om att rök under lång tid dröjer i miljön. Så snarare undvika att ditt barn kommer in på dessa områden. Är denna situation inte förekommer, ventilera rummet först. Och gör det regelbundet.

Sörj för god ventilation

Frisk luft är bra. Så ventilera barnkammaren regelbundet. Det bästa sättet är att sätta upp minst två fönster i huset. Detta skapar spänning: en luftström som ser till att alla gamla ?? luften ?? ersätts med frisk luft.

Tillhandahålla en säker miljö och säker säng

För att inte riskera att ditt barn blir andfådd, till dig i valet av spjälsäng vidta följande punkter. Välj alltid en spjälsäng med barer. Dessa gör bra luften. Staplarna bör inte vara alltför långt ifrån varandra, till exempel, kan ditt barn fastna mellan huvudet. Madrassen ska vara fast, utan hål eller gupp. Madrassen bör också passa in i bädden, och inte för litet, så att det finns en öppning.
Undvik sängen full av uppstoppade djur och leksaker. Använd inte kuddar och beskyddare. Du kan skadas på alla dessa saker kommer igenom eller upprörd när den landar i ansiktet.
Notera också där du lägger ner sängen. Kan ditt barn än med saker som gardin sladd, en sladd eller något av detta slag? Flytta sedan sängen något. Många föräldrar hänga en mobil ovanför sängen. Häng det tillräckligt hög så att ditt barn inte kan ta det för sig själv. Risken är då att ditt barn blir intrasslad i trådarna, orsaka kvävning.
Visste du att plötslig spädbarnsdöd är fortfarande ett mysterium, där forskarna inte kan förklara hur den uppstår? Dör varje år i genomsnitt 14, till synes friska barn genom plötslig spädbarnsdöd. Även om vi ännu inte vet hur SIDS kan förekomma, folk vet hur man kan minska risken för plötslig spädbarnsdöd:
 • Låt ditt barn sova på ryggen
 • Låt ditt barn under en filt eller en sovsäck att sova
 • Undvik kontakt med rök
 • Se till att barnet inte är för varmt

Gör ditt barn aldrig fast

Det finns föräldrar bandnings deras barn med ett bälte eller rem för att hålla barnet på plats. Eller, för att undvika att det kommer att vända. Förmodligen välmenande, men farlig. Barnet kan så småningom fastna i bältet eller bandet på madrassen är tryckta samtidigt som fortfarande på magen har kunnat köras.
Ditt barn kommer någon gång vara tillräckligt stor att han eller hon går ut på ett äventyr som de kommer att klättra ut ur spjälsängen. När detta steg är uppnått, inte peka din uppmärksamhet till inspelningen av ditt barn, utan att skapa en trygg säng: Dra på en sidostänger i krubba så att barnet inte behöver klättra för att komma ur sängen, men bara genom att själv kan komma ur sängen. Eller väljer att byta till en normal ?? ?? barnsäng.

Ge inte mediciner som ditt barn är sömnig

Läkemedel som gör dig sömnig att göra ditt barns ansikte kan vara farligt för att sova. Barnet kan därmed djupt somna, med potentiellt farliga konsekvenser. Förebyggande är bättre än att bota i detta fall. Kontrollera alltid med medicinering läkare, särskilt i tveksamma fall eller frågor!

Säkerställa fred och korrekthet i sömnen beteende

En god natts sömn är mycket viktigt för ett barn. Den laddar batteriet i en ny dag full av upptäckter och äventyr. Barn fäster stor vikt vid att rytm och struktur. Mer än vuxna. Därför, en permanent kost, sömn mönster mycket viktigt. Ett mönster före sänggåendet är viktigt: tvätt, borsta tänderna, läsning och sedan sova. Försök att behålla så mycket som möjligt. Resten är också viktigt, även om ditt barn är vaken. Undvik stressande situationer, för det skulle ta ditt barn tillsammans i natt. Han eller hon kommer att sova sämre och dålig sömn ger en halv laddat batteri ?? ??.

Ge amning och använda en napp

Amning förefaller minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Vänligen vidarebefordra amning och hålla den så länge som möjligt. Även användningen av en napp under sömnen har samma effekt: en minskning av risken för plötslig spädbarnsdöd. Vänta med att ge nappen tills barnet inte längre ammas.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha