Låna pengar till barnen

Anne Edström Februari 27, 2016 Miscellanea 68 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Föräldrar vill att deras barn tycker om att hjälpa ekonomiskt när man köper ett hus. De kan göra detta genom att betala en summa pengar utan att låna på marknadsmässiga villkor erbjuda ömsesidiga fördelar mer än donera pengar.

Hur föräldrar lånar billiga pengar till sina barn

Tänk om rika förälder du har ett par ton besparingar utan direkt destination och du vill ha det ?? 100000 - i form av en inteckning för att ge ditt barn att köpa ett hem.
För ett jämförbart lån på banken barnet var under en period på 10 år, till exempel, att 5% betala ränta. Skattemyndigheten anser att det är motiverat så ?? s fall att du söker i en så kallad son eller dotter ?? marknaden ?? ränta på 6,25% debiteras, vilket är betydligt mer än vad du kan få någon annanstans för ditt sparande. En marknadsränta är ekvivalent med en konventionell bolåneräntan plus eller minus en fjärdedel.
Och skatten inte riktigt roll om du står dina besparingar på banken eller låna ut dem till dina barn. I båda fallen, du är 1,2% inkomst av kapital på avgiftsbelagda.

Hur gör barn dra nytta av ett lån från föräldrarna

Från och med augusti 2011 har reglerna för tillhandahållande av bolån från bankerna skärpt igen, är det särskilt för förstagångsköpare och mer intressant att titta på eller låna pengar från föräldrar är inte ett attraktivt alternativ.
Barn gynnas upp till ett lån från sina föräldrar om att pengarna används för inköp, renovering och / eller förbättra en bostad. I ett sådant fall är lånet skattehänseende, i ruta 1 och betalar den till skattemyndigheten.
Anta till exempel att ditt barns årliga brutto ränta från ?? 5000 - kan dra av på 42%. Detta resulterar i en skatteåterbäring från ?? 2100, -. Räntenettot uppgår därför ?? 2900 =.

Vilken hastighet bör du fråga?

Föräldrar vill det bästa för sina barn, är förmodligen benägna att erbjuda lån till en ränta så attraktiv som möjligt. Ändå är det skattemässigt anses smartare att be för den högsta procentsatsen. Du konfronteras med saknar inte när det inte behöver vara skadligt för ditt barn. Inte bara gjorde det som förälder en högre avkastning på sina besparingar, men tilläggsräntan ger son eller dotter ytterligare skattelättnader.
För att kompensera för den högre bruttomånads kan ge sitt barn en födelsedag eller något annat festligt tillfälle en nätt summa. Under år 2011 kan därmed upp ?? 5030 = utnyttja undantaget gåva.

Observera räntebetalning är obligatorisk räntekostnader skattelättnader

Till skatteavdrag av intresse inte äventyra en eventuell donation kan aldrig ha karaktären av avstått intresse. Det är viktigt att alla verschuldige ränte belopp som faktiskt betalas ut till föräldrarna att gå till skattmasen att undvika uppkomsten av remission. Endast på detta sätt är berättigad till skatteavdrag för ränta. Varje donation måste formellt helt oberoende av räntebetalningen.

Du måste aktivera en notarie?

Om du vill ge dina barn ett lån mot säkerhet genom inteckning, för det är ingen notarie registrering krävs. En privat lån utan ingripande av en notarie naturligtvis innebära lägre kostnad. Dina barn kan därför spara notarieavgifter för registrering av inteckning.
Dessutom, du som långivare vara mer försäkran om att du kommer att få dina pengar tillbaka om du verkligen notarie ordnar för en post i fastighetsregistret. Med lånebelopp av en viss storlek, är det rekommenderat att fortfarande möjliggöra en notarius publicus, särskilt eftersom de advokatarvoden för ditt barn är avdragsgilla.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha