Lidandet för socker som kallas

Kjellvar Ekholm Februari 26, 2016 Näring 13 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Hur vet du om det finns socker i en produkt? Genom att titta på förpackningen. Men nu börjar lida: för där du förväntar dig att det kommer att bli socker, ser du ingenting. Även om det säkert är av socker är i produkten. Hur är detta möjligt?

Dolda sockerarter

I livsmedel innehåller socker. I många livsmedel faktiskt. Vem vill äta något socker, kikt bara på förpackningen eller inte socker. Enkelt, kanske du tänker. Men socker kallas inte bara socker. Ofta socker bara en dold namn. Detta innebär att det är annars känt, men är lika illa för kropp och själ som vanligt socker.

Sötningsmedel

Många produkter innehåller sötningsmedel. Fördelen med sötningsmedel är att det finns mycket mindre av det än är socker. Socker har en stor mängd som är nödvändig för att göra något sött smaker, medan sötningsmedel som används men väldigt få kan. på detta sätt man får inom mindre socker. Men tyvärr fungerar sötningsmedel som socker, även beroendeframkallande. I lätta produkter är sötningsmedel som också beroendeframkallande.

Sorbitol och xylitol

Dessa två sötningsmedel är mest känd från sockerfritt tuggummi. Alltför många av dessa produkter har en laxerande effekt. Dessa två föreningar förekommer naturligt i frukt och grönsaker. Av xylitol är känt att skydd mot karies, eftersom bakterier i munnen dör genom denna substans. Man skulle då behöva konsumera 5-10 gram xylitol sprids över dagen.

Aspartam

Aspartam används i väldigt många livsmedel, och är upp till 200 gånger sötare än vanligt socker. Särskilt Diet Coke är känd för detta ämne. När aspartam längre perioder i en produkt det bryts ned. I kroppen, kan detta orsaka cancer. I laboratorieråttor matades aspartam en hjärntumör som ofta igen än hos råttor som inte får denna behandling. Man kan också få huvudvärk eller epilepsi aspartam, även om allt inte har fastställts vetenskapligt.
Aspartam är inkluderar saft, dietprodukter, Grill sås, Bar le Duc, Croky Chips fastställs ljus, trycker barn cola och lemonad sirap och i flera produkter. Så titta på förpackningen.

Sockerarter

Bland socker definieras som: glukos, fruktos, sackaros, laktos, dextros, etc. Dessa är sockerarter som naturligt förhindrar, och i till exempel mjölk, frukt, grönsaker. Strösocker är socker som vi vet i paketet: socker vi använder i kaffe eller te för mig matlagning eller bakning. Strösocker innehåller flera arter som rörsocker, rock socker, farinsocker, vaniljsocker, och den kända kristall socker. Socker ger en hel del energi, innebär detta att man också snabbare än det är tjock.

Lakrits

Lakrits är från roten av lakrits busken. Lakrits fungerar bra för astma, bronkit och hosta, men även mot magsår. Lakrits är också närvarande i lakrits, glass och öl. Lakrits kan höja blodtrycket. Personer med högt blodtryck och gravida kvinnor bör därför vara försiktig med för mycket lakrits.

Malt, maltos

Dessa ämnen är huvudsakligen i öl och sportdrycker och är också ett socker. Maltodextrin är också en form av detta. Maltos korv ofta gjorda av korn eller annan spannmål. Blodsockret stiger snabbt intag maltos.

Honung

Honung är också en socker och inte skapat av människan, men av bin. Honung kan vara skadligt eftersom det ibland oroa föroreningar. Barn under ett år bör därför inte honung. Honung är huvudsakligen glukos, fruktos och sackaros.

Resten

Det finns en hel del dolda socker innefattar: lönnsirap och demerara, faktiskt alla de namn vi inte känner väl. Försök ta reda på vad som finns inuti och vara försiktig med strösocker och lätta produkter.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Vallbor Quist
  Like 3   Dislike 1

Varför finns det Aspartam i Bar Le Duc vatten? Jag tror att det är nonsens. Hur ta sig dit? Jag ser ingenting om aspartam på förpackningen. Jag har 2L kartongförpackningar mineralvatten.

Zippora Hildebrand
  Like 3   Dislike 1

Det handlar om Bar le Duc äpple, persika etc, frukterna göra det.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha