Ljus drycker skulle främja typ 2-diabetes

Nordal Hagelin September 28, 2016 Hälsa 42 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ljus drycker skulle främja typ 2-diabetes

Tvärtemot vad många tror, ​​kan konsumtionen av lätta läsk ökar risken för att utveckla typ 2-diabetes.

Och om lätta söta drycker var associerade med en ökad risk att utveckla typ 2-diabetes? I vilket fall som helst som tyder på en studie som släpptes TORSDAG 7 februari av forskare från Inserm och publiceras i American Journal of Clinical Nutrition. Denna analys genomfördes bland 66,188 kvinnor i fjorton år.

Många kvinnor som konsumerar söta drycker ljus, tänkande för att minska risken för övervikt och diabetes. Forskarna visade att, tvärtemot vad många tror, ​​risken för att utveckla typ 2-diabetes var högre i en ljus dryck konsumtion som under en normal läsk konsumtion. Konsumtionen av lätta soda multiplicerar med 2,3% risk att utveckla diabetes jämfört med kvinnor som inte konsumerar söta drycker. Denna risk multipliceras med 1,5% under en normal läsk konsumtion.

Kvinnor som konsumerar dietdrycker i dricker mer än de som konsumerar regelbundna läsk: 2,8 mot 1,6 drinkar per vecka Vecko glasögon.

Ytterligare studier för att klargöra den mekanism

Vid lika stor mängd som konsumeras, verkar det som dietdrycker är förknippade med en högre risk att utveckla diabetes: 15% för en förbrukning på 0,5 l / vecka, en siffra som når 59% för en förbrukning på 1,5 l / vecka .

Idag är det svårt att förklara orsakssambandet. Forskarna säger att ytterligare studier behövs för att bekräfta dessa resultat och att fastställa de biologiska mekanismer som är inblandade.

Dock kan vissa orsaker förklara detta fenomen. Socker i sötade drycker orsaka glukos toppblod- som biologiskt svar är en insulintopp. En upprepning av dessa toppar kan leda till insulinresistens kan leda till diabetes.

Ljus drycker, aspartam inblandade?

När det gäller dietdrycker, kan aspartam vara ansvarig. Det skulle leda till en ökning av blodsocker orsakar en ökning av insulin nivåer som är jämförbara med den som orsakas av den "riktiga socker".

Dessutom dietdrycker orsaka en starkare aptit för socker och en större känsla av hunger.

Och fruktjuice?

Forskarna undersökte också effekterna av konsumtion av 100% pressad juice. Resultat? Ingen relation med typ 2-diabetes hittades.

  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Kooperativa brädspel
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha