Louis Couperus: komponera författare med en gyllene penna

Louis Couperus - ett av de största nederländska författare ?? beskriver böcker som Eline Vere, böckerna i små själar och från gamla människor och saker som går utöver den penningstarka miljö av 1900. Han gör det i en vacker, men också mycket kritiskt sätt. Om fördomar, småaktighet, de små regler ?? Allt detta sätta i skrift i en vacker ordval och en uppmätt lokal färg.
Couperus var en Hagenaar, ingen Hagenees. Han kallade sig själv och så ur det perspektivet han skrev också. Haag födda tillhörde Haag eliten, från Haag till den vanliga ?? ?? Haag folk. Det är där ?? m ligger nyans.
Den som finner det gott att svimma bort i den chica värld Beau Monde 1900, om de vill ta den kunskapen borgerliga hemtrevnad i dessa miljöer, är välkomna att komma till böcker Couperus. Men för de som älskar vackra språket, är det också ett nöje att läsa hans arbete. Ibland är det roligt att se att olämpliga ord i vår tid, hade den tid som en mycket vanlig mening. Så i Eline Vere har en moster en toque på huvudet. En kondom var vänlig pothoedje. Och syster säger Eline kunde inte komma eftersom hon menstruation. Men bortsett från det fina lite hit ?? ??: när du läser du får en känsla av att den text som serenaded, så omsorgsfullt valda ord och består ?? ??. Arbetet är så bred att även fans av dikter eller berättelser kan vara väldigt roligt att uppleva.

Intelligenta repeater

Louis kom från en stor familj. Han var yngst av elva barn. Hans födelseplats ligger vid Maurits, en vacker vit herrgård som är för närvarande nummer 43 på fasaden montern, men var på nummer 11. Hans far var mr. John R. Couperus, en pensionerad rättvisa av de två höga domstolar i det tidigare Nederländska Ostindien. Hans mor, Catherine G. Reynst en ädel dam. Under sin ungdom, han har Louis tillbringat sex år i den holländska Ostindien. En period som inspirerade honom senare till boken The Silent Force.
Som barn var han en tyst pojke. Inget barn av vilda spel, men allt mer ett barn observerades.
Även om han var en mycket intelligent barn, gick han till skolan är inte lätt. Han dubblade några gånger och efter tre år på gymnasiet var han tvungen att lämna skolan. Men senare fick han Mo dådet holländska. En lämplig utbildning för en begåvad författare.
Det sägs att i hans underbara romaner och berättelser den politiska, sociala och kulturella livet beskrivs runt fin de siècle av 19th century. Det är också sant, men med utgångspunkt från borgarklassen. Hans många berättelser, sagor, berättelser och romaner inte om fattiglappar som afbeulden i fabriker, dåliga bostadsförhållanden och fattigdom. Att inte tala om nya rörelser som ville sätta stopp för sådant missbruk.
I detta avseende var och han förblev ett barn av sin omgivning. En man med panache och elegans så typisk för en gentleman i hans ?? ??. Han betraktas som en dandy á la Oscar Wilde. En jämförelse som går längre än man kan misstänka, eftersom tvivel om sexuella läggning Couperus, även om han vid 28 års ålder sin kusin Elisabeth WJ Baud gift.

Travel Virus

Hans litterära karriär började med att skriva essäer, noveller, dikter och en serie: Eline Vere tidningen i fäderneslandet. Romanen betraktas hans första riktiga ?? ?? roman publicerades i 1889. En vacker bok, som presenteras i utmärkt språk och med stor uppmärksamhet på lokala färg. Typiskt en bok som översätter atmosfären i de sista decennierna av 19th century: perioden romantiken. I denna kulturella fas fira drama och öde högsta.
Eline är en ung kvinna som, efter döden av hennes föräldrar i familjen av hennes äldre syster. Hennes syster och bror i lag avvecklas medborgare som är säkert undangömt i kretsen av sin omgivning. Men Eline är rastlös. Hon har större förväntningar på livet och drömmar om en värld som inte är lika förtryckande och bindande. Men det finns ingen fly för henne. I slutändan resulterar detta i ett självmord.
Efter bröllopet paret Louis och Elisabeth blev smittad av reslust. De ledde en nomadisk tillvaro, intermittent Haag i sitt hem. Initialt drabbade större delen av Europa. Men efter länder som Algeriet, Indonesien och Japan i finalen. Dessa resor gav honom material för ännu mer speciell historiska romaner och reseskildringar.

Ädelstenar för att se

Couperus var förmodligen inte en lätt människa, inte för sig själva eller för andra. Han var särskilt kritisk mot kvaliteten på hans arbete och förväntar sig att samma insats. Han ville vara med i hela processen av det första tecknet till den färdiga boken. Resultatet är slående. Mycket speciell är täcket.
De flesta böcker på den tiden bestod av en vanlig kuvert som innehåller titel och namnet på författaren. Couperus dock bedriver kända artister för omslag för att göra något underbart. Hans böcker är också pärlor att se. Med vackra dekorationer i jugendstil, Art Deco och Art Nouveau. Konst stilar av hans tid. Genom bland annat Berlage, Roland Holst, Toorop, Neuhuys.
Det noggrannhet är förståeligt. Om du redan ganska tidigt så prisade en bok ?? såsom efter Couperus "Eline Vere ?? ?? då finns det också en extra press på dig. Allt arbete som följer måste vara minst lika bra, om inte bättre. Det borde ge en smärtsam tryck på en författare.

Order, lejon och ofta bröt

Kanske var han som en person eller ens ner till arroganta. Men han har haft många motgångar i sitt privatliv. Hur som helst hade han en pessimistisk syn på livet. Han var förmodligen homosexuell. Och på den tiden! Det måste ha varit svårt för honom. I hans romaner också komma som tema ?? s öde, tragiskt föraning och förfall ofta möter. Han varnade också anspelningar på sexualitet är inte heller de andra män. Ämnen att tiden inte fastställda förhandlingsbara, än mindre en voque ?? var. Couperus övrigt också hade ett förhållande, som det föreslås att detta gick utöver det vanliga kamratskap.
Dessutom Couperus ofta inför en brist på pengar. En resa ljus är verkligen en dyr liv. Välkänt är den livliga korrespondens med sin förläggare Callenbach Nijkerk. Stor del av - ja, ni vet - pengar.
En fast jobb Couperus aldrig strävat efter. Men han har varit ungefär ett år redaktör för den definierande litterär tidskrift De Gids, men efter en konflikt, har han dragit sig undan från dem.
Men framgångarna var också där. Så han har utsetts vid en ålder av 34 i 1897 som Officer i Order of Orange-Nassau. Vid slutet av sitt liv var han till och med riddare i Order of the Dutch Lion. Och det gjorde han 1918 för att bevittna Eline Vere i Haag Verkade teaterscen fördes till Else Mauhs i täten. Elisabeth, hans hustru, har tidigare vårdas för operationen.
Efter att ha skrivit ett omfattande och underbart arbete, göra särskilda resor, han bar ut hans sista månader i Gelderland De Steeg. Där dog han den 16 juli med lunginflammation och matförgiftning. Han var 61 år gammal.
Hans verk lever vidare. Fram till dagen av hans böcker är fortfarande läsa med nöje dag och samlades. Couperus ?? arbete fortfarande trycktes, om än i ny stavning. Hans romaner är långfilmer och tv-produktioner som skapats: Eline Vere, bokar av små själar och Stilla Force. Tyvärr, den fenomenala tv-serien av böcker i små Sick, med Ellen Vogel i spetsen, förlorade.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha