Lily, en fridfull känsla

Luise Engström Februari 28, 2016 Natur 21 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den eleganta liljan är en spektakulär utseende som verkligen drottningen av blommor kan kallas. Den tidlösa skönheten i en spirande lilja är obeskrivlig och en bukett graciösa liljor är en sann känsla i ditt hem. Liljor har sin egen historia och stil och hennes ögon både lugn och flashiga. Mer om spännande liljan läsas här.

Symbolism

Den starka lilja har en lyxig look och är mycket dekorativa. De är särskilt uppskattat utomlands. Vid liljor symbolik är fast och de är förknippade med många betydelser som fred, renhet, renhet, oskuld, oskuld, fertilitet, enkelhet, förgänglighet och andlig kärlek. Redan vid tiden för de gamla grekerna och romarna gyllene dessa symboler. Brudar från den tiden fått en krona av liljor i med hopp om ett rent och givande liv. Under medeltiden, liljan var en symbol för fred.

Lelie första plats

I den senaste undersökningen av europeiska blomsterhandlare över blommorna där de är mest nöjda med, har lily slutade på första plats. Detta är den stora blommiga steg för första gången på tronen rapporter. Produktstyrelsen för Trädgårdsodling har regelbundna opinionsundersökningar bland florister i Nederländerna, Tyskland, Frankrike och Storbritannien när det gäller nöjda med de typer av blommor. I denna enkät florister bör överväga hållbarhet, färg, kvalitet, uitbloeiprestatie till konsumenten, sättet för leverans, arkkvalitet och förnyelse av sortimentet och pris. Floraholland auktionen som registrerar detta PT-enkät, säger att detta resultat är skäl "med extra energi för att fortsätta arrangera Lily Promotion Nederländerna. Denna kampanj fond kommer att rekommendera liljan bland konsumenterna på hemmaplan och utomlands.

Typer av liljor

Släktet lilja vet hundra arter. Du hittar dem i färgerna vit, rosa, rött, orange, gult med ränder eller prickar. Blomma storlek varierar från 7 cm till 25 cm. Former varierar från vertikala, sidoriktade och hängande blommor, trumpetformade, skålformad, slagna tillbaka och stjärnformade blommor. De flesta arter är infödd till Nordamerika, vissa delar av Kina och Europeiska Asien. Odlare i många länder har fokuserat på den kultur av liljan. Särskilt i Amerika, kom många nya sorter till stånd. Detta gäller främst position blomma, natur ståndare, men också färgen, vilket är viktigt för marknadsföringen av skurna liljor.
Några av de mest kända typer av liljor är följande:
  • Tiger liljor. Dessa spräcklig liljor med hängande blommor
  • Orientaliska liljor. Dessa har stora doftande blommor.
  • Asiatiska liljor. Stora upprätt blommor.
  • Turkiska turban liljor eller liljor. De har slagit tillbaka kronblad.
  • Trumpet liljor har blommor i form av en trumpet och doftar starkt.
  • Vita liljor. Även kallad Madonna Lily, religiös emblem och en symbol för döden. Denna lilja används ofta som ornament på altare av Jungfru Maria.

Vård av liljor

Liljor köpa det bästa i sin linda. På den tiden, ser du inte vad känsla att förvänta sig. Transport liljor alltid vara försiktig, och mest föredraget vid en låg temperatur. Om du har fått hem liljor när du avbröt den relativt höga stjäla ganska vinkling, så att de kan absorbera vatten lätt. Som med andra blommor också ta bort här nedre bladen så att de inte fastnar i vattnet. För snittblommor, som kan vara specifikt för liljor, tillsammans med färskt vatten i en ren vas säkerställer att liljor längre förblir snyggt. Utan blomma mat som du byter regelbundet vatten, särskilt om det ser grumligt. Liljor inte sätta dig i solljus eller nära ett värmeelement. Inte lägga ner dem i närheten av mognande frukt.

Pollen

Pollen från liljor kan ge fula fläckar som är svåra att ta bort. Hit liljor inte och se till att inga kläder kan skava mot. Dock bör en pollen fläck uppstår i ditt hem eller på kläder, aldrig gå till jobbet med vatten eller gnugga. Istället, låt din fläck torka ordentligt och försiktigt borsta detta senare. Den klibbiga pollen kan också tas bort med tejp. Lyckas på detta sätt inte, håller fläcken i starkt solljus eller vind. Tycker du inte riskerar att fläckar, ta bort alla pollen men lämna tråden och pistill stativet så att blomman ser mindre skadade.

Fleur-de-Lys

Den fransk lilja dvs Fleur de Lys är en annan historia. Det är en symbol som pryder särskilt inredning såsom tapeter, gardiner, kuddar, porslin och prydnads bitar också några flaggor fransktalande områden. Blomman har ett förflutet som går tillbaka till kröningen av Clovis, kung av frankerna. Jungfru Maria Clovis skulle ha gett en lilja tillsammans med oljan till smörjelse kungen från himlen skulle ha fallit. På den tiden blev lilja en symbol för makt direkt från Gud att över tiden en allt viktigare position. Den franska flaggan visade medan guld liljor på en vit bakgrund. Efter revolutionen mot Karl X av Frankrike år 1830 den slutligen försvann symbol för den nationella fransk flagg.
Den berömda Fleur-de-lys mönster
Om namnet övrigt existerar osäkerhet. Lys eller lis är ett franskt ord som betyder lilja, men symbolen avbildas är faktiskt en stiliserad iris, eller en iris. Fortfarande här fleur-de-lys visas på banderoller, flaggor och vapen, särskilt i franskspråkiga områden, Kanada, Spanien, Belgien, Bosnien och även i Nederländerna. Kommunerna Wieringermeer, nordöstra, Lelystad, Dronten, Zeewolde och Almere, Flevoland har en lilja i sina armar och / eller flagga. Symbolen hänvisar till Cornelis Lely, författaren av planen för återvinning av Zuiderzee, där dessa kommuner och landsting att tacka för sin existens.

Liljor i trädgården

Liljan är en uppsvällda växt med en vacker klockformade blommor från en fjällande glödlampa. En lilja glödlampa har överlagrade skalor, som består av köttiga bladdelarna. Liljor gör inte bara rötter från botten av glödlampan, men också ur toppen av sfären, under förutsättning att det är i marken. Lily vill ha en bra humus och dränerad jord och planterade på ett djup av tio till femton centimeter. Lägg dem skyddad från vinden. Blommorna är angelägna sol, knölarna föredrar skugga. Liljor gör löv för vintern att plantera i slutet av sommaren, liljor göra detta efter vintern du planterar på hösten eller tidigt på våren. Denna art kan täcka det bästa från frost.
Lökarna kan också enkelt lossnar från varandra eftersom varje del kommer att växa tillbaka en ny glödlampa så att föröknings är enkelt. Liljor kan inte länge på samma plats så att du kan alltid plantera dem bäst. Den orange liljan skalbagge är den största fienden av liljan i trädgården och det påverkar hela anläggningen, kan du slåss det bäst. Anläggningen kan hamna 120 cm lång.
"Om du har två bröd, sälja en och köpa en lilja" ~ Kinesiskt ordspråk
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Arfwed Lindblad
  Like 0   Dislike 2

Vad gör man med liljor i kruka verslenst vara? Uppifrån eller skära stammen helt klippa? tack på förhand!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha