Lider av hetsätning? Ät en fiberrik kost!

Kellie Rosenqvist Februari 26, 2016 Miscellanea 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Jag någonsin skrivit om vikten av fiber i din kost. Jag nämnde ett antal av dem fördelarna med en fiberrik kost, som att minska problem med dina tarmrörelser och förhindra vissa typer av cancer, hemorrojder och diabetes.

Vad är det då fortfarande något underexponerad, men vad kan säkert förebyggas genom att äta en fiberrik kost är bingeing. Binges, vare sig de är fysiska eller känslomässiga, är nästan alltid drivs av lågt blodsocker. Detta innebär att blod innehåller relativt lite glukos. Således får du hungrig och "känner något".

Varför en fiberrik kost hjälper till att förhindra hetsätning

Fibrer, särskilt lösliga fibrer, se till att kroppen kan absorbera mindre benägna att socker i blodet. Egentligen är tanken enkel: den långsammare socker i blodet, desto lägre toppar och dalar uppträder i ditt blodsocker. En fiberrik kost hjälper därför att kontrollera dina begär.

Lösliga fibrer kan hittas bland annat i grönsaker, frukt, havregryn, många typer av fröer, ärtor, gröna bönor, gröna bönor, kidneybönor och sojaprodukter.

Det är därför inte bara viktigt att äta frukt och grönsaker eftersom de innehåller många vitaminer och mineraler, men också passar bra i en fiberrik kost som hindrar dig från att småäta.

Fibern är din kost?

En kvinna behöver cirka 25 gram fibrer per dag, komma in, och män cirka 35 gram. I genomsnitt har vi ikapp med västerländska matvanor är inte ens hälften.

Hur får man en dag inne? Om du tycker det är intressant, räkna alla överens om. På nästan alla förpackningar är väl nämnt hur mycket fiber en produkt innehåller. Jag är nyfiken!

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha