"Livsmedel Deception": akta oss för mat!

Livsmedelsproducenter försöka tävla mot varandra genom sin mat så att det ser bättre än konkurrenten. Detta innebär i många fall att livsmedel är för konsumenter som söker mycket friskare än de egentligen är.

Därför har konsumentorganisationen Food Watch uppfann ett verktyg som kallas "Disk of Deception." Detta gör att du kan se genom fria matfordringar, menings logotyper och andra former av bedrägeri. Här, 5 poäng ...

1. Nonsens Marknadsföring

Om du vill gå ner i vikt, försök att göra kloka val i snabbköpet. Livsmedelsproducenter vet detta bättre än någon annan och gör allt för att göra sina produkter visas den "rationella val". De:

  • Infamous ingredienser ger ett annat namn i ingrediensförteckningen ...
  • Stick en logotyp på förpackningen som säger att du "medvetet" välja ...
  • Lägg "super hälsosamma ingredienser" för att ...
  • Etc.

2. & 3. Hälsopåståenden och onödiga ingredienser

Alla typer av onödiga ingredienser som tillsatts till mat och dryck. Om namnet på ingrediensen, men låter frisk nog i öronen ... Av den anledningen finns det också många vaga slogans som används som unika funktioner "," vetenskapligt bevisat "," förbättrad recept "och" medvetet val ". Men de säger ingenting alls!

4. Stora vinstmarginaler

Vinstmarginalerna förstärks med hjälp av dofter. Inga naturliga jordgubbar, men syntetiska "jordgubbar aromer. Sedan finns det massor av billiga, kemiska tillsatser som tillsatts till produkten för att göra det så "bra". Slutligen får produkten en smart förpackning. Kort sagt, billigt skräp i en vacker jacka där enorma vinstmarginaler är på.

5. kreativ med de regler

Lagar är till för att sträckas, sade livsmedelsindustrin. Kan en produkt som inte "frisk" nämns, de kallar det "bra för din kropp" ...

Slutligen

Hälsa och vitalitet är heta! Ohälsosamma ingredienser är därför till varje pris slätade och hälsosamma ingredienser betonas med stora bokstäver och bilder. Titta alltid på förhållandet mellan ingredienserna. Den övre delen av listan ingrediens, finns det oftast mest i, desto lägre lägsta. Till exempel kan en produkt med 0% fett vara mycket sött och vice versa.

Vad tycker du om disken of Deceit? Lämna din kommentar nedan!

(0)
(0)
Tidigare artikel Hemopyrrollactamurie

Kommentarer - 3

Det fanns även något i morse om det på radion! på vilseledande produkter som förment "light" skulle vara .... Bra artikel!

Det är ganska sant vad som finns i den här artikeln. Majoriteten av de produkter som annonseras i snabbköpet bearbetas och raffinerad Dessutom är de ofta fortfarande innehåller ett brett spektrum av kemikalier, såsom färgämnen, smakämnen, sötningsmedel och konserveringsmedel.

90% av dessa är i snabbköpet är "död". Grönsaker och kött räkna i där också. Frysta grönsaker är bättre än grönsak som ligger på hyllorna. Därför är det klokt att spendera dina pengar på en ekologisk stormarknad.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också