Låga moln och stratus

Dyster och grått är i luften. Fortfarande torr men om molnen vet väl vet att det finns lätt regn kommer att falla. Ingen vacker grön färg på gräs och vackra ljusa färger blommorna vid vägkanten. Alla grå och tråkig och inte ljusa färger. När dropparna faller, är det just de blommor som det finns ett mirakel av det. Minskningen är blomman reflekteras. Således, en grå och dyster dag fortfarande vacker.

Moln

I Nederländerna kan vi se horisonten på de flesta ställen. Nederländerna är oförändrat jämfört med andra länder! När du kan se horisonten, kan du se himlen. Himlen med sina moln. Den ständigt föränderliga moln. Nederländerna är också känt för sina holländska himmel. Många konstnärer och artister, förr och nu, har blivit känd för sina konstverk och målningar av holländska himmel och ljus som går med det. Vi skiljer mellan tre typer av moln:
  • höga moln, nästan uteslutande består av ijskistallen
  • medel höga moln, ofta underkylda vattendroppar
  • låga moln, särskilt vattendroppar
Sedan har vi de vertikalt utvecklade molnen. Moln som har sin bas i bottenvåningen, men växer i den övre våningen. Beror på hur högt de utvecklas, men består av vattendroppar eller iskristaller ..

Låga moln och stratus

Låga moln är en mer eller mindre kontinuerligt skikt. Stratus betyder lager filt. Låga moln kan uppstå i fläckar. Mörk och hotfull. Eller till marken och sedan talar vi om dimma. De låga molnen producerar ofta lätt regn, duggregn, eller mots-talet. Molnen sedan går tillsammans med inte så stora moln i skiktet av moln, som har kraftigt sliten kanter och ändra hela tiden, kallas Fractus molnen. Då vet du att det finns dåligt väder kommer. Låga moln vi brukar hitta mindre än 2 km ovanför marken eller havet och delas in i släkten, arter och sorter. De tre familjer av låga moln är:
  • stratocumulus,
  • Stratus och
  • cumulus

Stratocumulus


Stratocumulus stratiformis
Stratocumulus undulatus
Virga eller valstrepen Den stratocumulus är ett moln som är mindre än 2 kilometer i luften. Stratus är låg och Cumulus staplade. Det är den mest slag uppstår moln i Västeuropa och är ofta mycket långlivade. Dessa låga moln Stratocumulus består av ett grått moln lager där de lösa molnen något som patchar mörkare och ljusare, känns igen. Ibland kan ses bland de grå moln bitar av blå himmel. De lösa oklarheter är stora kulor eller rullar, är ofta åtskilda från varandra eller kondenserad med varandra. Molnet består av vattendroppar som kan ?? vinter hypotermi. Skiktet är inte tjock med moln och oftast finns det ingen utfällning ur. Matningen från väst kommer att ge tillräckligt med fukt inversion * staten dagarna är dyster och grått väder.
* Normalt minskar temperaturen med höjden, medan inversion betyder bara att temperaturen ökar med höjden och låg på marken / havet håller kallt. Den låga låg på marken håller inte bara dimma och kallt fast material, men också smog.
Vi skilja låga moln stratocumulus moln tre arter. Nämligen:
Stratocumulus stratiformis
Molnen verkar låg på marken och ser om det kommer att regna. Om nederbörden faller är lätt och det finns ofta bland molnen fortfarande se bitar av blå himmel.
Stratocumulus lenticularis
Lenticularis kommer från linsformad eller mandelformade. Lenticulariswolken sex stratocumulus moln är minst vanliga i lenticulari. Som art, kan de också förekomma i höga moln
Stratocumulus castellanus
Ordet kommer från castellanus tinnar. Torn eller tinnar associerade med ett slott. Om molnet är låga moln med några staplade ovanpå något som liknar torn och tinnar. Molnen visar en kaotisk vind. De höga moln och höga moln är andra namn castellanus hans namn. Den cirrocumulus castellanus och Cirrus castellanus och altocumulus castellanus, vilket tyder på en annalkande åskväder.
Det finns också stratocumulus moln sjunde underarter:
Stratocumulus translucidus
I dessa moln, är det möjligt att se även bitar av blå himmel. Blå himmel där moln är hög.
Stratocumulus perlucidus
Mellan de låga molnen finns många små rum, där blå himmel och höga moln skymtar igenom. Det finns flera lager av moln synliga. Se även solen mellan hålen. Hålen är större och mer och mer blått synligt än det blir återigen en förbättring.
Stratocumulus Opacus
En mörk lager av moln som täcker hela himlen utan avbrott. Molnet är inte transparent och om regn misslyckas, kommer det att ge lätt regn eller duggregn.
Stratocumulus duplicatus
Molnen är synliga som två arter över en annan. Det andra skiktet är desto högre är lågt, bra att se. Solen kan ses men verkar inte tillräckligt kracht.De dubbla lager av moln på hög grumlighet är ofta mindre ogenomskinligt, mindre hotfullt. Här hotar just det undre skiktet av skikten vara mörk.
Stratocumulus undulatus
Tjocka moln och vågor med en separation mellan dem. Ofta långsträckta, utan vertikal utveckling. Även i höga moln och höga moln, den andra namn för undulatus. Nämligen cirrocumulus och altostratus undulates undulates. Ibland sig finns det ingen separation vid låga moln, men tydligt urskiljbar vågstruktur. Vanligtvis finns det en tillfällig väderförbättring.
Stratocumulus radiatus
Många moln som rullar och intill varandra i luften. Ibland fibrösa eller diffus, vackert arrangerade i parallella band. Genom perspektivet de verkar komma från en punkt på horisonten. Även vid de höga molnen kommer vi mot dessa moln, men de är mycket dradiger.
Stratocumulus lacunosus
Den stratocumulus lacunosus har runda, ofta sliten hål och liknar en bikaka lös. Särskilt celler där nektarn kommer in. Den lacunosus uppstår eftersom det finns vattnet avdunstar och stiger till toppen. Vattenångan fäster sig till kondensationskärnor och kondenserar och molnet uppstod. Molnet har ett antal lager av rå håligheter som omges av fransar, precis som en bikupa. Stratocumulus lacunosus kan uppstå när det finns så fuktiga förhållanden råder. Dessa moln kan ses som en indikator på stormigt väder.
Stratocumulus virgaen
Ett fenomen av alla typer av moln. Virga eller valstrepen. Under regnmoln syns. De ser ut som en bilaga till molnet och hänger ned. Vid höga moln och höga moln röra valstrepen med regn eller snö är inte alltid marken. Regn eller snö avdunstar innan den träffar marken. Vid låga moln Virga nästan alltid tar marken och det regnar på plats. Molnen Virga hör så med alla typer av moln.

Stratus


Stratus Praecipitatio
Stratus ger tät dimma
Stratus translucidus Stratus är lika skiktad innebörd. Skiktade moln sträcka ut speciellt i den horisontella riktningen och täcka stora områden. När stratusmoln regna lätt eller inte alls. Men stratusmoln kommer nära eller på marken. Detta moln art ligger i den nedre 300 meter från atmosfären och är nästan på ytan. När stratus kommer till marken, är det dimmigt. En stratus moln består av vattendroppar och om temperaturen ligger långt under frys på vintern, är molnet består av iskristaller. Molnet är en skiktad moln med nästan ingen struktur. Och grå. Ju mörkare moln, desto större chans av lätt regn. Stratus moln uppstår när kall luft glider under en varm luft och den varma luften pressar uppåt. Detta gör att stratusmoln, som är indelade i följande typer:
Stratus nebulosus
Monotona grå-till-vita moln svalt stabila förhållanden. Orsakas av regn ger marken svalnar och fuktig luft. Termen kommer från dimmiga nebulosus.
Stratus fractus
I skiktade moln utveckla vindbyar mörkare och mörkare moln av vinden och förändras snabbt. Termen kommer från fractus bruten.
Och underarter:
Stratus Opacus
Grå till vit färgade moln som täcker himlen och solen och månen och stjärnorna helt ur sikte. Dessa moln förekommer vid höga moln och låga moln.
Stratus undulatus
Låga moln med en vågliknande struktur. Skillnaden mellan hög och höga moln är att stratus undulatus molnen är mycket lägre. Skillnaden med den andra låg molntäcke är att det finns ingen blå separation mellan vågorna, och att stratus cornutum, är det en vågig mist luft, där bara lite regn faller ur.
Stratus Praecipitatio
Moln är oftast monotona och förekommer i mellersta och låga moln. Molnen är ljusgrå till mörkgrå och mörkare, sannolikheten att de långa regnen eller snöar. I motsats till valstrepen vilket inte alltid nå marken, för att uppnå dessa moln eller marken.
 Stratus translucidus
Dessa moln kommer i hög, gymnasier och låg grumlighet. Solen eller månen regelbundet ses men vid låga mulna moln är mycket lägre och med en hel del moln där nederbörden kan falla.

De övriga låga moln

När klassificeringen tittar med moln på höjden av moln på himlen. De höga, gymnasier och låga moln. Cumulusmoln, inklusive blomkål molnen, är både låga moln och vertikalt utvecklade moln. Den cumulonimbus åskmoln eller vertikalt grumlig. Molnen börjar låg eller hög höjd och gå mycket högt upp i luften. De är regnmoln och orosmoln.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha