Lär dig hur du skyddar den känsliga huden på ditt barn

Lär dig hur du skyddar den känsliga huden på ditt barn

Från födseln, är ditt barns hud är mycket ömtålig, omogen. Vi måste därför vara noga med att skydda de många aggressioner. Vår praktiska råd.

 Innehållet i den här artikeln
  •  För baby toalettartiklar, allergivänliga produkter med ett neutralt pH
  •  Fukta dagligen huden på en baby
  •  Beroende på säsong, särskild vård för hennes hud
  •  Kläder som lämpar sig för den känsliga huden av spädbarn

I ett spädbarn, är det dags för toaletten mycket viktigt: det måste förena hygien, effektivitet, säkerhet, glädje och säkerhet.

För baby toalettartiklar, allergivänliga produkter med ett neutralt pH

Huden på barnet är känslig, lättirriterad och mycket genomsläppliga. Så var försiktig vad vi ska välja applique.Vous specialbabyprodukter.

Kontrollera om de är hypoallergena, alkoholfria och pH-neutral så att de inte angriper huden. Generellt de är tillverkade av naturliga material: mandelolja, vegetabilisk glycerin.

En formel för kropp och hår

Om tvål är för syra på huden, använda en formel som kombinerar dermatologiska rena kroppen och håret, med en pump. Det kommer att bli enklare att hantera än bröd utan tvål, när du kommer att tillämpa den på skötbordet innan du sköljer i badet. Hur som helst, inte använder en produkt för vuxna.

I undantagsfall, när du inte är hemma, kan du få en rengöringsmjölk "utan sköljning", den som vi använde för utbytet. Undvika det om ditt barn har torr eller grov hud.

Inte alltför långa bad

När du ger honom ett bad, inte lämna ditt barn för länge cellprov. Vatten är faktiskt ofta för kalksten och dåligt för en sådan tunn hud, som därför lätt kan torka ut. Den hydro-lypidique film ska skydda har ännu inte bildats.

Badet bör därför inte överskrida några minuter. Om du ser att han tar glädje och hennes hud tål det, kan du utöka lite. Framför allt, aldrig lämna ditt barn ensamt i badet. Aldrig sluta, även en kort tid.

Fukta dagligen huden på en baby

För denna mjuka och skör hud kan utvecklas på rätt sätt, tveka inte att återfukta ditt barn en gång om dagen. Ta en grädde eller mjölk rekommenderas av din läkare.

Generellt erbjuder produkter som "kall grädde", i synnerhet på grundval av vaselin, vegetabiliska oljor. De hydratiseras speciellt mycket torra delar av huden och rynkor.

För ansiktet, använd en dagkräm. Det är oftast mer fett än mjölk. Applicera två eller tre små hasselnötter made penetrera produkten.

Håll utkik efter rodnad

Om ditt barn har utslag, knappar, visa dem för din läkare. Han kommer att kunna tala om för dig vilken produkt för att ta till dessa frågor.

Det är samma vid blöjutslag. Ändra blöjan ofta och låt andas barnets stjärt så snart som möjligt. Läkaren troligen kommer att råda en pasta med vatten för att skydda sina skinkor.

Beroende på säsong, särskild vård för hennes hud

Under vintern och sommaren, måste du vara vaksamma och ta mer hand om huden på ditt barn. Skyddskläder och UV solkräm är naturligtvis viktigt.

Mot kyla

Den kalla torkar, irriterad hud. Du bör vara särskilt uppmärksam på hans ansikte. Detta är den osäkrade del som är mest utsatt. Fråga din läkare, kommer han att hjälpa dig att välja en fuktighetskräm som du kan spendera det morgon och kväll.

Läs också: Hur du skyddar mot kylan huden på ditt barn

Mot värme

När solen, små, inom ett år, bör inte utsättas eftersom deras hud är fortfarande omogen och låter UVA och UVB.

På sommaren kan de svettas mycket och se deras hud uttorkning; Förebyggande:

  • ge honom bad dagligen för att förhindra svett irriterar,
  • fukta den med en kräm minst en gång om dagen,
  • ge den flera gånger om dagen en flaska vatten.

Kläder som lämpar sig för den känsliga huden av spädbarn

Föredrar naturliga material för ditt barn, såsom lin, hampa, ull. Du kan välja några t-shirts eller sliprar från ekologiskt jordbruk som innehåller mindre förorenande tillägg.

Du kommer att upptäcka dessa plagg genom typ etiketter: Ecocert, RvA och KVA, Eko, Demeter. Det inses att dessa textil undvika uppkomsten av eventuella allergiska reaktioner och låter huden andas bättre.

Tvätt sida:

  • mäter inte ut alltför väl och kontrollera att det inte finns några spår på kläder av ditt barn,
  • föredrar mjuka och allergivänliga versioner. Några utformad med Marseille tvål särskilt anges för tvätt babykläder.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha