Long Fasad bondgård och gård ingen tidigare härlighet

De typer av gamla byggnader som sticker ut ofta från region till region. Två vanliga modeller av gamla gårdar i södra Nederländerna, långhus gården och gård. Genom en annan operation än tidigare, men de gamla gårdarna försvinner mer och mer om de återställs och bevaras för historiska värden.

Stolta ägare

En gård är en ekonomibyggnad som används som boskap, jordbruksmaskiner och lagringsenheter. Också tillhör en gård, beroende på modell, en innergård, trädgård, skjul, lador och silos. Gamla gårdar bevittnar ett stycke historia och ofta stolta ägare.

Hall Farm House

Formen på en bondgård genom århundradena alltid anpassade till odlingsförhållandena, tillgången på råvaror och verksamheter. Många gamla typer härrör från den så kallade sal hus modell som vanligtvis hade en rektangulär form. Hallen huset var den vanligaste typen förrän efter medeltiden. Sedan ut ur hallen huset uppstod flera varianter. Från sextonhundratalet huset var stall, ladugård och loge under ett tak. Så småningom framträdde från denna typ av den långa bondgård.

Lång Fasad Farm

Den typ av långa bondgård har utvecklats speciellt i den artonde och nittonde århundradena. En långhus gård är en modell som är vanligt i östra provinsen Noord-Brabant och i norra delen av provinsen Limburg. Denna modell gård kännetecknas av långa fasaden parallellt med gatan som ligger på gården. Vardagsrummet och den del där vi arbetar vanligtvis åtskilda av en brandvägg.

Allt under ett tak

En lång bondgård hade alla funktioner under ett tak. Ändå fanns det tidigare ibland små uthus, inklusive ett bröd hus som stått för säkerhetsskäl separat. Toaletten var separat och ibland fanns det separata svinstior och hönshus intill gården. Langeveltypes byggdes fram till mitten av nittonhundratalet. Vid slutet av århundradet, men återkom långhus gårdar i retrostil.

Vierkantshoeve

Också härledd från hallen en bondgård med kvadratisk grundform som därför gård kallas. En gård är dock, även kallad square gård eller nyligen renoverade och lögner. Denna form förekommer främst i provinsen Limburg och i synnerhet i södra Limburg. Gården föddes ur behovet av arbetslokaler och lagerutrymmen. På grundval av ett långsträckt modell var först en L-form, U-form och sedan, slutligen, den kvadratiska formen. På gården på gården var tidigare oftast en gödselhög. Gården har ofta en stor infart på främre eller bakre vilket ibland gör kopplingen till den romerska villan trots att båda byggnaderna har historiskt sett ingenting att göra med varandra.

Specialiserade företag

Numera många olika typer av gårdar för. I forna tider var en gård ett företag som huvudsakligen för självhushåll. Att själv gick så långt som gjordes i lugna tider kläder för eget bruk som själv var spunnet garn. Också alla typer av redskap tillverkades sig. Idag är en gård ett specialiserat företag med vanligtvis endast en bransch som grisar, kor, får eller höns. Ibland ingen tvekan om det finns också mer av behandlingen av jordbruksmark. Formen på gården har anpassats till den.

Glory of gamla gårdar

Men de gamla gårdarna såsom långa bondgård och gård är ofta renoverats för att bevara dem och sedan använda för andra ändamål. Ofta är dessa är enheter där de tidigare arbetsytor och förvaringsutrymmen omvandlas till bostadsområden såsom extra stora vardagsrum eller sovrum. Dessutom, i synnerhet gården, ofta omvandlas till rekreation projekt med fritidshus. Särskilt hovarna är i särskilda platser med underbar utsikt eller i bergiga områden i södra Limburg är därför mycket populär bland turister. Härligheten av detta slag av jordbruksmodeller är därför definitivt inte passé.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha