Livlös genom att underlåta sköldkörteln. En halv miljon nederländska folket har sköldkörtelproblem

Öjer Sandin Februari 28, 2016 Miscellanea 5 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

 En inte sköldkörtel påverkar en halv miljon nederländska. Det är oftast en lat eller överaktiv sköldkörtel eller i vissa fall en tumör. I samtliga fall patienten är trött och slöa.

 En förstorad sköldkörtel ökat under de senaste åren ökat igen. Med en överaktiv sköldkörtel patienter känner rusade, har patienten hjärtklappning, bleknar, svettas överdrivet och är lätt irriterad. I en långsam operation för att korrigera hjärtslag saktar, torkar ut huden, vikten ökar något. Patienten är ofta kyliga.

 Fastställande misslyckas sköldkörtel

 Det är som en vedeld, satte läkarna Bruce Wolffenbuttel och Thera kvar av UMCG ut. "Om sköldkörteln är underactive, verkar det du vill värma ett hus med ett ljus. Omöjligt. En alltför snabb operation ser mer ut som en skogsbrand. Inte heller bra." Klagomålen är inte alltid så tydliga, läkare vet. Därför är diagnosen sköldkörtel fel "ibland sent, medan det är enkelt att genom enkelt blodprov.

 För snabbt eller för långsamt

 Alltför snabb och alltför långsam sköldkörtel relaterade till vårt immunförsvar. Antikroppar störa normal drift. I en överaktiv sköldkörtel är orsaken i många fall, Graves sjukdom. Men struma eller för hårt arbetande knöl i sköldkörteln kan vara den skyldige av en snabb hantering. En alltför lat sköldkörteln kan också vara resultatet av en immunsjukdom, men också ibland inträffar efter en operation.

 Hormoner

 Sköldkörteln innehåller två hormoner som är viktiga för att styra ämnesomsättning. Kontrollen är från hjärnan, hypofysen. Med avbrott kan därför spela psykiska problem. Sköldkörtelrubbningar är fem till tio gånger vanligare hos kvinnor än hos män. Det finns inga enkla svar på frågan om varför det är så.

 Sköldkörtelcancer

 Sköldkörtelcancer är två gånger vanligare hos kvinnor än hos män. Genetik och jodbrist att spela en viktig roll i sköldkörteln sjukdomar.

 Jod

 På femtiotalet beslöt man att lägga jod i salt bagare. Därmed antalet sköldkörtelsjukdomar har minskat betydligt under de senaste decennierna. Nu Wolffenbuttel och lämnade märken men på sistone antalet sköldkörteln patienter öka igen något av jodbrist. "Folk äter mindre bröd och bröd är bara en viktig källa till jod. Detta inkluderar, till exempel fisk."

 Graves sjukdom

 Behandlingen av en alltför snabb med sköldkörtelsjukdom, Graves finns i det första året från medicinering, är sannolikheten för helande därmed 70 procent. Om läkemedel inte fungerar, patienten vanligen ges en radioaktiv jod klunk.

 Funktion

 Därför är sällan nödvändigt kirurgi. Den exakta mängden av radioaktivt jod är inte alltid lätt att bestämma. Ofta på längre sikt skapar en underactive sköldkörteln, vilket gör att patienten måste då svälja tabletter innehållande sköldkörtelhormon. Kirurgi är särskilt viktigt vid en mycket stor struma eller misstänkt för malignitet.

 Spädbarn

 I alla nyfödda kommer att tas mellan den 5: e och 7: e dagen, en liten mängd blod för att fastställa sköldkörtelhormon. Varje år i Nederländerna genom hälen sticka ca sjuttio barn med en brist upptäcks sköldkörteln. I dessa spädbarn uppdaterar metabolismen otillräcklig. Om bristen tar lång tid, kan hjärnan hos nyfödda inte utvecklas ordentligt. Detta kan leda till psykisk och motorstörning. Administrering av läkemedel förhindrar denna störning i utvecklingen.

 Struma

 När struma är förstorad sköldkörtel, som visas av en svullnad i nacken. Om struma beror på en överaktiv sköldkörtel, kan du lider av utstående ögon, viktminskning, varm och torr hud, sömnlöshet och agitation. Struma kan också förekomma i en låg sköldkörtelfunktion. Trötthet, håravfall, viktökning, flagnande hud och en lägre och lägre röst är manifestationer av detta. Även kommande struma för en smärtsam virusinfektion i sköldkörteln eller godartade och elakartade sköldkörteltumörer. Vanligtvis i struma funktionen av normal sköldkörtel.

  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Tips för att bli gravid
Nästa artikel Ta hand om ditt hår
Kommentarer (1)
Brigitta Molander
  Like 3   Dislike 0

Min dotter har alltid varit mycket kyliga. En bula i nacken, från hennes födelse. Alltid trött och slö, har också allergisk astma. Hon stack henne sköldkörtel, det var ingenting. Men ändå, jag misstänker, kan det vara så att ingenting forskningsresultat komt.Maar som ändå hennes sköldkörtel?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha