LIVSMEDEL att skydda hjärtat


Sandra Ianculescu - högt blodtryck, diabetes och högt kolesterol är tre av de vanligaste problemen som påverkar hjärtat. Upptäck livsmedel som skyddar mot sjukdomar!

Riskfaktorer som gynnar uppkomsten av hjärtsjukdomar är rökning, högt kolesterol, högt blodtryck, diabetes, fysisk inaktivitet och övervikt. Om faktorer som ålder, kön och ärftlighet inte kan kontrolleras, kan andra påverka dem genom att ändra din livsstil, särskilt diet.

Ett flertal studier har visat att vissa livsmedel har en viktig roll i att skydda mot hjärtsjukdomar, på grund av deras intag av nyttiga ämnen. Sedan näring spelar en nyckelroll för att förebygga hjärt-kärlsjukdom. Dessutom, genom att anta en diet som rekommenderas av kardiolog, kan många människor som har problem på detta område minska riskerna och förbättra deras tillstånd.

Enligt dietister, en diet som skyddar mot sjukdomar som hjärt-kärlsjukdomar, men även från cancer, diabetes, måste fetma bestå av:

○ ökad konsumtion av grönsaker,
○ ökad konsumtion av fullkornsprodukter;
○ ökad konsumtion av färsk frukt;
○ Magert kött;
○ Fish;
○ fett mejeriprodukter;
○ Fullkornsbröd;
○ Fullkornspasta;
○ baljväxter;
○ Soybean.

Att komma ihåg. Du måste kraftigt minska mängden mättat fett? / Trans, socker och salt.

Även dietister föreslå några kraftfulla livsmedel.

1. Avocado

Med sin höga koncentration av E-vitamin och omega 3-fettsyror, sänker avokado onda kolesterolet. Andra livsmedel rika på vitamin E är solrosfrön och olja som utvinns ur deras kallpressning, valnötter, hasselnötter, vetegroddar och gröna bladgrönsaker.

2. Fet fisk

Lax, sardiner, makrill, sill, är vissa sorter av fisk som skall ingå i menyn minst 2-3 gånger i veckan. De är rika på omega 3-fettsyror som fluidisera blodet, minskar inflammation och lägre onda kolesterolet.

3. Broccoli

De innehåller fytonäringsämnen, fibrer och C-vitamin som skyddar hjärtat från sjukdomen.

4. Extra jungfruolja

Den rekommenderade dagliga dosen är 1-2 matskedar, enligt näringsfysiologer. Detta sänker det onda kolesterolet och blodtrycket.

5. rödbeta

Den har en hög halt av folsyra som förhindrar ansamling av homocystein i blodet, en riskfaktor för hjärtat.

6. Havremjöl

Vällingen äts på morgonen är bra för hjärtat och matsmältningssystemet. Och "rik på lösliga fibrer, folsyra och vitamin E.

7. Äpplen

Innehåller pektin, ett lösligt fiber som minskar upptaget av kolesterol.

8. Vitlök

Och "i allmänhet rekommenderas för de fördelar det innebär för hela kroppen. Men vitlök är också bra för hjärtat, eftersom det förstärker mekanismer antikoagulantia och sänker kolesterolet.

(0)
(0)
Tidigare artikel Den lugna sjön Ohrid

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha