Lever encefalopat: orsaker, symptom och behandling

Hepatisk encefalopati, även känd som hepatisk encefalopati, är ett tillstånd som orsakas av en sjuk lever. Till exempel, är levern sjuka med cirros. Hjärnans funktion av patienter påverkas. Det finns olika stadier i sjuk patient kan stå och dessa steg är uttryckta i grader. Överdriven alkohol och droger är några av orsakerna till sjukdomen. Man kan som symtom som upplevs sömnlöshet, beteendeförändringar och koncentrationssvårigheter. Med rätt behandling kan botas.

Om hepatisk encefalopat

Hepatisk encefalopati - även känd som hepatisk encefalopati - är ett tillstånd som orsakas av en sjuk lever. Det inträffar när levern fungerar onormalt. Denna onormala funktion av levern kan orsakas av cirros, bland andra. Skrumplever sker oftast av överdriven alkoholkonsumtion. Levern har till uppgift att ta bort gifter från blodet. Om levern påverkas, kommer den att förbli där gifter i blodet. Detta påverkar inte hjärnans funktion hos patienten, så att symptomen är främst psykologisk natur. Hepatisk encefalopati kännetecknas av, bland andra psykiska störningar, men är ett komplext syndrom.

Lever och cirros

Levern är ett mycket viktigt organ i vår kropp. Levern har många olika funktioner. Således bidrar den till vår ämnesomsättning, genom omvandling av socker, fett och proteiner, men också ser till att gifter bort från vår kropp. Dessa giftiga ämnen är droger, alkohol och droger. En överdrivet intag av dessa ämnen kan orsaka leverfunktionen minskar. Detta är till exempel fallet med leversjukdom cirrhos. Skrumplever påverkar den extremt fina levervävnad och bindväv gör det möjligt att ersätta. Denna process är irreversibel och orsakar permanent skada på levern. Med tanke på antalet funktioner i levern, är att förlust farligt för funktionen av hela kroppen. Inte för inte är skrumplever därför en viktig orsak till dödsfall i åldersgruppen 45 till 65 år gamla.

Ammoniak

En av de giftiga ämnen som måste avlägsnas från blodet, är levern ammoniak. Ammoniak kan orsaka skador på hjärnan. Nedsatt leverfunktion, cirros till exempel, minskar nedbrytningen av ammoniak. Därför antas det att den huvudsakliga orsaken till lever encefalopat är ett ökat innehåll av ammoniak i blodet. Men för att andra produkter som normalt skulle ha brytas ner i levern kan också spela en roll.

Orsaker

Orsakerna till lever encefalopat har redan nämnts ovan. Dysfunktion i levern är den främsta orsaken, men detta fel återigen bestäms av en rad andra orsaker. I allmänhet är överdriven alkoholkonsumtion därför ses som en mycket viktig orsak. Men också en allvarlig infektion i levern kan orsaka hepatisk encefalopati. Dessutom kan äta massor av protein livsmedel vara orsaken. Levern måste verkligen bryta ner många av dessa produkter. Dessutom kan läkemedel också vara orsaken till hepatisk encefalopati.

Symptom

Det vanligaste symptomet för leverencefalopati är en minskad hjärnans funktion. Så att patienter är mindre medvetna om vissa situationer, de verkar drömma lite. Även sinnet och beteendet hos patienten kan påverkas. Dessutom finns det humörsvängningar uppstår. Sömnlöshet är en viktig symptom. Sjukdomen indelas i flera grader. Vissa symtom som tyder på en grad av sjukdomen, även känd som minst allvarliga stadium av sjukdomen. Vid grad 4, är patienten i ett framskridet stadium av sjukdomen. Nedan är de per grad av symptom av sjukdomen.
Klass 1
 • Sömnlöshet
 • Överdriven beteende
 • Förkortad uppmärksamhet span
 • Okoordinerad muskelaktivitet

Grade 2
 • Sömnlöshet
 • Minskad känsla av riktning
 • Förlust av tidsuppfattning, koncentration och räknefärdighet
 • Försämring av okoordinerad muskelaktivitet och sluddrigt tal och skrift

Grad 3
 • Upprörande beteende
 • Stora personlighetsförändringar
 • Sömnproblem i ännu en sammansatt scen
 • Nästan ingen koncentration mer

Grad 4
 • Medvetslöshet
 • Inga personlighetsdrag
 • Koma

I de flesta fall, är det svårt att känna igen symptomen, och för att koppla dem till denna sjukdom.

Behandling

Först kommer läkaren leta efter orsaken till mental dysfunktion. Han fann att hepatisk encefalopati är orsaken, då ögat är snart kastas till levern. Efter en sjuk lever orsakar hepatisk encefalopati. Det ser på orsaken till den sjuka levern. Det kan vara en infektion eller vissa läkemedel som använder patienten. Det kan också vara skrumplever, men läkaren kan inte göra något emot det. Läkaren kan då i bästa fall eliminera vissa andra faktorer som resulterar i komplikationer på grund av närvaron av cirros. Till exempel kan patienten ha hepatisk encefalopati av en viss infektion. Denna infektion skulle kunna enbart som en följd att patienten hade cirros, så att levern försvagades. Infektionen kan styras och därför kan motverka leverencefalopati, men cirros kan inte bekämpa den, men i detta fall var indirekt ansvarig för leverencefalopati.
Dessutom är det viktigt att begränsa inspelningen av ammoniak genom kroppen. Genom att göra detta kan en minska hepatisk encefalopati något, eller i varje fall inte tillåter försämras. En minskad eiwitiname kan hjälpa till i första hand. Men också ett ökat intag av fibrer och grönsaker säkerställer att mindre ammoniak inkorporeras in i kroppen.
Lämplig behandling beror på symtomen och orsakerna till sjukdomen. Sålunda lever städa hela kan också vettigt. Det är total härdning av hepatisk encefalopati, men den vanliga en kommer fortfarande att förbli något upplevt effekterna av sjukdomen.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Staten artikeln "Rätt behandling beror på symtomen och orsakerna till sjukdomen. Sålunda lever städa hela kan också vettigt. Det finns totalt bota leverencefalopati mogelijk.'De fråga är: vad som är rätt behandling och hur kan du rengöra levern helt tack !.

Kära M. över sjön, På din första fråga, jag kan inte svara på. Rätt behandling beror på de symptom som du upplever, det stadium av sjukdomen ligger och de orsaker som ligger bakom sjukdomen. Antag att en infektion är orsaken, så är det möjligt att behandla denna infektion, och för att härda levern. Men om levern läker helhet beror på i vilket skede av sjukdomen ligger. Om infektionen har länge varit i levern, då är chansen att levern var så allvarligt skadad att städning är meningslöst heeft.Hoe rengöra levern helt, jag vet inte exakt. Normalt operatief.Groet, B-BBergkamp

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha