Läs Dot: Sluta göra upp ursäkter - Kolumn Marielle de Vries

Min vikt stagnerade denna vecka. Det fanns inte ett uns dun. Fluktuerat ibland ett uns för att bo sedan igen på 108,5 kilo stickande, medan "officiell väger ögonblick. Ingenting off ... men lyckligtvis inget där.

Jag vet exakt var "fel" är borta. Jag tillbringade förra veckan hade för lite uppmärksamhet till min diet. Inte för att jag har ätit ohälsosamt. Förutom att stora frites krig i går kväll och två ost suffléer. Eftersom jag hade eller en del endive sallad beställde igen.

Långfingret

Mycket mindre uppmärksamhet, men jag var tvungen att flytta. Och det var bara en sak. Min långfingret. Inte för att jag kastade rumpan mot krubba eller att jag kunde bara måla allt. Jag hade utfört för att skada min middle finger avsevärt. Och det var allt fel på min nya ätavana. För några veckor sedan jag hade gjort mig presentera en helt ny par knivar. Eftersom det är så fint skära grönsaker. Det var uppenbarligen ber om olyckor.

Jag hade planerat att göra en läcker färsk måltid. Hackad vårlök fint med glädje och tänkte, "Akta dig, Marielle, är det kniven ...". Det var redan för sent. En bit av spik och kött hängde även en liten bit hud på mitt finger. Mindre än en halvtimme senare satt jag i väntrummet av Huisartsenpost med ett finger som inte skulle stoppa blödningar.

Exponerade nerver

De följande dagarna jag knappt vågade röra ett blad. Jag bodde på färdigförpackade sallader och fullkorn kex. Mina fingrar lindade hårt i ett bandage med en skena runt den. Den bitande kylan svepte de exponerade nerver av mitt finger. Så jag tog föredrar bussen till kontoret i stället för promenad.

Lär Puntje

Och jag beklagar det nu. Samtidigt har mitt finger normaliserats. Såret läker ganska och spiken växer småningom igen. Jag har ingen mer smärta och därför ingen ursäkt att inte gå nästa vecka hov till kontoret. Det är tydligt att detta är fortfarande en inlärnings tips: Sluta göra upp ursäkter.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha