Lök, gamla och nya recept

Tue Sandin Februari 28, 2016 Hälsa 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vad är skillnaden mellan mat och medicin, som en vetenskaplig forskning visar att vanlig lök, med dess fantasinamn Allium Cepa, innehåller ämnen sådana som cepaënen och zwiebelanen, som besitter anti-inflammatoriska och anti-astmatisk effekt. Så har en vanlig grönsak med en medicinsk effekt.

Namn på Allium

Den know-vetenskapliga namnet för den gemensamma löken är Allium Cepa L, enligt den binära nomenklaturen infördes av Carl von Linné. Ge slakt Allium omfattar mer än 600 arter och tillhör framstående familj lilja-liknande. I High tyska, var lök kallades Cibolla vars tillverkning i vissa områden i Tyskland fortfarande vanliga "Bolle" har sitt ursprung. I folkmun av det antika Rom de hade ett annat namn för lök, nämligen Unio, som "kele och-lök" betydde att skilja dem från vitlök som är uppdelad i flera klyftor. Den engelska "lök" och den franska "oignon" kan spåras tillbaka till dessa människor namn. Vitlök kallades av romarna för övrigt allí um; Denna term användes förrän långt senare då ge slakt namn Allium look för alla grödor.

Allium externt

I folk var läkemedel och löken i form av färskpressad juice eller avkok eller te på långt olika sjukdomar och klagomål från både intern och externt tillämpas. Till exempel, färsk pressa juice används i hudsjukdomar, insekt stickande, sväller-män, inflammation, bölder och sår som en antiseptisk och mognad främjande medel; galeniska salva preparat är som baktericid och fungicid terapeutiska används i infekterade sår och nagelbedontstekingen. En gammal metod för tillämpning i volksge medicin är följande: de bakar lök i deras skinn i en ugn tills den är helt mjuk. Ta sedan bort den torra yttre skalet; Den mjuka massan krossas till en pasta och appliceras på det drabbade området. Och vem vet även skurna lök bredvid sängen, som hade att desarmera maligna bakterier i sovrummet?

Allium internt

Internt både juice och dekokter används som slemlösande exempelvis kärlkramp, laryngit, hosta och heshet. En mycket enkel hostmedicin kan du göra genom att blanda lika delar gesipperde lök med socker, till 24 timmar ingjuta vid rumstemperatur, sedan sålla och använda den som en slemlösande hostmedicin drink. Bäst är detta regelbundet sirap nyligen förbereda och lök att använda bra kvalitet.
Den färsk lök och dess förberedelser används också som en mag medel. Mild galdrijvende, laxerande och urindrivande åtgärder här är stödjande. Slutligen, löken gäller enligt dess blodglukossänkande aktivitet som ett bra komplement till milda former av diabetes; Dessa blanketter illustrerar vikten av lök som ett "hem rättsmedel", och i folkmedicinen.
I modern fytoterapi, simplex och återhämtade sig därifrån extrakt som används i
  • symptom som är resultatet av arterioskleros,
  • hjärtcirkulationssjukdomar, och
  • astma och klagomål i samband med andningsorganen.

Dessa områden långt passerar är rimligt väl utforskade och de aktiva ingredienserna i löken i stort sett kända, så har vi möjlighet att utvinna de aktiva fraktionerna och föreningar från råmaterialet och för att erhålla standardiserade preparat.
Återigen bör vi nämna den s.k. lökolja, som ibland kallas den eteriska oljan av lök. Lökolja erhålls från hackad färsk lök ångdestillation eller genom extraktion med vegetabiliskt fett och olja innehåller endast de termiska omvandlingsprodukter av aromatiska svavelföreningar. Lök olja har en mycket stickande lukt, och därför släpps ut på marknaden i hårda gelatinkapslar.

Lökextrakt

I motsats till den lökolja är den så kallade lökextrakt. De senaste resultaten från phytotherapy forskning låg till grund för att utveckla en luktfri, lättlösligt och lätt att använda fjärr torkat extrakt. Detta extrakt innehåller mest polära aktiva ingredienser i koncentrerad form, men missar de illaluktande svavelföreningar, som verkar vara mindre viktigt för den terapeutiska effekten och många människor också skjutas upp.
Denna nya beredning ordinarie löken är en modern medicin, standardiserade, väl avstämd och lätt att använda. Vilket inte betyder att de rena naturliga örter älskare gamla tillagningsmetoder, såsom sirap och ett snitt lök bredvid din säng, fortfarande använda och kan ge goda resultat.

För vidare studier

Forskningen är överväldigande många, här är några nya titlar som är kopplade till luftvägarna och blodkärl.
  • Hubbard GP Wolf S, Fox R, et al Intag av Löksoppa hög quercetin hämmar trombocytaggregationen och väsentliga delar av kollagen-stimulerade trombocytaktivering vägen hos människan: a. Förstudie. Br J Nutr 2006; 96: 482-488. Se Abstract
  • Kaiser P, Youssouf MS Tasduq SA, et al. Anti-allergiska effekter eller växtbaserat läkemedel från Allium Cepa. J Med Food Apr 2009; 12: 374-82. Resultaten har visat en lovande anti-allergisk profil eller ALC 02 som kunde hänföras till dess potentiella antihistamin, antiinflammatoriska och antioxidant aktiviteter.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha