Lägre kolesterol naturligt

Kolesterol har fått ett dåligt rykte under tiden. Det kan ses kolesterol nästan som ett gift för kroppen. Ändå vår kropp denna fettsubstans som krävs för tillverkning av cellmembran, hormoner och galla. Dessutom är det också en byggsten för nervsystemet och för vissa hormoner. Kolesterol är bundet transporteras till proteiner i blodet. Men vi kan ha höga nivåer av kolesterol och som kan vara skadligt för hjärta och blodkärl. När man betänker att ohälsosam kost, lite motion och sömnstörningar, p-piller, psykisk sjukdom och även vissa personlighetsdrag påverkar HDL-nivåer, förefaller det mig logiskt att livsstilsförändringar positivt kan påverka kolesterolet. Läkemedelsindustrin strävar efter att tvinga ett HDL-höjning med något enzym blockerare, men på grund av detta kommer de att glömma att avlägsna orsakerna. Så låg HDL endast ett resultat av en ohälsosam livsstil, så kommer det att orsaka en sådan mekanistisk HDL höjande mer skada än nytta.

LDL, minskar det onda kolesterolet

En separat livsmedel har endast en begränsad inverkan på HDL. Linfrö, fiber, soja, ingefära, vitlök, granatäpple, grönt te, etc. citrusflavonoïden har lägre LDL-kolesterol, men HDL-kolesterol är fortfarande stort sett oförändrat. Inverkan av en given mat på kolesterol ofta bäst demonstreras i patienter med onormala lipidnivåer i blodet.

HDL, öka det goda kolesterolet

Kiwi och omega-3-fettsyror kan öka HDL. Antocyaniner öka HDL-värde med 13%; samtidigt visades att aktiviteten av enzymet CETP reducerades. Dessutom, apelsinjuice och kål juice har en positiv inverkan.
Ett glas sprit per dag har också en positiv inverkan på HDL-värde. Rött vin innehåller alkohol och antocyaniner.
Livsmedel med högt glykemiskt belastning sänker HDL värde utan stort inflytande på andra kolesterolvärden.
Undvik dåliga fetter. Byt ut livsmedel som innehåller mättade fetter och transfetter med omega-3-rik kost.

Lifestyle påverkar också HDL-kolesterol

Motion ökar HDL-kolesterol med ett par procent. Det bästa sättet är att utöva fem gånger i veckan 30 minuter sport som ökar hjärtfrekvensen. Du kan dela detta igen tre gånger på 10 minuter. Stress skulle minska rökningen minskar också HDL och HDL-kolesterol.

Några av växterna med en effekt på kolesterol

  • Allium sativum / vitlök och andra lökliknande
  • Växter med effekt på levern: kronärtskocka, maskros, cikoria
  • Algblomningen växter såsom linfrö, bockhornsklöver och havre

Ser ut som det finns många naturliga sätt att få våra kolesterol under kontroll.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha