Livstidsutbytesgaranti på Ikea

Ikea kunder nu får i olika europeiska länder med en löptid utbytesgaranti. De kan utbyta sina inköp i framtiden utan tidsbegränsning, och med använt objekt. Framläggande av kvittot är tillräckligt för detta.

Varje land beslutar om tidpunkten för införandet

Den svenska möbelbutik som bär utbytesservice inte omedelbart över hela världen, men redan i Tyskland, England och Spanien. Och i Danmark och Norge var så ?? s obegränsad utbytesgaranti under flera år. Varje land kan besluta om tidpunkten för införandet. Företaget vill att tjänsten expanderar politiken för förmånlig behandling.

Nya utbytesgaranti också drivs av onlineförsäljning

Men den ökande online-försäljning är en anledning till den nya handelspolitiken från Ikea. En talesman för Ikea, returnera av beställningar via internet växer i betydelse. Avkastningen förhållandet är cirka sex procent, både i butikerna och på online-försäljning. Det förväntas den nya politiken, för övrigt inte alltför stort inflöde av nya kunder.

Tidigare bara tre månader att lösa

Hittills kunde varor i sin originalförpackning på Ikea bara tre månader efter köpet vid uppvisande av den ursprungliga kupongen kommer att bytas ut. Men den obegränsade rätten att återvända, den svenska möbelvaruhus i allt. Varje land kan besluta enligt lokala förhållanden där borta.

Växter och anpassning poster undantagna

Den nya restitution lagen gjorde i dessa länder som infördes vid lanseringen av den nya katalogen, som är tillgängliga från September 2014 var. Undantagna från den nya regeln enligt uppgifterna i katalogen, bland andra växter och produkter som skräddarsydda för kunden.

Sammanlagt sortiment Ikea internet

Ikea anses vara världens största återförsäljare av möbler och bolaget uppnått under räkenskapsåret 2013 en vinst på 3,3 miljarder euro på försäljningen av 28,5 miljarder euro. I början av 2014 tillkännagavs av en talesman för Tyskland Ikea möbelaffär som syftar till att erbjuda inom ett till två år att slutföra sortiment på Internet.

Vad ligger bakom livstid utbytesgaranti?

Vem är inte nöjd med sitt köp, så nu är den svenska möbelkedjan en livslång rätt till återbetalning av hans artiklar. Det är en icke-obligatoriska och frivilliga gest, eftersom en laglig rätt att återvända dåliga köper, är konsumenten inte i butiken.
Vad lovar att Ikea?
Genom att lägga fram sin nya katalog i september 2014 Ikea rensas för kunder i flera europeiska länder under en livstid utbytesgaranti. Kunden behöver bara skicka fakturan eller kvittot kommer då enligt företagets inköpspris. Enligt Ikea detta utbyte garanti gäller för alla varor som köps officiellt sedan 25 augusti, 2014, inklusive de varor, till exempel, har redan byggts och / eller används. Undantagna är skräddarsydda produkter och växter.

Hur konsumenterna utvärdera åtgärden?

Konsumentorganisationerna är fortfarande försiktiga när det gäller mått på den svenska möbeljätten. Tiden får utvisa hur företaget faktiskt behandlar sitt löfte. Eftersom handeln är endast möjligt mot uppvisande av fakturan eller kvittot, måste konsumenten vara särskilt försiktig med dokument som skrivs ut på termopapper. Solstrålar, plastfilm eller tanniner av läder kan blekna trycket. Det är därför lämpligt att alltid kopiera dokumentet.

Handel inte vanligt inom möbelindustrin

Det finns som tidigare nämnts ovan i butik ingen standard returrätt dåliga köper. Det är alltid en frivillig åtgärd om dealern om han håller med. Och framför allt inom möbelhandeln är inte vanligt. Men återförsäljare visar ofta självbelåtna och ta tillbaka varan eller generellt fortfarande erbjuda ett utbyte alternativ. Men även då kan det vara ett problem om varorna har redan använts eller inte längre i sin originalförpackning. Också med speciella kampanjerbjudanden ge handlarna ofta inget utbyte möjlighet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha